Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Mandriva › Софтвер › lucent
- This topic has 9 одговора, 5 гласова, and was last updated 19 years, 4 months раније by djux.
-
АуторЧланци
-
2. јул 2005. у 10:47 am #5663DooleУчесник
Jel radi nekome lucent na 2.6.11 kernelu.
2. јул 2005. у 12:41 pm #30646uzicaninУчесникMeni ne 😕 😕
2. јул 2005. у 1:30 pm #30647DooleУчесникSve je lepo radilo na 2.6.9 kernelu ali na 2.6.10 i 2.6.11 nece nikako.Konektujem se pomocu kppp-a.Drajvri se lepo instaliraju ali ne mogu da se logujem.Modem odradi svoje i kad stigne loging on network veza pukne.Probao sam i PAP i CHAP autentifikaciju i menjao flow control i sta sve nisam probao i jok.Jel ima neko ideju.
2. јул 2005. у 1:53 pm #30648kmilosУчесникMislim da vam trebaju -alk-7 ili noviji drajveri. Pročešljajte sajt i listu na http://linmodems.technion.ac.il/
http://linmodems.technion.ac.il/packages/ltmodem/kernel-2.6/
2. јул 2005. у 2:13 pm #30649DooleУчесникBili su instalirani alk-7 drajveri.Trebalo je da se doda ¨pci=routeirq¨ u grub.conf-u.Sada sve lepo radi 😀 😀 😀
3. јул 2005. у 7:34 am #30650sticУчесникMeni -alk-7 radi pod Ubuntu-om 5.04 kernal 2.6.10.
Radi sasvim lepo.3. јул 2005. у 12:12 pm #30651DooleУчесник3. јул 2005. у 8:08 pm #30652sticУчесникEvo šaljem poruku sa ubuntu-a. Pošto sam početnik nekako sam uz pomoć prijatelja uspeo da pokrenem modem ( Lucent LT winmodem ), mada tu ima nekih problema.
Pre nego što se kačim na net moram izvršiti sledeću komandu:
ln -s /dev/ttyLTM0 /dev/modem
U Gnome panel sam stavio modem monitor i odatle se kačim na Verat tj. opcijom Activate.
Pre toga sam u Networking podesio konekciju.
Koristio sam ltmodem-2.6-alk-7 drajver i sledio uputstvo mada ga nisam ispratio do kraja ( malo stariji drajver sam koristio za Mandrivu 10.0 gde je to sve išlo opušteno, kod ubuntua je sve to drugačije) prijatelj mi je pomogao da ga nateramo da radi. Kako modem radi tj. brzina neznam jer neznam gde da vidim a i imam PCM uređaj na liniji tako da u najboljm slučaju je 24000b/s. Pošto sam početnik neznam ni da objasnim kako ovo radi. Pokušao sam da konekcije podesim sa pppconfig i pokrenem wvdial mada tako ne radi tj daje sledeću grešku:WvDial: Internet dialer version 1.54.0
–> Warning: section [Dialer Defaults] does not exist in wvdial.conf.
–> Initializing modem.
–> Sending: ATZ
ATZ
OK
–> Modem initialized.
–> Configuration does not specify a valid phone number.
–> Configuration does not specify a valid login name.
–> Configuration does not specify a valid password.4. јул 2005. у 10:17 am #30653DooleУчесникPre nego što se kačim na net moram izvršiti sledeću komandu:
ln -s /dev/ttyLTM0 /dev/modemZasto stalno moras da kucas to.Mozes da ga stavis da ti se to odradi pri boot-u.Kod mene se to stavlja u /etc/conf.d/local.start neznam kako je na ubuntu ali ti pogledaj.Kod gentoo-a je to prosta stvar emerge ltmodem i spreman si da koristis internet,nemoras ti nista da linkujes i da dodajes sem pci=routeirq za 2.6.11 kernel. 😉
4. јул 2005. у 5:35 pm #30654djuxУчесникJa svoju ageru nisam uspeo da uskladim ni sa 2.4 kernelom, a kamoli sa 2.6, tako da sam od tog beznadeznog truda digao ruke i bas skupljam pare za neki solidan hardverski modem !!!
-
АуторЧланци
Форум ‘Софтвер’ је закључан за нове теме и одговоре.