Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Slackware › MAC Adress Changing
- This topic has 13 одговора, 7 гласова, and was last updated 17 years, 4 months раније by dukenukem_4d.
-
АуторЧланци
-
10. октобар 2006. у 10:41 pm #7912_br41n_1n7rUd3r_Учесник
Dobro vece-jutro.
Eo ovako 😉 imam ASUS WL-138g wifi karticu , i koristim Slack 10.2.
Interesuje me da li bi nekako mogla da se promeni MAC adresa kartice i kako (ako moze naravno).
Znaci prvo me to interesuje , a onda ako moze , onda cu da install karticu i sve ostalo , a ak se slucajno ne budem sam snasao , onda cu da pitam za pomoc jbg 🙂
Hvala vam unapred.10. октобар 2006. у 11:39 pm #48664ZarkoУчесникPogledaj mislim da ce ti pomoci uputstvo za mac:
http://www.whatismyipaddress.com/staticpages/index.php/change-mac-address11. октобар 2006. у 8:35 am #48665MisterNoУчесникVidim da te interesuju destruktivne stvari. Nije lose nije lose.
ifconfig [ime wlan adaptera] hw ether 01:02:03:04:05:06
naravno umesto 01:02:03:04:05:06 stavi zeljenu mac adresu. Nemoj da ti je iduce pitanje kako da karticu stavim u promisc mod.
pozdrav
11. октобар 2006. у 9:55 am #48666MilancheУчесникMmmmmm… I ja imam tu karticu… A kakve imas koristi od toga sto ces da promenis MAC adresu (pitam jer ne znam nista o tome)
11. октобар 2006. у 12:44 pm #48667_br41n_1n7rUd3r_УчесникVidim da te interesuju destruktivne stvari. Nije lose nije lose.
ifconfig [ime wlan adaptera] hw ether 01:02:03:04:05:06
naravno umesto 01:02:03:04:05:06 stavi zeljenu mac adresu. Nemoj da ti je iduce pitanje kako da karticu stavim u promisc mod.
pozdrav
Pa jbg sad i nisu bas destruktivne stvari , neg sam manjak parica :}
Probacu da uradim ovo pa javljam jel sam uspeo , posto sam tek sad ustao pa ne znam gde sam moram prvo popiti kaficu da dodjem sebi . . . p0z 😉11. октобар 2006. у 3:19 pm #48668_br41n_1n7rUd3r_УчесникE , sad su nastali problemi.
Imam ndiswrapper-1.5 i kada god sam preko njega installirao windowsow driver u nix , tacnije onaj .inf file , uvek sam uspevao , naravno prateci uputstva i readme.Ali sada je vec nes krenulo naopako . . . pokusavam da installiram prog ndiswrapper-1.5 ali mi izbacuje neke errore.
Kada uradim make ili make install ide sve dobro do zadnjeg dela gde prijavljuje error
usb.c: In function `wrap_alloc_urb’:
usb.c:311: error: `URB_ASYNC_UNLINK’ undeclared (first use in this function)
usb.c:311: error: (Each undeclared identifier is reported only once
usb.c:311: error: for each function it appears in.)
usb.c: In function `wrap_get_descriptor’:
usb.c:943: warning: implicit declaration of function `usb_get_string’
make[1]: *** [usb.o] Error 1
make[1]: Leaving directory `/etc/ndiswrapper-1.5
make: *** [install] Error 2
tako da mi bas i nije jasno o cemu je rec . . .
elem , uradio sam ./ndiswrapper-1.5 -i mrv8k51.inf
i kao installirao je driver , ali , prijavljuje mi da nije dobar driver , a taj driver sam stalno installirao . . .
Installed ndis drivers:
mrv8k51 invalid driver!
probao sam da install i mrv8k51.sys , i kao instaliran je ali i za njega prijavljuje da nije dobar
mrv8k51.sys invalid driver!Can i get some help up here 🙂
11. октобар 2006. у 5:29 pm #48669MilancheУчесникUmmmmm… Probaj sa driverima za Win XP, pa onda za 98-icu itd… Pošto za tu karticu imas za razlicite windowse drivere. Ako ti ni jedan ne uspe mogu da ti pošaljem driver od jedne D-Linkove kartice sa istim Marvell chipsetom pa će tako verovatno da radi… >:D
EDIT: INteresuju i mene destruktivne stvari!!! 🙂 Kako da karticu stavim u promisc mod??? :biggrin:
11. октобар 2006. у 9:06 pm #48670АнонимниГостVidim da pominjete ndiswrapper, da li je on to samo za WiFi kartice, ili postoji neko slichno nesretno reshenje i za ostale parchice pertinexa po PCI slotovima, koji na zalost nisu josh uvek, a verujem niti ce biti podrzani od kernel.org i ostatka GNU/GPL tandara broc zajednice? :-
12. октобар 2006. у 12:09 am #48671_br41n_1n7rUd3r_УчесникUmmmmm… Probaj sa driverima za Win XP, pa onda za 98-icu itd… Pošto za tu karticu imas za razlicite windowse drivere. Ako ti ni jedan ne uspe mogu da ti pošaljem driver od jedne D-Linkove kartice sa istim Marvell chipsetom pa će tako verovatno da radi… >:D
EDIT: INteresuju i mene destruktivne stvari!!! 🙂 Kako da karticu stavim u promisc mod??? :biggrin:
Hm . . . Milanche , ja sam xp drivere vec par puta installirao u nixu , ali me sada @asno zeza jbg , ne znam zasto , mozda nesto ne radim kako treba . . . ne znam ni ja vise , sve sam radio kao i pre sto sam . . . e sada se ne secam da li je to bilo u SLacku 10.0 ili u 10.2 . . .
Perica , koliko ja znam , ndiswrapper je za wifi installiranje drivera , e sada , da li ima jos koju svrhu . . . jbg , ne znam . . .
“Summary: ndiswrapper allows you to use windows XP drivers for that WLAN card without proper Linux drivers. ”
“%description
Some wireless LAN vendors refuse to release hardware specifications or
drivers for their products for operating systems other than Microsoft
Windows. The ndiswrapper project makes it possible to use such
hardware with Linux by means of a loadable kernel module that “wraps
around” NDIS (Windows network driver API) drivers. This rpm contains
just the userspace tools.13. октобар 2006. у 8:16 pm #48672_br41n_1n7rUd3r_УчесникDa li ce meni neko pomoci da ja namunjim wifi card u nixu ?! :'(
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.