Početak › Forumi › Linuks distribucije › Mandriva › Softver › Mandriva 2007.1 Spring ne cita diskove
- This topic has 19 odgovora, 7 glasova, and was last updated 19 years, 3 months ranije by
tomaja.
-
AutorČlanci
-
10. maj 2007. u 1:01 am #54389
kosmi
UčesnikOK, nisam mislio da vređam ovu M$ 😀 distribuciju, eto Toma kaže da se kod njega ovo ne dešava, ali opis problema “čas čita-čas ne čita-a na kraju ništa i ne radi” 99% govori da je u pitanju pokvarena “optika” i uređaj na izdisaju. Ako si u mogućnosti, umesto tog DVD plejera/rezača stavi neki drugi, pa probaj, mada ako neće ni /mnt, ja više nisam u nedoumici, uređaj crkava, a to je proces koji zna da potraje! Da pogađam, prvo je krenulo sa minusima, pluseve i presovane je čitalo…
10. maj 2007. u 8:00 am #54390miodragz
Učesnik@kosmi Ma daj kosmi bre kakvo crkavanje,kazi mi kako moze da radi sa svim ostalim distroima samo ne sa ovim da je do optike ne bi radilo i u ostalim distroima ,PCLOS,Linspire,Freespire,Sabyon,Sam,Mutagenix,Backtrack a rec je o dva razlicita uredjaja LG reader i NEC writer. POgledaj slike malo bolje
10. maj 2007. u 2:35 pm #54391kosmi
UčesnikI watched that pictures and think… Securom or maybe Safedisk protection? Wow, five stars for M$ safety! :biggrin:
10. maj 2007. u 2:47 pm #54392Sioux
UčesnikMeni se nešto slično dešavalo sa nekom od verzija 2006.Problem jeste sa mount-ovanjem svih uređaja, i mučio sam se stim.prošlo je kad sam prešao na sledeću verziju OS-a.Uspevao sam nekako da peške montiram uređaje kao root a nekad sam morao da restartujem računar da bi se montirao cd ili dvd.Probaj da isključiš neke opcije kao što reče Toma.igraj se sa super-mount ,auto-mount opcijama.
11. maj 2007. u 12:22 am #54393DVSoftware
Učesnikovo se meni deshavalo na mandrake 8.2 lol (ili beshe 9?)
problem nastaje ako ne demontirash uredjaj pre izbacivanja diska. dakle, unmount pa vadi, ili probaj updateuj hal daemon i kde media manager11. maj 2007. u 8:58 am #54394miodragz
UčesnikMislim da je do hal deamona,nije mi jasno zbog cega su stavili u PP+ rc verziju pfffff
11. maj 2007. u 4:49 pm #54395MladenIsakovic
UčesnikSve PowerPack distribucije distroa koji počinje na Mandr… su teško sranje, da izvinete na izrazu
12. maj 2007. u 6:44 pm #54396Moneo
UčesnikCisto da napomenem da u Debian-u(Etch)automount funkcionise prosto savrseno i u KDE i u Gnome-u
CD/DVD,Ipod i sl. sve radi besprekorno…
Ne znam sta su radili-ali su ga opravili-svaka cast…12. maj 2007. u 8:11 pm #54397DVSoftware
Učesniknishta chudno, meni na gentoo isto radi sve… kako ja hotju
13. maj 2007. u 7:21 am #54398tomaja
Glavni majstorMolim Vas da se držite teme. Znači tema se tiče Mandrive 2007.1 i montiranja CD/DVD diskova.
Hvala na razumevanju.linux4life
-
AutorČlanci
Forum ‘Softver’ je zaključan za nove teme i odgovore.