Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Mandriva › Софтвер › Mandrake 10.1 i biblioteke!
- This topic has 8 одговора, 7 гласова, and was last updated 21 years, 6 months раније by
srdan.
-
АуторЧланци
-
12. фебруар 2005. у 11:46 pm #4833
gandalf
Главни мајсторInstalirao sam Mandrake 10.1 (DVD varijantu).Prilikom instalacije izabrao sam bas sve pakete pojedinacno i instalacija je zauzela dobrih 7GB ali su instalirane (izgleda )samo osnovne biblioteke jer nisam uspeo da iskompajliram cak ni jedan program(na Slacku 10.0 svi ti sourcevi su se iskompajlirali bez problema).Moje pitanje je:
kako da instaliram Mandrake sa bas svim bibliotekama koje idu uz njege i gde da izaberem to???
Hvala unapred!!!13. фебруар 2005. у 8:51 pm #24800brale
УчесникMozes da pokrenes “mcc” Mandrake Control Centar. i u sekciji software da odaberes sta god hoces da instaliras, ili deinstaliras.
13. фебруар 2005. у 10:33 pm #24801Анонимни
ГостMa znam aj to,naravno!Mene zanima ako bi mogo neko da mi kaze kako da instaliram SVE biblioteke koje idu uz Mandrake 10.1 ODJEDNOM!!!
14. фебруар 2005. у 3:56 pm #24802popac
УчесникSi probao da stikliras ceo developemant iz istog. Tako nemas problema (mada mdk oce da ti kadkad prijavi nepostojanje nake biblioteke iako je imas)
14. фебруар 2005. у 4:32 pm #24803popeye
Главни мајсторAko configure ne uspe pronaći instaliranu biblioteku, treba kao argumen navesti lokaciju iste (njen prefix pri instalaciji).
14. фебруар 2005. у 6:49 pm #24804Bryce
УчесникInstalirao sam Mandrake 10.1 (DVD varijantu).Prilikom instalacije izabrao sam bas sve pakete pojedinacno
Ja sam jednom iz zezanja probao da instaliram sve pakete sa CD-romova na kojima ide Mandrake, ali to nikad nisam uspeo da izvedem, jer je prijavljivao greške pri pokušaju instalacije.
Kako si to uspeo da izvedeš?
A što se tiče tvoga pitanja u vezi instalacije, vidi na sajtu onoga koji je napravio program koje uslove taj program zahteva, pa kad ih ispuniš, on će proraditi, dok pri instalaciji RPM-a on sam bira štamu je potrebno da instalira da bi zadovoljio uslove koje program traži.
Takođe bih ti preporučio da sve instaliraš od početka i da instaliraš samo ono što ti treba, jer takav sistem kakav ti je sada na mašini nije upotrebljiv nizašta, jer ne razumem koji će ti na mašini npr. Postfix i Šendmail zajedno, kad je dovoljan samo jedan ili npr. MySQL i Postgrejs server za baze podataka kad je dovoljan samo jedan od njih.
15. фебруар 2005. у 1:57 pm #24805popac
УчесникDa stvarno je glupo instalirati mandrake na 7 GB sa svakakvim glupostima koje uz njega dodju.
15. фебруар 2005. у 3:32 pm #24806Li-nux
УчесникBassac koji to program nece da se kompajlira na MDK ?
Ja nemam nikakvih problema sa kompajliranjem na MDK a nemam instalirane sve pakete.
Kao sto ti je vec receno pregledaj ono sto ti izbaci skript configure i vidi sta to tacno nedostaje.
Kad to uradis onda instaliraj pakete koji u imenu imaju devel i lib u imenu trazenog paketa.
Na primer ako ti configure trazi ffmpeg onda instaliraj libffmpeg i libffmpeg-devel.
libffmpeg sadrzi biblioteke koje su potrebne za rad programa, dok libffmpeg-devel sadrzi biblioteke i header fajlove potrebne za kompajliranje.Ako i dalje hoces da instaliras sve pakete sto ti nesavetujem, onda pokreni rpmdrake (Install software).
U njemu treba da izaberes opciju “All packages, alphabetical”, medjutim nepostoji nacin da odjednom selektujes sve te pakete odjednom, vec rucno jedan po jedan.Sad odluci sta je lakse.
15. фебруар 2005. у 4:48 pm #24807srdan
УчесникOvde je sigurno problem u ovome što popaye priča. Znači ako je instalirao apsolutno sve tix 7GB onda je sve tu samo je problem u prefix-u prilikom instalacije odnosno PATH.
-
АуторЧланци
Форум ‘Софтвер’ је закључан за нове теме и одговоре.