Na vectorinuxu. Sta mi tacno treba i gde to da nadjem? Skinuo sam sa kernel.org kernel2.4.29.bz2 i dal mogu njega da iskoristim?
Ne bih da instaliram 2.6 kernel, jer kad mi vec i ovaj savrseno radi, zasto bih ga menjao.
Jos jedno pitanjce. Dal ce mi se sistem kad instaliram taj kernel malo usporiti, posto vector ipak ima svoju optimizaciju?
Ja sam skinuo 2.6.10 kernel,koji sada savrseno radi,mada mi je ostalo jos da podesim zvucnu i modem,ali ne bi bilo ni na odmet graficku.Vector je vidno ubrzao,a imas i fantasticno uputsvto na cd-u,u folderu /doc/manuals,i za kernel 2.4.xx i 2.6.xx.
Nisam mogao da lako namestim modem u knoppix-u sa 2.6 kernelom, pa zato ne bih ponovo da se mucim sa time, kad vec sve radi, tj ne radi samo nvidia drajver, koji zahteva full kernel source
Ovo sam morao da kažem : distro bez source-a i nije distro . To je toliko potrebno , a nema ga. Činjenica je da kompajliranje kernela treba izbegavati , ali nam neki inače odlični distroi ne daju izbor. Zato mi se dopadaju veliki igrači ,sve što treba ima na nekom od diskova i jednostavno se instalira.Pri tom je sve podešeno kako najbolje prija sistemu koji već imamo.
Ne, kompajliranje kernela ne treba izbegavat. Kada sam kompajliraš kernel on će ti garant biti brži i sve one gluposti koje ti ne trebaju možeš poiključivati.
Bash tako… zato meni moj rachunar leti sa kernelom 2.6.11 i radi besprekorno.. samo treba posvetiti full pazhnju pri konfiguraciji novog kernela… a ostalo vetj ide lako… svuda postoji podrshka za sve 🙂 dobro uglanom sve…. moj conexant i dalje ne radi sa tim kernelom zal zato Wireles ide ko lood 🙂
Šta koristiš za wireless? PCI karticu ili Access Point? Ako je kartica, koja i sa kojim drajverom?
Ja sam nedavno uspeo da namestim Pheenet WL-11PCIR sa Realtek RTL8180.