Početak › Forumi › Linuks › Linuks umrežavanje › mandriva i pppoe problem
- This topic has 5 odgovora, 4 glasa, and was last updated 20 years, 7 months ranije by
potajaco.
-
AutorČlanci
-
15. januar 2006. u 9:00 pm #6828
vladapaja
UčesnikInstalirao sam mandrivu 2006 i instalirao pppoe klijent za uspostavljanje konekcije na internet. U podesavanjima za mreznu sam podesio IP, netmask i gateway a u podesavanjima za internet u pppoe-u podesio dns. Kada se konektujem na internet pokazuje da je sve uredu tj. prikazuje dve zelene linije (crvene su kada nesto nije uredu) ali ne mogu da otvorim ni jednu stranicu. Stvarno ne znam sta vise da radim da ovo cudo proradi. Nekad sam koristio mandrake 10 i sve je radilo bez ikakvih problema. Ako je neko imao slicnih problema ili ako zna odgovor neka se javi.
Hvala15. januar 2006. u 10:47 pm #39445miroslav_joksimovic
Učesnik“Mreznu” – ne razumem kakve veze ima mrezna karta ako se preko dial-upa konektujes na net!!!
16. januar 2006. u 10:28 am #39446MisterNo
Učesnik“Mreznu” – ne razumem kakve veze ima mrezna karta ako se preko dial-upa konektujes na net!!!
Iz cega si zakljucio da covek spominje dial up
16. januar 2006. u 11:17 am #39447miroslav_joksimovic
UčesnikSve je meni jasno sta je on napisao ali sam taj deo “Kada se konektujem na internet pokazuje da je sve uredu ” shvatio da je u pitanju dial-up. Ne shvatam sta ima da se konektuje na net ako je u pitanju npr. wireless. Sta tu ima posebno da se konektuje? Ako si pomislio da sam to napisao zbog “pppoe”, ne brini, znam sta je to. Mozda sam pogresno zakljucio ali u svakom slucaju, posto sam ja na wireless-u, i to preko PPPOE, nije mi jasno sta tu ima posebno da se konektuje???!!! Razumes li sad zasto sam to pomislio??? 😉
16. januar 2006. u 11:28 am #39448vladapaja
UčesnikNe koristim dial-up vec sam jedan od racunara koji su umrezeni u zgradi, cija mreza ide na internet preko wireless-a. Svako od nas pravi svoju broadband zasebnu konekciju koja ide preko PPPoE-a na internet. Sama sustina mog problema je vec izlozena u prethodnom postu i molim vas da mi nekako pomognete.
Hvala24. januar 2006. u 8:24 pm #39449potajaco
Učesnikprva stvar … moras da skines rpppoe patch koji mozes naci na ovoj adresi :
http://www.roaringpenguin.com/penguin/open_source_rp-pppoe.phpkada skines taj fajl, raspakuj ga i udji u direktorij gde si smestio raspakovane fajlove
kucaj ./go …. to bi trebalo da pokrene proces “instalacije” ….
ako ne moze tako onda probaj sa pppoe-setup
kada se startuje ta scripta trazice ti da uneses odredjene podatke koji su potrebni da bi se tvoja konekcija ostvarila … to je uglavnom sve
konekciju startujes sa pppoe-start i pppoe-stop
ovako sam ja radio i sredio sam stvar … ako nesto nije jasno pitaj -
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.