Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Mandriva › Софтвер › Mandriva 2008 ne prepoznaje LCD?
- This topic has 21 одговор, 6 гласова, and was last updated 16 years, 1 months раније by dukenukem_4d.
-
АуторЧланци
-
12. новембар 2008. у 9:51 pm #10525BeagleУчесник
LM, imam LG L204WS LCD monitor (povezan preko D-Sub-a), GF 6600, instalirane drajvere i NVidia-settings. Problem je shto ni NV-settings ni kontrolni centar ne prepoznaju moj kao LCD vec kao CRT :o, kada probam da ga namestim kao FlatPanel, slika mi skroz pobrljavi i ne mogu da podeshavam nishta…. radi samo kao plug ‘n’ play. Takodje sam probao da NV-settings sam detektuje displej (da ochita EDID) ali nije pomoglo.
Treba nekako da ubedim Mandrivu da imam LCD kako bih mogao da ukljuchim Clear Type za fontove, ovako je mnogo ruzno :(. Svi predlozi su dobrodoshli 🙂
13. новембар 2008. у 10:31 am #73787АнонимниГостDa li si taj monitor ( LCD ) nakacio na PC sa vec instaliranim sistemom? Slican problem imao sam kada sam promenio monitor ( CRT izbacio a LCD-ASUS WS ubacio ). U Open SuSE nikako nisam mogao da namestim potrebnu rezoluciju ( 1600×1050 ) sve dok nisam reinstalirao suse! Nakon reinstalacije doticni ( SuSE ) sve sam odradio kako treba!
13. новембар 2008. у 11:04 am #73788DraxУчесникreinstalacija je samo odraz neznanja (nhf) samo je trebalo prekonfigurisati graficki server.
Beagle kazes da si probao Flat Panel? tamo imas izbor rezolucija… da li si odabrao pravu? Ja znam da je za moj monitor 1440*900 (19″ wide), tako da ti preporucujem da odaberes flat panel sa oznakom nativne rezolucije tvog monitora (google kaze) > 1680×1050
13. новембар 2008. у 11:58 am #73789BeagleУчесник@Ljuba
Imam samo ovaj monitor, nemam drugi. Shto je najgore, proshli put kad sam instalirao mandrivu sve je normalno radilo 😡
@Drax
Odabrao sam 1680×1050 (to mu je nativna rezolucija), medjutim slika skroz pobrljavi, i ne mogu da stavim nijednu rezoluciju….Kako da editujem Xorg.conf ili XF86config da bi ovo radilo normalno?
13. новембар 2008. у 1:35 pm #73790DraxУчесникSva podesavanja se rade iz MCC-a, odeljak Hardware, opcija Set up the graphical server.
Tu moras reci i koji je monitor i koja je graficka kartica i koja je rezolucija… ti si mozda postavio dobar drajver i odabrao Flat Panel 1680×1050 kao display ali mora ti i rezolucija biti takodje postavljena na 1680×1050.
Znaci redom sa vrha, drajver, displej, rezolucija.
13. новембар 2008. у 7:37 pm #73791BeagleУчесникKoristim Linux dugo, znam makar kako se to nameshta 🙂
Nije u tome problem, sve shto je moglo da se podesi mishem ja sam uradio, ali ne pomaze. Shto je najgore, sad sam instalirao Mandrivu 2009 i imam IDENTICHAN problem :'(13. новембар 2008. у 9:35 pm #73792DraxУчесникonda stavi bilo koji LCD monitor od istog proizvodjaca a koji ima istu dijagonalu… drugu ideju nemam…
a probaj i auto adjust na monitoru… meni se slicno desavalo na asus lcd-u… malo je znao da brljavi… ali je auto adjust na kraju resio stvar.
13. новембар 2008. у 10:09 pm #73793BeagleУчесникProbao sam Plug ‘n’ Play, Custom, wendor ali i dalje misli da je CRT >:(
Naravno, auto adjust nije urodio reshenjem… slika izgleda kao da je horizontalan refresh rate neodgovarajuc.
Kada je na PnP, slika je oshtra (kakva i treba da bude) ali ne mogu da upalim clear type.
14. новембар 2008. у 11:59 am #73794AndersenУчесникMeni je sistem prepoznavao LCD kao CRT dok nisam ubacio DVI kabl, nakon toga ga je prepoznao. Cudno mi je to sto ni EDID ne moze da se procita.. :-
Ako ti nije cimanje, probaj “ruchno” da izmenis podesavanja u xorg.conf, ako znas koje su optimalne frekvencije i rezolucija, to valjda nece biti problem.14. новембар 2008. у 6:53 pm #73795BeagleУчесникEh tu nastaje problem, poshto nisam siguran kako da edituje Xorg.conf, ima gomila linija vezana za rezolucije i refresh rate, ali (koliko sam ja provalio) nigde nema dela gde nameshtam koje je vrste monitor.
DVI otpada, jer monitor ima samo DSub na sebi.
-
АуторЧланци
Форум ‘Софтвер’ је закључан за нове теме и одговоре.