Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Fedora, Red Hat,… › Mali savet za kppp
- This topic has 3 одговора, 3 гласа, and was last updated 19 years, 5 months раније by skynet.
-
АуторЧланци
-
3. октобар 2004. у 2:22 pm #4277basicУчесник
Posto nema poruka na ovom forumu resih da ga otvorim ovim
malim savetom za kppp za pocetnike.
Na Red Hat-u 9 kao i na Fedora Core 1(za 2. ne znam) problem
je sto kppp pri pokretanju trazi root dozvolu to je zato sto
je kppp instaliran kao consolehelper aplikacija pa se zato
mora obrisati link na nju i kreirati novi(sa user ovlascenjima) na /usr/sbin/kppp, prvo treba otvoriti
konzolu ulogovati se kao root i ukucavati sl. redomrm /usr/bin/kppp
chmod u+s /usr/sbin/kppp
ln -s /usr/sbin/kppp /usr/bin/kpppposle ovoga vise nece traziti root dozvolu.Ovaj problem je
inace dokumentovan ali s obzirom da je namenjen pocetnicima
kao i da je opasno biti na net-u ulogovan kao root nadam se da ce nekom koristiti.2. новембар 2004. у 4:25 pm #21641sifumarkoУчесникMucho gracias senjor,
ovo je bilo od velike pomoci. Nemas pojma koliko me ovo nerviralo.
Posto si iskusan sa Fedorom, da te malo maltretiram.
Dakle:
Imam dva harda a na drugom je fat FS. Kada se startuje Fedora tog drugog harda nema.
Koje su komande za mount-ovanje?
Sta da editujem da bi ona to odradila sama prilikom dizanja sistema sledeci put?Zahvaljujem unapred.
3. новембар 2004. у 3:24 pm #21642basicУчесникMucho gracias senjor,
ovo je bilo od velike pomoci. Nemas pojma koliko me ovo nerviralo.
Zahvaljujem unapred.Nema na cemu , izvini sto nisam odmah video tvoju poruku ali Tomaja ti je
vec odgovorio, jedino pazi na broj particije tj. ako ti je ceo drugi disk jedna FAT
particija i ako je primarna(ako imas windows instaliran na njoj) onda ce ona biti
hdb1, a ako je samo jedna logicka particija onda ce ona biti hdb5 , i u tom
slucaju ces u /etc/fstab dodati sl:
/dev/hdb5 /mnt/moja_fat_particija vfat 0 0Puno pozdrava i sve najbolje u buduce 😀
16. април 2005. у 12:13 am #21643skynetУчесникNa Red Hat-u 9 kao i na Fedora Core 1(za 2. ne znam) problem
je sto kppp pri pokretanju trazi root dozvolu to je zato sto…Hvala na savetu, bas je bilo dosadno da non stop ukucavam root password, kad god pokrenem kppp.
Inace taj problem se javlja i na Fedora Core 3. -
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.