Početak › Forumi › Linuks distribucije › Mandriva › Softver › Mandriva 2007-moje totalno razocaranje
- This topic has 26 odgovora, 13 glasova, and was last updated 19 years, 6 months ranije by
tomaja.
-
AutorČlanci
-
25. januar 2007. u 12:22 pm #51864
olujicz
UčesnikJa sam probao mnoge distribucije i evo mojih zaključaka.
-PCLinuxOS je definitivno najbolja distribucija za početnike od svega što sam probao
-Mandriva brljavi kao što i svi kažete, ali je najlepša ubedljivo.
-Što se tiče Fedore i SUSE prepuštam ih drugima, meni najbolje leže debian distribucije i trenutno na kompu imam Ubuntu i ne treba mi ništa drugo.-Ubuntu, nije baš za početnike, ali nakon četri meseca testiranja raznih distriucija došao sam do Ubunta na kome sam se snašao bez mnogo problema i koristim ga već skoro godinu dana i nikad nikakvih problema nisam imao. Sve mi radi. Ne kažem da je najbolji, ali njega ili odmah zavoliš ili ga baciš u kantu. Ja sam ga zavoleo.
-Dream linux mi je trenutno na particiji za testiranje drugih distribucija i OK je, ja jednostavno volim sve što je DEBIAN
-U planu mi je da probam Gentoo ovih dana. Mada ste me sada zainteresovali i za Arch. Staviću i njega na listu za testiranje.
25. januar 2007. u 4:58 pm #51865miodragz
UčesnikPCLinuxOS cenim iz drugih razloga a ne sto odmah moze da se gleda film vec zato sto je brz i stabilan takodje mislim da je najbrza i najstabilnija rpm distribucija. Ima i za nekog velikih mana tipa neupotrebljiva je nekom ko ima dial-up,moze da koristi samo svoje rpm pakete (textar) itd da ne nabrajam. U respozitorijumima ima sve ali bas sve cedega,crossover,vwmware ( uvek sveze verzije ).
A odgovor na pitanje linux za pocetnike i ne postoji jer sve su za pocetnike a i nisu ko hoce da koristi linux on ce da se potrudi ko nece nikad mu se linuks i nece svidjati samo ce traziti izgovor da digne ruke od njega.25. januar 2007. u 5:21 pm #51866dens
UčesnikA odgovor na pitanje linux za pocetnike i ne postoji jer sve su za pocetnike a i nisu ko hoce da koristi linux on ce da se potrudi ko nece nikad mu se linuks i nece svidjati samo ce traziti izgovor da digne ruke od njega
E najzad neko da kaže poentu…
Dobar deo nas koji koristimo linux je išla težim putem i nismo od njega odustali. Nekima je i sitnica dovoljna…
26. januar 2007. u 4:55 pm #51867tomaja
Glavni majstorNe znam koliko ste upoznati ali PCLinuxOS nije nista drugo nego Mandrake (namerno nisam rekao Mandriva) sa novim kernelom i softverom. Otuda i ta sjajna brzina. Ne treba zaboraviti da PCLinuxOS podiže mnogo manje servise od standardne Mandrive. Naravno, stabilno proverena Mandrake osnova koja se vuce jos od verzije 9.2 je tek sada promenjena sa PCLinuxOS-om 2007 t1 kada je poprvu put ubacen novi gcc a time stvorena mogucnost upotrebe X.Org-a 7.1 zajedno sam compiz-om i ostalim 3D “gadget”-ima. U svakom slučaju, odlična GNU/Linux distribucija bazirana na Mandrakeu/Mandrivi kao što je to i Ubuntu koji “vuče” svoje Debian korene.
linux4life
26. januar 2007. u 10:47 pm #51868miodragz
UčesnikTomo al moze projekat lokalizacije PCLOS-a 😀
27. januar 2007. u 1:46 am #51869BrokeBody
UčesnikPokreni ga. 😛
27. januar 2007. u 7:42 am #51870tomaja
Glavni majstor@miodragz
Već sam par puta govorio o ovome ali ajde: PCLinuxOS se ne lokalizuje na druge jezike. Kako je baziran na Mandrivi dovoljno je da se svi zainteresovani priključe lokalizaciji Mandriva Linux-a i time će omogućiti da se Linuxo Live! koji se zasniva na PCLinuxOS-u i Mandrivi lokalizuje na srpski jezik.
Naravno, svako može, koristeći lokalizovani softver za Mandrivu, bilo direktno preko *.mo fajlova ili pripremljenih rpm paketa ubace srpsku lokalizaciju na instlairani PCLinuxOS sistem.linux4life
-
AutorČlanci
Forum ‘Softver’ je zaključan za nove teme i odgovore.