Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Mandriva › Хардвер › Master volumeNe reaguje kako treba???????
- This topic has 4 одговора, 2 гласа, and was last updated 21 years, 1 month раније by
Bastard.
-
АуторЧланци
-
13. јул 2005. у 10:56 pm #5743
Zeka
УчесникImam creative 5.1 live digital sound blaster sa cipom sb220 ili bar tako na kartici pise
Zvuk sljaka jedino me malo zbunjuje toliko klizaca u alsa mixeru koji nemaju bas nikakvu funkciju.
Poseban problem predstavlja klizac za master volume koji ne reaguje na sve kanale nego samo koliko sam ja skontao na prednje zvucnike.
Ima tu jos par bagova kao sto su :
1. Pri pojacaanju pojedinih klizacas desava se da zvuk se pojaca samo na recimo levoj strani zvucnika jace nego na desnoj.
2. klizaci za front zvucnike ne rade.
3.postoje 3 klkizaca za emu10k1 procesor ali samo jedan radi?
4.postoje takodje i klizaci za nesto sto se zove iec958.. njih par koji ne reaguju.
5. postoji i 2 klizaca za surround ali samo jedan pojacava.
Jos tu postoji mnostvo stvari koje mi nisu jasne ali ovo je glavno.
Zanima me da li mogu ovi bagovi da se isprave?
Da li mogu da sredim da mi master olume reaguje na sve kanale ( ovako ne mogu da drzim pojacane zvucnike a da preko izlaznog signala pojacavam i utisavam sve)
Da li sa sklidanjem novih alsa drajvera mogu da resim problem?
Hvala unapred!14. јул 2005. у 12:26 am #31288Bastard
УчесникMa to nije nikakav problem
Kod mene je neki prastari live pa imam neke opticke i koaksialne ulaze i izlaze koje naravno kartica nema
Za dobar kvalitet zvuka i lakse podesavanje probaj QAmix koji imas na instalacionim diskovima i koji je samo alsa mixer
Na qamix-u mozes da podesis bas i treble i capture i td. vrlo lako.
Nemoj da koristis Gamix jer je pro i samo ces da upropastis stvar.To sto ti izgleda da master volume na winu je sa samo jednim klizacem je trik sa capture ja mislim.
Da nebi otvarao novi topic zeleo bih da pitam kako na suse da postavim QAmix umesto kmix-a da bude glavni mixer i ima ikonicu u treju.
Mislim da sam znao pre al sad nemogu da nadjem kako.18. јул 2005. у 8:21 pm #31289Zeka
УчесникOk samo nisam napomenuo da se kod mene radi o mandrakeu a ne u suse ali probacu da skinem i to cudo sa neta mada cu uz njega morati da skidam nove alsa drajvere,liboe i jos ko zna sto sta ali iscimacu se nekako!
Hvala na preporuci18. јул 2005. у 8:22 pm #31290Zeka
УчесникOk samo nisam napomenuo da se kod mene radi o mandrakeu a ne u suse ali probacu da skinem i to cudo sa neta mada cu uz njega morati da skidam nove alsa drajvere,liboe i jos ko zna sto sta ali iscimacu se nekako!
Hvala na preporuci18. јул 2005. у 10:35 pm #31291Bastard
УчесникMislim da imas qamix i gamix na instalacionim diskovima.
Nemoguce da ih nemas
Imas na pbone.net ovaj rpm za 10.1 i 10.2
qamix-0.0.7e-1mdk.i586.rpm -
АуторЧланци
Форум ‘Хардвер’ је закључан за нове теме и одговоре.