Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Mandriva › Софтвер › MANDRIVA,modem Intel V92 HaM,K-World V-Stream TV878,WINE…
- This topic has 35 одговора, 6 гласова, and was last updated 21 years, 2 months раније by
Off-Topic.
-
АуторЧланци
-
18. јун 2005. у 10:31 am #29547
hipik
УчесникEvo da se i ja ukljucim nekako; trebace mi jedno sat dva da sve ovo procitam ali u principu mi se cini da je bolje da ne pokusavam da instaliram Intel HAM
V.92 5628 modem na Mandrivu sa 2.6.x kernelom???
Mislim imam ja i drajver ako je to taj za 2.6.x kernel ali mi javlja u toku make all(ili koje vec komande) porukicu -couldn’t build driver-
to jest “ne mere bato” a bio sam tako blizu
U svakom slucaju ako bilo kome treba drajvera za bilo koji kernel za ovaj modem( osim naravno za 2.6.x ) neka se javi imam jedno desetak raznih!!!18. јун 2005. у 11:08 am #29548worky
УчесникEvo da se i ja ukljucim nekako; trebace mi jedno sat dva da sve ovo procitam ali u principu mi se cini da je bolje da ne pokusavam da instaliram Intel HAM
V.92 5628 modem na Mandrivu sa 2.6.x kernelom???pa neznam da li si skenirao modem,upotrebi skriptu scanmodem, ako se ispostavi da je to
intel536ep,onda pogledaj ovo uputstvo:
http://www.linuxo.org/modules.php?name=News&file=article&sid=374&mode=&order=0&thold=0
takođe je na raspolaganju i lspci naredba, ali scanmodem je valjda pouzdaniji18. јун 2005. у 2:24 pm #29549kmilos
Учесник@worky
I da jeste u pitanju 536ep (što je tačno da može da se utvrdi samo sa scanModem-om i svako treba da proveri svoj čipset), to uputsvo za MDK 10.1 neće baš raditi na MDV 2005 zbog promena u 2.6.11 kernelu.Više odgovara ova nit, ali SAMO ako je u slučaju 536ep, za HaM nema pomoći na 2.6.x kernelima:
http://www.linuxo.org/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=3963
18. јун 2005. у 3:30 pm #29550worky
Учесник@milosk: jeste u pravu si, sada sam video da je Mandriva,meni se učinilo da je mdk pa sam
požurio, neznam kao da je bila neka optička varka bio sam siguran da je mdk10.1
nisam više u toku sa modemima, već duže vremena ne pratim ništa na tu temu,kod mene
fercera hard.modem sa dobrom obradom signala kako se samo poželeti može za tu
konekciju,još uvek dial-up, nadamo se ADSL-u 😆18. јун 2005. у 3:58 pm #29551hipik
УчесникEh steta, a da li ima neki modem pci da se kupi kod nas(i gde) a da provereno radi na
Mandrivi i sa kernelom 2.6.11-6mdk???
Unapred fala na info!18. јун 2005. у 9:16 pm #29552Off-Topic
УчесникIli kupi neki eksterni RS232, ili chekaj ADSL, mozda za pare koje bi odvojio za modem mozesh da nabavish i neku kechinu sa isa modemom, pa je lepo umrezish i ako neuspesh da pokrenesh DHCP ili …, onda lepo ssh root@kechina, unesesh lozinku za root-a kechine, kppp & konektujesh se, mozila & i surfujesh kechinom umesto svojom mashinom, a sve lepo vidish i koristish.
-
АуторЧланци
Форум ‘Софтвер’ је закључан за нове теме и одговоре.