Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Mandriva › Софтвер › MANDRIVA,modem Intel V92 HaM,K-World V-Stream TV878,WINE…
- This topic has 35 одговора, 6 гласова, and was last updated 21 years, 2 months раније by
Off-Topic.
-
АуторЧланци
-
12. јун 2005. у 5:37 pm #29527
MarkoFLOJD
Учесникa da, poslao sam ovaj fajl po uputstvu na diskution list…
12. јун 2005. у 5:55 pm #29528MarkoFLOJD
УчесникKoliko vidim iz ovog ispada jedino pomaze da promenim modem ili LINUX – kad smo kod toga sta mislite o tome da deinstaliram MANDRIVU i da ponovo instaliram MDK9.1???
12. јун 2005. у 6:15 pm #29529kmilos
УчесникDa, to je otprilike izbor, pa kako ti odlučiš… ako si bio zadovoljan i sve ti je radilo sa MDK 9.1 možeš naravno da ga vratiš.
Ima tu još varijanti za eksperimentisanje, ali odluka je na tebi da li hoćeš da se upuštaš dalje. MDK 10.1 je poslednji isporučivan sa opcionim 2.4 kernelom, tako da u principu možda možeš da pokušaš da pokreneš MDV 2005 sa tim kernelom, i onda na njemu osposobiš modem. Ili možeš da probaš da instaliraš MDK 10.1 sa 2.4 kernelom. U ove dve varijante možeš da biraš kako pokrećeš sistem, sa 2.4 ili 2.6, što može da bude prednost ako ti 2.6 treba za neki drugi hardver.
12. јун 2005. у 9:53 pm #29530MarkoFLOJD
УчесникMDK10.1 nemam, tako da me zanima kako (kad i gde se to bira) da pokrenem MANDRIVU sa 2.4 kernelom – da li je to prilikom bootovanja-logovanja (sto bi bilo dobro), ili moram da ga preinstaliram pa negde u toku instalacije moram nesto da uradim…?
Jos jednom HVALA!
Marko
12. јун 2005. у 10:30 pm #29531kmilos
УчесникNe moraš da preinstaliraš ništa, samo dodaj 2.4 kernel (skini iz updates direktorijuma za 10.1 sa nekog Mandrake mirror-a) i trebalo bi da ga imaš kao opciju pri sledećem pokretanju. Valjda će da radi odmah bez neke veće intervencije…
12. јун 2005. у 10:37 pm #29532kmilos
УчесникOpet dupla poruka, izvinjavam se.
13. јун 2005. у 7:26 am #29533worky
Учесникja predlažem (skromno) da razmotriš mogućnosti za nabavku eksternog modema, onda
možeš da ostaviš Mandrivu koja je izuzetan sistem (nisam je još hvalio,pa da iskoristim priliku). Najbolje rešenje za Dial-up konekciju je hardverski modem, razlog za to je
nedostatak odgovarajućih drajvera za druge modeme.13. јун 2005. у 8:01 am #29534Off-Topic
УчесникAko vec ne zelish da se vratish na MDK9.1, i da recimo na svoj MDV postavish 2.4.27 kernel, koji dolazi uz MDK10.1, poshto instalirash pomenuti kernel, ne zaboravi da ti za instalaciju modema treba i odgovarajuci kernel-source, josh nekih 40-tak MB.
Poshto postoji izvesna razlika izmedju 2.6 i 2.4 kernela, pre restarta mashine i probe 2.4 kernela, obavezno proveri /etc/lilo.conf, dobro prouchi koncepciju fajla, kako bi provalio gde i odakle ti poziva 2.4 kernel, obrati paznju na append liniju u kojoj bi trebalo da stoji devfs=mount, ako nema dodaj, a takodje pre restarta kao root odradi: chkconfig udev off.Za bttv drajver pogledaj /usr/src/linux/Documentation/video4linux/bttv/CARDLIST, moguce je da u modprobe.conf, u redu options bttv morash dodati neshto kao card=[Br.KojiOdgovaraTvojojKartica] i u produzetku tuner type=[Br.TuneraKojiKoristish]
[ ] – su ti nepotrebneA ako ti je MDK9.1 radio, mozesh se vratiti na njega, kod mene on oshuvek sasvim lepo seva i neverujem da cu ga ikad menjati.
13. јун 2005. у 8:01 am #29535Off-Topic
УчесникAko vec ne zelish da se vratish na MDK9.1, i da recimo na svoj MDV postavish 2.4.27 kernel, koji dolazi uz MDK10.1, poshto instalirash pomenuti kernel, ne zaboravi da ti za instalaciju modema treba i odgovarajuci kernel-source, josh nekih 40-tak MB.
Poshto postoji izvesna razlika izmedju 2.6 i 2.4 kernela, pre restarta mashine i probe 2.4 kernela, obavezno proveri /etc/lilo.conf, dobro prouchi koncepciju fajla, kako bi provalio gde i odakle ti poziva 2.4 kernel, obrati paznju na append liniju u kojoj bi trebalo da stoji devfs=mount, ako nema dodaj, a takodje pre restarta kao root odradi: chkconfig udev off.Za bttv drajver pogledaj /usr/src/linux/Documentation/video4linux/bttv/CARDLIST, moguce je da u modprobe.conf, u redu options bttv morash dodati neshto kao card=[Br.KojiOdgovaraTvojojKartica] i u produzetku tuner type=[Br.TuneraKojiKoristish]
[ ] – su ti nepotrebneA ako ti je MDK9.1 radio, mozesh se vratiti na njega, kod mene on oshuvek sasvim lepo seva i neverujem da cu ga ikad menjati.
13. јун 2005. у 10:18 am #29536MarkoFLOJD
УчесникA sta mislite o MDK 10.0 – posto njega imam a nisam ga dosada instalirao. – koji on kernel koristi?
Ono sto sam rekao pre, da pojasnim, koliko sam shvatio kernel2.6 i LINUX-i koji su na njemu su jos novi, “neprecisceni” i nije jos odradjena podrska ostalog softvera za njega (kao sto to postoji za 2.4) ?
Da li sam u pravu?
A drugo, sto se drugog kernela za mandrivu tice: predpostavljam da treba da se logujem kao root i da pokrene rpmdrake, ubacim disk (recimo MDK10.0), browsujem i nadjem kernel2.4.gz i kernel2.4.source (ili tako nesto) i instaliram ga. Nakon toga kad restartujem, i (prilikom bootovanja na Lilo veovatno?) odaberem sa kojim kernelom ce da se digne MANDRIVA ? – da li je mali Perica lepo zamislio i shvatio dodavanje kernela 🙂 ???!
Usput, da vam kazem zasto sve ovo – naime imam neku aplikaciju radjenu u VB6 koju pokusavam da osposobim da radi pod nekim od emulatora. E pa nije problem i ja da uzmem i taj neki od ekxternih modema, ali ono sto je bitno da ta moja aplikacija radi sto brze i sto bolje (stabilnije) i na tim starijim-losijim masinama koje koriste ljudi koji su od mene uzeli aplikaciju. Eto, pa ko zna nesto o tome neka mi savetuje, kaze,….HVALA PUNO SVIMA!!
Marko
p.s.: mislim da da LINUX korisnici (i uopste cela LINUX zajednica) mora da izvrsi jaci pritisak na proizvodjace hardvera za ravnopravniji “drajverski” tretman – jer pravo da vam kazem nesto mi je vise preko k… ovog “diva” iz Redmonda, PCpressa (cuo sam da ih je doticni kupio 🙂 ?) i ostalih koji su se slizali sa njima (inspekcije, trgovine…), a bez obzira na to LINUX je stvarno dobra platforma, a da nema ovakvih nekih sitnica-nedorecenosti-gluposti bio bi bez premca
-
АуторЧланци
Форум ‘Софтвер’ је закључан за нове теме и одговоре.