Početak › Forumi › Linuks distribucije › Mandriva › Softver › Mandrake i XP
- This topic has 9 odgovora, 7 glasova, and was last updated 20 years, 6 months ranije by
popac.
-
AutorČlanci
-
18. januar 2006. u 8:40 pm #6847
nightwish
UčesnikZdravo svima…
Instalirani su mi Mandrake 9 i XP…
E sad…verovatno ja sad moram da trazim i instaliram sve drajvere i za Linux… 😕 Jel treba???
PA GDE TO DA NADJEM???
Skinuo sam neki za graficu, ali PRC, ne radi… Kao ni za modem… A da ne govomim o zvucnoj! Ili o USB Flash disku…
I? Ima li pomoci?
E, da…
Jel postoji neki program koji mi omogucuje da igram igrice i u linuxu?
Neki mi govore za Wine…Imam ja to, ali sta sa tim? Ima neku cudnu RMP ekstenziju! Pomagajte ljudi ko’ Boga vas molim… 😀18. januar 2006. u 8:45 pm #3956918. januar 2006. u 10:15 pm #3957020. januar 2006. u 1:53 am #39571popac
UčesnikA šta imaš od Hardvera, grafika se instalira posebno (Nvidia, ATI?), modem takođe dok je USB Flash najverovatnije već uključen u samom kernelu kao i ostale dzidza bidze za matičnu, zvučnu i sl…
20. januar 2006. u 8:49 pm #39572Sioux
UčesnikMnogo ti je star 9.x za početak imao bi manje problema sa najnovijom verzijom.
23. januar 2006. u 12:20 am #39573miodragz
UčesnikBolje ti je da lepo sebi instaliras Mandrivu 2006, a za modem koji je najverovatnije soft malo ce da se pomucis,RPM nije cudna ekstenzija za Mandrivu 😆 u linuxu nemas exe.Dobro Doso u linux
23. januar 2006. u 10:52 am #39574miroslav_joksimovic
UčesnikNije mu star Mandrake 9. Ja sam poceo jos sa 8.2 verzijom, nije teska bila, ima i solidnu podrsku za hardver. 9.0 je odlicna, tj, jos podrzanija za neke hardverske uredjaje, konkretnije modeme posto se o tome ovde najvise razglaba… 8)
23. januar 2006. u 9:49 pm #39575nightwish
UčesnikOvako:
GeForce4 MX440
Intel 536ep modemSkinuo sam je vec mnogo drajvera, ali ni jedan mi ne radi…
Pokazuje neke zbunjujuce greske…
Za instalaciju drajvera, kaze , posle silnih errora, da ne postoji 536ep.o
A za Nvidijin drajver, kaze da ne moze jer se sistem smorio 🙂
I kako, kog Djavola, da instaliram Wine?
Znam da je to program koji mi omogucuje da u linuxu koristim Windowsove programe…
ALI KAKO?
Znate…. Imajte u vidu da sam POCETNIK u Linuxu….
Pa zato i malo smaram…23. januar 2006. u 10:34 pm #39576Zarko
UčesnikSkines lepo nvidia drajvere za linux.
Pokrenes skinutu skriptu sa ./NVIDIA… (ne zaboravi da pre toga instaliras kernel source ako vec nisi mozda je to problem sto prijavljuje greske i kod modema)
Editujes /etc/X11/Xorg.conf ili Xfree86.conf (mislim da je kod tebe ovaj drugi) tako sto na mestu gde pise driver “nv” stavis “nvidia”
24. januar 2006. u 1:32 pm #39577popac
UčesnikStvarno uzmi bolje najnoviji Mandrake sa ovog sajta i instaliraj njega. Ukoliko ti kernel source ne dolazi sa tim distrom moraćeš da skidaš 35 MB kernel source-a, a to nije malo. Noviji Mandrake/Mandriva imaju i kernel source a PowerPack verzije bi trebale da same instaliraju Nvidia drajver.
-
AutorČlanci
Forum ‘Softver’ je zaključan za nove teme i odgovore.