Početak › Forumi › Linuks distribucije › Mandriva › Softver › mandriva live cd boot problem
- This topic has 14 odgovora, 4 glasa, and was last updated 20 years, 6 months ranije by
miroslav_joksimovic.
-
AutorČlanci
-
4. februar 2006. u 10:25 pm #6947
vlada61
UčesnikMoze li pomoc? Pri pokusaju da startujem Mandrivu Live, nakon stavke ”Test SCSI” racunar se blokira i pomaze samo reset. Nemam nikakav SCSI uredjaj u racunaru? ❓
4. februar 2006. u 10:36 pm #40330miroslav_joksimovic
Učesnik😕 Prvi put cujem!!!
4. februar 2006. u 10:45 pm #40331vlada61
UčesnikI ja prvi put cujem. Pogotovu sto nemam pojam o Linux – u. To je CD koji sam narezao sa PC WORLD Mikro – vog DVD – a. Oni su ga dali kao ISO fajl.
4. februar 2006. u 10:47 pm #40332miroslav_joksimovic
UčesnikI ja prvi put cujem. Pogotovu sto nemam pojam o Linux – u. To je CD koji sam narezao sa PC WORLD Mikro – vog DVD – a. Oni su ga dali kao ISO fajl.
Ma ko zna kakav je disk! Mozda nedostaje neki fajl na njemu, izgubljen u toku downloada, nikad se ne zna!!! 🙄
4. februar 2006. u 10:56 pm #40333vlada61
UčesnikDaj mi jedan savet. Zeleo bih da M$ Win zamenim Linux – om. Odakle da pocnem tj. od koje distribucije?
4. februar 2006. u 11:24 pm #40334miroslav_joksimovic
UčesnikJoj, toliko imas distroa da ne zna sta da ti kazem. Ovoga je po forumima zaista preplavljeno, pogledaj malo po ovom sajtu. Koliko ljudi, toliko i cudi a narocito distroa. Ja sam poceo sa Mandrake 7.2 jos odavno, sa njega sam otisao na SuSE koji je zaista jednostavan krajnje samo sto ga muci to sto moras za multimediju da skidas odredjene pakete sa neta, ali sta da se radi. Sad ti je skoro svaka distribucija takva, to da znas.
Sta da ti predlozim?! Ne znam kakvi su ti afiniteti, sta zelis da radis na kompu? Kakve su ti potrebe?!
Sta god bi ti rekao, neko drugi bi ti odmah nesto drugo rekao, bas zbog toga sto nisu svi ljudi isti. Ali, ajde da ti kazem, uzmi mozda SuSe 10.0 ili pak Slack… 🙄
4. februar 2006. u 11:44 pm #40335Hans
UčesnikMozda nedostaje neki fajl na njemu, izgubljen u toku downloada, nikad se ne zna
Koliko sam ja razumeo nema nikakvog downloada jer je cd dobijen uz casopis.A i nemoze da nedostaje fajl kad je na cdu jedan ISO fajl
Bar sam ja tako razumeo #vlada61
4. februar 2006. u 11:51 pm #40336miroslav_joksimovic
Učesnik[quote] Mozda nedostaje neki fajl na njemu, izgubljen u toku downloada, nikad se ne zna
Koliko sam ja razumeo nema nikakvog downloada jer je cd dobijen uz casopis.A i nemoze da nedostaje fajl kad je na cdu jedan ISO fajl
Bar sam ja tako razumeo #vlada61[/quote]
I ja sam isto shvatio ali zar je nemoguce da nedostaje fajl na disku koji se dobije uz casopis?! I oni su ga skidali, mozda je ostecen u transportu, to su sve mogucnosti ali nije iskljucena ni mogucnost da nesto nije u redu i sa samim hardverom na masini na kojoj se instalira!!! ❓
5. februar 2006. u 12:02 am #40337Hans
UčesnikZar mislis da bi oni dozvolili sebi taj luksuz da na cd narezu fajl koji nisu proverili unapred dali radi iako znaju da u Srbiji vlada veliko interesovanje za linux?
Ali bas neka proba dal cd radi na nekoj drugoj masini pa ako radi onda je do hardwera
5. februar 2006. u 12:22 am #40338miroslav_joksimovic
UčesnikNe bi dozvolili sigurno ali, mozda je u transportu. Nego, nebitna nagadjanja.
Proveri disk na drugom racunaru kao sto je hans rekao pa cemo znati na cemu smo… 😉
-
AutorČlanci
Forum ‘Softver’ je zaključan za nove teme i odgovore.