Početak › Forumi › Linuks › Opšte Linuks diskusije › Mandrake 10.0 za pocetnika
- This topic has 6 odgovora, 5 glasova, and was last updated 21 years, 1 month ranije by
negovan.
-
AutorČlanci
-
14. mart 2005. u 1:58 pm #4978
Cili_Vili
UčesnikKoliko je dobar Mandrake 10.0 za pocetnika. Imam masinu P III na 1 GHZ ?
14. mart 2005. u 3:25 pm #25771NikolaZ
UčesnikSto se tice lakoce koriscenja i izbora aplikacija, nema boljeg. U zadnje vreme, ljudi ga poprilicno pljuju narocito ovu poslednju verziju (10.1) zbog nekih bagova ali mislim da se sve da srediti ako covek ima strpljenja. Ko nema strpljenja, a hoce da predje sa winblowsa na linux, od toga nema nista.
14. mart 2005. u 4:58 pm #25772Doole
UčesnikMandrake za pocetnika je dobro resenje kao sto kaze NikolaZ,ima malo bagova ali se sve to moze resiti ali mozes da probas i SuSE koji je slican Mandrake-u.
14. mart 2005. u 6:22 pm #2577315. mart 2005. u 2:44 pm #25774popac
UčesnikMandrake je super distribucija za početnike. Ako budeš imao problama tu smo 😆
15. mart 2005. u 10:44 pm #25775Cili_Vili
Učesnik😀 Pitanje za popac-a: ❓
Imao sam, i jos uvek imam veliko problem sa grafickom karticom.
Mandrake je prepoznao da je to Savage2000 kartica, avi kursor se prikazuje kao neka zamrljana slika od 50 X 50 pixela odprilike. Jos background desktopa pokazuje takodje zamrljano.
E, sad: Uspeo sam da popravim kursor tako sto sam za izbor graficke karte selektovao istu Savage, sa mo sto je u zagradi bilo napisano nesto za kursor, pa pomislih da je to resenje, i to je uspelo ali pozadina desktopa je i dalje zamrljana, kao i slova u menijima (ona su kao neka losa 3D slika gde se boje preklapaju na slovima i slabo se sta raspoznaje.
Izabrao sam KDE okruzenje, ali sam prilikom instalacije stiklirao i sva ostala, da bih mogao da vidim kako izgledaju. Medjutim toliko se nista ne raspoznaje da ne mogu da ukljucim neko drugo. Probao sam i reyoluciju da menjam.
Naravno sve ovo pisem iz Windowsa, jer moram polako da predjem na Lin jer sam dosta korenja pustio u Win-u, narocito u programiranju gde sam razvio neki sistem za blagajnu u MS SQL -u…Nego kako da resim problem sa grafickom kartom, ili kako da izaberem drugo okruzenje kada nista ne mogu da prepoznam. Cini mi se daje resanje da ponovo instarilam Mandrake??? 😉
16. mart 2005. u 3:51 am #25776negovan
UčesnikSkini najnovije drajvere za graficku i instaliraj ih i trebalo bi da rade. Tako sam ja resio moj problem.
-
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.