Почетак › Форуми › Линукс › Линукс умрежавање › Lucent winmodem i Mandrake 10.1
- This topic has 19 одговора, 3 гласа, and was last updated 20 years, 1 months раније by Li-nux.
-
АуторЧланци
-
31. октобар 2004. у 8:43 pm #4395sone13Учесник
ima li ga i odakle moze da se skine driver za
gore pomenuti modem . Kernel je 2.6.8.1-10mdk31. октобар 2004. у 10:02 pm #22135Li-nuxУчесникSkini drajver http://www.sfu.ca/~cth/ltmodem/ltmodem-8.31a8.tar.gz i instaliraj ga po uputstvu koje sam vec napisao ovde http://www.linuxo.org/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=2804
1. новембар 2004. у 12:47 am #22136sone13Учесникkorak: “# make clean ” – nije mu jasno sta je to
korak: “# make ltmodem” (valjda ovako treba) – 3 ekrana gresaka cak
i sintaksnih
korak: “# make install” – ponovo mu nije jasno sta to znaciovo posle uradim ali naravno da nema vajde: modem je formalno tu
ali ne moze da ga otvori1. новембар 2004. у 1:38 pm #22137Li-nuxУчесникNe radis kako treba. Pazljivo procitaj uputstvo koje sam napisao ovde http://www.linuxo.org/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=2804 (prvi tekst na prvoj strani). Zanemari to sto pise da je za mdk 10.0 i drajver ltmodem-8.31a7, jer to sve vazi i za mdk 10.1 i drajver ltmodem-8.31a8. Ako tako uradis neces imati nikakvih problema.
Ne zaboravi da instaliras kernel source.1. новембар 2004. у 2:15 pm #22138sone13УчесникProbao sam i a7 i a8.
Kernel source nije bio instaliran ali posle instalacije (uzgred budi receno
postoje dva 10mdkcustom i drugi 10mdk koji prodje valjda dobro prilikom ./configure) prica je slicna:
– ./configure prodje uz jedan WARNING
– make clean prodje i pokaze neke rm-ove
a onda problemi:
– make ltmodem generise vise poruka o greskama
(onaj folder i/ili fajl ne postoje)(ponavljanje ne pomaze)
– make install takodje daje poruku o gresci– napravim ltmodem.conf
– dodam aliase
– killall – nema sta da ubije
– modprob – bez izvestajaKad uradim do kraja proceduru kasnije kod KPPP npr. modem je tu ali ne
funkcionise (ne odaziva se).STA DALJE ?
1. новембар 2004. у 2:21 pm #22139sone13Учесникpardon,
zadnja naredba je depmod -a naravno prema uputstvu2. новембар 2004. у 10:47 am #22140Li-nuxУчесникNe razumem zasto stalno pokusavas da kompajliras drajver sa”make ltmodem” kad se to radi sa “make”. Uradi ovako
./configure
make clean
make
make installPosle ovoga nastavi od koraka 11
2. новембар 2004. у 10:49 am #22141Li-nuxУчесникNe razumem zasto stalno pokusavas da kompajliras drajver sa”make ltmodem”, to nigde nepise. Uradi ovako
./configure
make clean
make
make installPosle ovoga nastavi od koraka 11
Greska nije u uputstvu.2. новембар 2004. у 1:48 pm #22142sone13Учесникsorry moja greska ali ….
U fajlu usr/src/linux_verzija/makefile napravio sam izmenu u 4 redu
umesto …..10mdkcustom ………10mdk (izbacio custom jer “uname -r”
ne prijavljuje nikakav custom)Ovoga puta samo “make” itd
Sve je islo lepo bez greske, doveo sam proces do kraja tacku po tacku i
onda NISTANapravim konekciju – modem dialup, izaberem Lucent winmodem itd, a
onda u kppp se javi uredjaj /dev/modem ali ne moze da ga otvori.STA SAD ?
2. новембар 2004. у 5:24 pm #22143sifumarkoУчесникJa sam odradio sve po uputstvu i sve je proslo ok.
ALI MODEM I DALJE NE RADI
Rizikovacu da ispadnem glup u drustvu i reci cu i sledece:
Jel u KPPP treba da bude izabran dev/modem ili neki drugi port?
Da li treba da se menjanju stringovi ili su default ok?Sta vise da mu radim?
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.