Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › OpenSuSE › Mala pomoć oko suse9.3 64bit!
- This topic has 5 одговора, 4 гласа, and was last updated 20 years, 8 months раније by
Konstantin.
-
АуторЧланци
-
3. децембар 2005. у 12:20 pm #6599
Konstantin
УчесникInstalirao sam SuSE 9.3 64bit ima već dve nedelje i nisam skoro ništa podesio još na njemu, molio bih ako možete vi da mi pomognete oko sledećih stavki, imao sam neka dva modema, robotics,i neki sa conexant čipsetom, i nabavio sam intel 536ep pošto se najviše priča o njemu, sada me yanima, gde mogu da nađem drivere za taj modem, a da su prilagođeni ovoj 64bit verziji sistema, i ako može neko da mi pomogne kako da ga instaliram. Molio bih ako neko može da mi ostavi link za download, video sam da se pričalo dosta o tom modemu, i izvinjavam se što se ja opet javljam sa starim problemom, ali shvatite da sam potpuni početnik u linux svetu a čuo sam da ste vi radi pomoći početnicima, i ako bi znači moglo neko kratko uputstvo za instalaciju tog drivera. A što se tiče multimedije, to ću sačekati da vam proradi ovo za naručivanje diskova, pa da naručim update, za moju verziju sistema, a mogli bi da mi objasnite i to kako da updatujem sa dvd-a.
HVALA UNAPRED!!!
4. децембар 2005. у 9:51 am #38078Konstantin
УчесникLjudi molim vas pomognite mi oko ovoga, znam da je ovo za vas “mačji kašalj”.
4. децембар 2005. у 3:21 pm #38079cvale
УчесникPa ovako sto se tice multimedije sve sto ti je potrebno ( a to su win32 codeci , mplejer i za njega jos dva liba ( mogu tih ih poslati na e-mail oni nisu veliki ) imas na nemackkom sajtu pakmana Mislim da je http://www.packman.de ili tako nesto.)Inace mp3 ti rade pod suse-om vec ima ugradjenu podrsku.
Takodje ima na instalacionom dvd-u i drajver za intel536ep samo ga instaliraj pomocu yast-a , i posle instaliraj zakrpu sa novelovog sajta za 64 bitni sistem, imas opis ovoga u topiku na ovoj i predhodnoj strani.Nakon toga podesi konekciju pomocu kpp-a nije tesko slicno je windowsu.I ja sam skoro poceo ma linuxu al sam uspeo po nesto da sredim, samo napred.
Javi ako imas jos pitanja, mozda se javi i neki strucnjak da pomogne.
Cvale4. децембар 2005. у 9:24 pm #38080bp21000
УчесникSuSE 9.3 nema podršku za MP3 fajlove. tu trebaju multimedia option pack-ovi (za mp3 samo onaj pod brojem 1) i moraju se skinuti kroz YaST Online Update.
Za DVD/DIVX trebaju paketi sa packman sajta:
http://packman.links2linux.org/Pretraži forum bilo je mnogo reči o ovome.
4. децембар 2005. у 10:12 pm #38081dejanium
Учесникcitaj lepljive, pretrazi forum, pa ako ne nadjes nista vristi “pozaaar” tj, trazi pomoc. vidis koliko je trebalo da ti neko odgovori.
nemoj misliti da si ti jedini koji ima neki problem. u prvih pet strana imas sve sto te zanima, a ako koristis “Trazi”, rezultat je neverovatan.
evo ti pomoc oko multimedije:
http://www.linuxo.org/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=4675
6. децембар 2005. у 4:21 pm #38082Konstantin
УчесникSto se multimedije tice, sacekacu da proradi ovo oko narucivanja diskova, ili cu probati neki drugi linux, a sto se tice modema, na ovom disku izgleda nedostaju neki paketi jer i pri instalaciji morao sam da idem na ignore kada je reklo da neki oavaj disk ne sadrzi sve pakete, tako je bilo kada sam probao da instaliram driver sa dvd-ja rekao mi je da ovaj disk ne sadrzi potreban driver
forum jesam pretrazivao, i video sam da su teme vec obradjivane, i procitao samih, kako bih inace znao da ste vec o ovome pricali 🙂 ali trenutno mi je najveca frka da sredim oko moodema, pa cu onda probati da update, samo ne znam da li mogu driveri za 9.2 posto na intelovom siteu pise samo za njega,i to nema za 64 bita, tako da ne znam da li da pokusam da uradim sa njima?
inace hvala vam sto ste se potrudili,
p.s. Da li je ovo problem kod svakog linuxa ili je to stvar samo sa suseom, planiram da probam i nesto drugo, debian, slackware, ubuntu ili mozda i neki BSD
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.