Početak › Forumi › Linuks distribucije › Mandriva › Softver › Mandriva i win32codecs (RPM)? [sređeno]
- This topic has 4 odgovora, 4 glasa, and was last updated 21 years ranije by
zharco.
-
AutorČlanci
-
25. avgust 2005. u 10:54 am #6019
bp21000
UčesnikKoliko me sećanje služi dok se Mandriva zvala Mandrake, na distribuciji je pored MPlayera bio i RPM paket win32codecs. Sada, međutim tog paketa nema ni na Limited Editions 2005 Powerpack (baš čudno), niti na 2006beta2.
Kad pokrenem Kaffeine, on se žali da u /usr/lib nema direktorijuma win32 i savetuje skidanje win32codecs paketa u *.tar.gz arhivi sa MPlayer sajta i onda njihovo raspakivanje u win32 direktorijum koji treba ručno napraviti u /usr/lib.
Sve ovo napred napisano i mije problem, ali me zanima da li MPlayer može da barata sa divx formatom video zapisa (odnosno sa *.avi fajlovima), ako na sistemu ne postoje win32codecs?
I druga stvar, može li se negde na netu naći RPM paket win32codecs za Mandrivu? Za SuSE koji je i dalje moja default distribucija, ovaj paket postoji samo kao RPM na Packman-u, ali za Mandrivu nisam siguran gde bih mogao da ga nađem?
25. avgust 2005. u 11:10 am #33487brale
UčesnikSve ovo napred napisano i mije problem, ali me zanima da li MPlayer može da barata sa divx formatom video zapisa (odnosno sa *.avi fajlovima), ako na sistemu ne postoje win32codecs?
meni mlpayer radi bez win32 codecs-a i pusta avi . Mozda bi bila bolja slika sa tim win32codes-ima, ali nista ni ovako ne fali. Mozda gresim sto se toga tice, ali za sada nisam imao file koji nije hteo da procita, pa iz tog razloga i ne zurim da instaliram win32codec
25. avgust 2005. u 11:12 am #33488kmilos
UčesnikŠta je Packman za SUSE–to je PLF za MDV.
25. avgust 2005. u 12:53 pm #33489bp21000
UčesnikŠta je Packman za SUSE–to je PLF za MDV.
Hvala ma informaciji. Baš me čudi da ranije nisam znao za ovaj repozitorijum Mandrive. Sada je Sve OK. A win32codecs RPM je velik oko 9 MB i može da se skine bez problema. Na primer, odavde:
ftp://ftp.easynet.fr/plf/mandrake/non-free/cooker/i586/win32-codecs-1.7-2plf.i586.rpm
ftp://ftp.easynet.fr/plf/mandrake/non-free/2005/i586/win32-codecs-1.7-2plf.i586.rpm29. avgust 2005. u 3:41 pm #33490zharco
Učesnikcekaj je l’ samo ja ovde razlikujem kodeke “made by M$” i “obicne”
avi fajlove (osim ako su neki egzoticni kodeci?!) treba da pusta svaki MPLAYER i Kaffein i totem jer se sami instaliraju na mandrivi …
ALI ZATO WMV ver. 8 i 9 i jos neke ne mozes da pustas ako ne skines ili tarovane kodeke koje ubacis …ne secam se 😕 (pise u READMEu) …
ili taj RPM … -
AutorČlanci
Forum ‘Softver’ je zaključan za nove teme i odgovore.