Početak › Forumi › Linuks distribucije › Mandriva › Hardver › Mandrake 10 – ubio windows
- This topic has 6 odgovora, 5 glasova, and was last updated 22 years, 2 months ranije by
velisa.
-
AutorČlanci
-
19. mart 2004. u 6:50 pm #3446
iznogoud
UčesnikInstalirao sam regularno 10 i sve radi kako treba,
ali windows vise nije hteo da se podigne.
Uradim repair windowsa i nista, nece!
Odradim Fixmbr sa winXP SP1 cd-a, opet nista,
jajvlja mi sledecu poruku ¨Error loading operating system¨
Onda sam obrisao mandrake 10 kao i windows c: particiju, kreirao novu i
opet javlja istu gresku!Sad kucam ovo iz 10-ke!
Ne znam da li ce brisanje svih particija pomoci?19. mart 2004. u 9:46 pm #17493GoranB
UčesnikImao sam slican problem sa MDK Move-om 9.2. Sto je jos gore ja nista nisam brljao po hardu samo sam ubacio cd i butovao sistem i posle toga nisam mogao da vise dignem Win. Uspeo sam tako sto sam pokrenuo ponovnu instalaciju ali sa time da sacuvam podatke od stare instalacije i odredio sam novi folder za instaliranje Windowsa kao?¨Windows2¨. Naravno prilikom instalacije prvo krene da sve kopira sa CD-a na hard, onda treba da restartujes i instalacija se nastavlja. Prilikom restartovanja uopste se nije nastavila zapoceta instalacija vec se podigao stari sistem… Ne znam sta je ali sad sve radi.
20. mart 2004. u 6:28 am #17494tomaja
Glavni majstorPokusaj u BIOSu podesis da vidi hard kao LBA umesto Auto pa probaj da podigles windozu
linux4life
20. mart 2004. u 6:47 am #17495Bryce
UčesnikNa verziji 9.2 imao sam sličan problem da Windows nije hteo da se podigne posle instalacije Mandraka.
Problem se rešava u dve sekunde, uzrok je u tome što LILO boot manager iz nekog razloga nije nanjušio da postoji Windows na mašini, pa ga nije uveo u svoju listu operativnih sistema za butovanje. Tako da to mora da se namesti ručno i onda sve radi ko podmazano.
Ja još u životu nisam video da Linux može da ubije Windows, ali alatke za reparaciju boot sektora koje idu uz Win XP uvek ubijaju sve particije koje Windows ne može da prepozna i ubija RAID bez obzira koji OS ga je postavio i u oba slučaja ubija sve podatke na njima.
22. mart 2004. u 2:47 pm #17496velisa
Učesnikdesetka mi ubila boot od win2000 i win98 na masini,
particije su u redu, podaci sa sva tri harda su o.k.,u LILO meniju koji je preuzeo od prethodnog mandraka 9.2
uredno je prijavio windows na oba harda kao opciju,
medjutim,
kad odaberem nju, dobijem samo crni ekran sa kursorom
u gornjem levom uglu koji trepce. 🙄23. mart 2004. u 6:22 am #17497Bryce
UčesnikTakav isti ekran sam dobio kad sam posle instalacije MDK 10 pokušao da podignem Win XP.
U biosu sam hardove prebacio sa AUTO na LBA mod i Win se podigao.
Proverite takođe i sa koje particije LILO pokušava da podigne Win.Kad sam instalirao MDK 10 išao sam sa čistom instalacijom, jer sam hteo da izbegnem da ostane bilo kakav rep od MDK 9.2.
25. mart 2004. u 9:54 am #17498velisa
Učesniku pravu ste, LBA jeste bio problem,
jos jednom se potvrdila velika korist od razmene
iskustava na forumima,hvala na pomoci
😀 -
AutorČlanci
Forum ‘Hardver’ je zaključan za nove teme i odgovore.