Početak › Forumi › Linuks distribucije › Mandriva › Softver › Mandriva 2009 – sve sam pobrkao!
- This topic has 36 odgovora, 6 glasova, and was last updated 17 years, 10 months ranije by
mikibor.
-
AutorČlanci
-
23. oktobar 2008. u 7:14 pm #73281
mikibor
UčesnikIma izlaza, isto kao i malopre, dobijem onu zelenu liniju sa zvezdom na kraju. Ali sve ono (LC_CTYPE, LC_MESSAGE i LC_ALL) nije pronadjeno kao i ranije. Znaci, mogu da se logujem i kao root i kao obican korisnik ali samo u panelu, pa i odatle ne mogu da udjem u mandrivu (mozda zato sto neznam sta da uradim sa tim stvarima , koje si mi reko, na dalje.
Micic Miodrag23. oktobar 2008. u 7:26 pm #73282mikibor
UčesnikPonovo sam uradeo zadnju operaciju i samo da ti kazem da su mi dozvole sledece: rwxr-xr-x. Mozda to ima veze.
23. oktobar 2008. u 7:30 pm #73283nvukicevic
UčesnikMislio sam na :
[code]ls -al /home/micic[/code] i [code]ls -al /home/micic/.kde4[/code]
Ako se u izlazu kod imena direktorijuma (d) pojavi rwx i micic micic, onda su postavljene potrbne dozvole, pa se tada izloguj iz tekstualnog terminala, prebaci u grafički sa Ctrl+Alt+F7 iprobaj ponovo da se uloguješ iz log-in menadžera.
Na primeru mojih direktorijuma od malopre:
drwx—— 4 nemanja nemanja 4096 2008-10-23 14:36 .kde4/
d – znači direktorijum, potom idu dozvole r – čitanje, w – pisanje i x – prolazak kroz direktorijum u podirektorijume; nemanja se odnosi na vlasnika, a drugo nemanja na grupu.
Koji je izlaz iz [code]ls -al /home/micic[/code] i [code]ls -al /home/micic/.kde4[/code] ako ih izvršiš kao root korisnik?
EDIT: OK dozvole izgledaju dobro, probaj da se se uloguješ iz log-in menadžera.Nemanja Vukićević
23. oktobar 2008. u 7:36 pm #73284mikibor
Učesnikprvi izlaz ima bash i tacke/crte itd (ne umem da uradim copy/paste odatle) a drugi izlaz (ls -al /home/micic/.kde4) kaze da nema fajla ili direktorijuma.
23. oktobar 2008. u 7:39 pm #73285mikibor
UčesnikNemanja, ti si GENIJE !!!!!! RADIIIIIIII…
Hvala ti prijatelju. Hvala na pomoci a hvala ti i na strpljenju koje si imao samnom.23. oktobar 2008. u 7:42 pm #73286mikibor
UčesnikSamo, jel ce ovo da radi i kad restartujem racunar ili svaki put moram ovo da radim u panelu? Cisto mi kazi da znam sta me ceka. Ustvari, cekaj da ga restartujem pa javljam sta se desilo.
23. oktobar 2008. u 7:52 pm #73287nvukicevic
UčesnikSamo, jel ce ovo da radi i kad restartujem racunar ili svaki put moram ovo da radim u panelu? Cisto mi kazi da znam sta me ceka. Ustvari, cekaj da ga restartujem pa javljam sta se desilo.
Ove promene su trajne, od sada bi grafičko logovanje trebalo da radi.
Nemanja Vukićević
23. oktobar 2008. u 7:57 pm #73288mikibor
UčesnikNisam imao hrabrosti da ga restartujem. Javljam se iz mozile sa Mandrive. Probao sam da instaliram flash ali ima opciju samo za rucnu instalaciju. Posto to nije isto kao sa deb paketima odoh da guglam kako se to radi. Hvala jos jednom.
23. oktobar 2008. u 8:12 pm #73289nvukicevic
UčesnikZa instalaciju flash-a, kodeka i drugog softvera sa non-free licencama se koriste plf repozitorijumi.
Idi na Easy Urpmi[/url] i prati uputstvo za dodavanje repozitorijuma, dodaj i plf repozitorijume, flash se nalazi kao paket flash-player-plugin i može da se instalira iz menadžera paketa – Drakrpm-a.
Dopuna ako se omoguće i backports repozitorijumi za plf ima i flash 10.Nemanja Vukićević
24. oktobar 2008. u 9:15 am #73290nebjak
UčesnikMoja preporuka ti je da flash skines direktno sa adobe sajta (imas tar.gz. rpm. deb), a kodeke iz mandrivinih repoa, neke stvari su mi sa plf pravile problem (npr. kada sam instalirao eclipse )
-
AutorČlanci
Forum ‘Softver’ je zaključan za nove teme i odgovore.