Почетак › Форуми › Линукс › Играње на линуксу › MAME emulator za Mandrivu 2006 [sređeno]
- This topic has 15 одговора, 7 гласова, and was last updated 17 years, 11 months раније by orsale.
-
АуторЧланци
-
13. септембар 2006. у 9:15 am #42183АнонимниГост
adept ga prikazuje kao gray a nemam Internet konekciju na Kubuntu
15. јануар 2007. у 7:00 am #42184zorzjУчесник#linuxoid:
Sve sam instalirao kako valja(valjda) i kada pokrenem gxmame kao SU pojavi mise gxmame Gui prozor i napisemi da nema romova. Sa nete sam skinu nesto kao 88roms ali ne znam gde da prekopiram igrice iz doticnog foldera da bis eone pokrenule iz gxmame???
HELP!15. јануар 2007. у 3:53 pm #42185kosmiУчесникRomove možeš smestiti bilo gde (npr. /home/user) s tim što ćeš u gxmame namestiti putanju ka folderu roms u kome će biti zipovani romovi. Isto tako, a pre svega ovoga, predpostavljam da već imaš instaliran xmame sa pravom putanjom, kome treba odraditi option/rebuild game list da bi pročitao podržane romove u datoj verziji emulatora. Kada romovi budu na svom mestu u gxmame je potrebno uraditi file/audit all games, pogledati u available koji su romovi dostupni i igra počinje.
Vidim da je gore linuxoid skidao nekakvih 90 MB xmame-a, a u stvari to uopšte nije potrebno. Najbolje je skinuti source programa (cca 15 MB) i kompajlirati. Nema klasike configure&make&make install, već se edituje makefile, pa se sa make napravi executable, a koji je tako optimizovaniji, a može biti i mnogo manji zavisno od izabranih opcija i vaših potreba. Da ne govorim o prenosivosti na druge mašine i distroe. Pozz.26. фебруар 2007. у 3:08 pm #42186orsaleУчесникE dobro sta sada ne radim kako treba? Romove imam preko 6000. Kopirao sam ih u /usr/share/xmame/roms, taj sam i direktorij upisao u options da je direktorij gde se nalaze romovi. Onda sam uradio option/rebuild game list sto mi je izbrojalo negde oko 6000 igara, i onda sam uradio file/audit all games i opet nista. Lista igara je prazna. Sta sada ja tu ne radim kako treba? Da napomenem da xmame i gxmam sam instalirao prek yum – a, i da igre rade preku xmame-a al nece da se ucitaju u lista igara preko gxmame? POMOCC!!!!!
Hvala.
Romove možeš smestiti bilo gde (npr. /home/user) s tim što ćeš u gxmame namestiti putanju ka folderu roms u kome će biti zipovani romovi. Isto tako, a pre svega ovoga, predpostavljam da već imaš instaliran xmame sa pravom putanjom, kome treba odraditi option/rebuild game list da bi pročitao podržane romove u datoj verziji emulatora. Kada romovi budu na svom mestu u gxmame je potrebno uraditi file/audit all games, pogledati u available koji su romovi dostupni i igra počinje.
Vidim da je gore linuxoid skidao nekakvih 90 MB xmame-a, a u stvari to uopšte nije potrebno. Najbolje je skinuti source programa (cca 15 MB) i kompajlirati. Nema klasike configure&make&make install, već se edituje makefile, pa se sa make napravi executable, a koji je tako optimizovaniji, a može biti i mnogo manji zavisno od izabranih opcija i vaših potreba. Da ne govorim o prenosivosti na druge mašine i distroe. Pozz.26. фебруар 2007. у 5:18 pm #42187kosmiУчесникU terminalu ukucaj gxmame, upaliće se prozorče programa. Option/Directories, pa namesti putanju na sam program xmame.x11 (ne xmame), kod mene je to ovako: Xmame executables /usr/local/bin/xmame.x11 , klikni na add, pa apply. Warning! Could not recognise gamelist version. Do you want to rebuild the gamelist? Klikni na yes i sačekaj da napravi listu igara. Kada završi sa tim, aktiviraj karticu Xmame basic path Browse na ROMs paths: pa nađi ili otkucaj /usr/share/xmame/roms (ako je to tvoja putanja), add, apply i ok. U Folder list stoji All Games, u sredini je lista igara koje su podržane u tvojoj verziji xmame-a, a dole
desno u status baru je brojčano prikazana količina podržanih igara u toj verziji, a pod Available naravno broj dostupnih. Sada klikni na Audit All Games i kada završi, ako bude bilo igara onda je OK, ako ne proveri ponovo sve putanje. Obično se greši sa putanjama. Browse, add, apply i ok. Ako si možda skinuo više različito kompajliranih, a ustvari iste verzije, proveri da je xmame linkovan na xmame.x11. Dakle u /usr/bin pogledaj koji je od ova dva u stvari samo link, i da nije slučajno broken, pa putanju namesti na njega. A moguće je i da si preuzeo samo xmame paket u kome nema xmame.x11 koji se obično distribuira
odvojeno, a bez njega nema igranja. Pogledaj u paket menadžeru dal´ je dostupan, pa i njega obavezno instaliraj.26. фебруар 2007. у 9:23 pm #42188orsaleУчесникThanks man. to je to. Instalirao sam xmame-x11 i sada sve radi kako treba. Hvala jos jednom.
U terminalu ukucaj gxmame, upaliće se prozorče programa. Option/Directories, pa namesti putanju na sam program xmame.x11 (ne xmame), kod mene je to ovako: Xmame executables /usr/local/bin/xmame.x11 , klikni na add, pa apply. Warning! Could not recognise gamelist version. Do you want to rebuild the gamelist? Klikni na yes i sačekaj da napravi listu igara. Kada završi sa tim, aktiviraj karticu Xmame basic path Browse na ROMs paths: pa nađi ili otkucaj /usr/share/xmame/roms (ako je to tvoja putanja), add, apply i ok. U Folder list stoji All Games, u sredini je lista igara koje su podržane u tvojoj verziji xmame-a, a dole
desno u status baru je brojčano prikazana količina podržanih igara u toj verziji, a pod Available naravno broj dostupnih. Sada klikni na Audit All Games i kada završi, ako bude bilo igara onda je OK, ako ne proveri ponovo sve putanje. Obično se greši sa putanjama. Browse, add, apply i ok. Ako si možda skinuo više različito kompajliranih, a ustvari iste verzije, proveri da je xmame linkovan na xmame.x11. Dakle u /usr/bin pogledaj koji je od ova dva u stvari samo link, i da nije slučajno broken, pa putanju namesti na njega. A moguće je i da si preuzeo samo xmame paket u kome nema xmame.x11 koji se obično distribuira
odvojeno, a bez njega nema igranja. Pogledaj u paket menadžeru dal´ je dostupan, pa i njega obavezno instaliraj. -
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.