Početak › Forumi › Linuks distribucije › Mandriva › Hardver › Lucent na Mandrake 10
- This topic has 17 odgovora, 5 glasova, and was last updated 21 years, 6 months ranije by
popac.
-
AutorČlanci
-
16. maj 2004. u 10:01 pm #3711
Shtuky
UčesnikDownload-ovao sam drajver sa adrese http://linmodems.technion.ac.il/packages/ltmodem/kernel-2.6/ltmodem-2.6-alk-2.tar.gz
Uspeo sam da kompajliram drajver i pokrenuo sam modem,modem lepo okrene broj loguje se, ali mi modem nakon logovanja ne skida nista. 👿 Probao sam da menjam setovanja,ali nista ne uradih
Ima li neko ideju gde gresim,jer su meni ponestale ideje.16. maj 2004. u 10:27 pm #18878Anonimni
Gostdodaj u /etc/resolv.conf
nameserver dns_tvog_provajdera
i promeni dozvole fajlu tako da mozes da ga citas kao user (ako ga nema taj fajl, napravi ga)18. maj 2004. u 6:58 am #18879Shtuky
UčesnikSad vise nece ni da se loguje na net 😥
Mozda sam nedge pogresio u instaliranju drajvera.Ako neko ima volje nek pomogne. 😆
Modem sam instalirao pomocu gore navedenog drajvera i kompajlirao sam ga na sledeci nacin:(mozda nekome i posluzi)
1. Editovao Makefile(fajl koji se nalazi unutar .tar.gz) i promenio ga da bude:KERNEL_DIR := /usr/src/linux-2.6/
u
KERNEL_DIR := /usr/src/linux/2. Logovao se kao root i kucao make.
3. Ukucao sledece komande:
mkdir /lib/modules/`uname -r`/other
cp -v *.ko /lib/modules/`uname -r`/other
mknod –mode=0640 /dev/ttyLT0 b 62 64
depmod -a
modprobe ltserial
ln -vs /dev/ttySLT0 /dev/modem4. Dodao sledecih 4 reda u /etc/modprobe.conf
install winmodem /sbin/modprobe ltserial
alias /dev/modem ltserial
alias char-major-62 ltserial
alias /dev/tts/LT0 ltserial5. U /etc/modprobe.preload na kraju upisao
winmodem
Nakon ovoga mi je prepoznao modem i dao mi je sledeci Query result:
ATI LT V.92 Data+Fax Modem Version 8.26a
ATI1 B3E5
Ati3 LT V.92 Data+Fax Modem Version 8.26a
ATI4 71
ATI5 LT V.92 Data+Fax Modem Version 8.26aDa nisam negde u proceduri promasio ❓
Znam sigurno da ovaj modem radi sa kernelom 2.6.7 koji je kod mene18. maj 2004. u 7:11 pm #18880popac
UčesnikA, ja mislim da nije do drajvera, nego do nekog podesavanja, u kppp-u odes u DSN i stikliras disable dsn, ne treba ti valjda, no da budem iskren nemam pojma 😯
19. maj 2004. u 11:09 pm #18881Shtuky
UčesnikMa prvom prilikom kad nadjem extra lovu kupujem hardverski modem.Tada cu odneti ovog mog Lucenta na sred ulice i izgazicu ga 😈 Ostavicu ga tamo i gledati jedno pola sata kako automobili prelaze preko njega.I bicu srecan!!! 😆
Nego nesto pricaju o kablovskom netu u mom kraju.(a prici nikad kraja…)
Kako se ponasaju ti modemi sa Linuxom??20. maj 2004. u 12:40 am #18882Anonimni
Gostln -vs /dev/ttySLT0 /dev/modem
greska, treba /dev/ttyLT0
alias /dev/tts/LT0 ltserial
opet /dev/ttyLTO
prvo odradi make, pa onda izedituj modprobe.conf pa tek onda depmod -a i modprobe ltserial. obavezno svuda /dev/ttyLTo ili /dev/tts/LT0, bitno je da svuda bude isto i tada ces to linkovati kao /dev/modemBTW, jel to LT ili agere modem. ako je agere, onda uzalud trud
2.6.7 kernel ne postoji
The latest stable version of the Linux kernel is: 2.6.6 😉21. maj 2004. u 11:13 am #18883Shtuky
UčesnikDa,moja greska kernel je 2.6.3-7 Prevideo sam trojku 🙄
27. maj 2004. u 8:27 pm #18884Shtuky
UčesnikKonacno radi!!!
I ako neko koristi uputstvo koje sam gore napisao, JE TACNO!Takodje i drajver!17. jun 2004. u 2:13 pm #18885popac
UčesnikJeste li provalili da je crko link ajde ako imate taj drajver stavite ga u download sekciju ovog sajta
evo i detaljnog upuststa va instalaciju, ali na engleskom, mrzi me da prevodim, ako bash mora…..:
1. Make sure you have the kernel-source rpm installed.2. Edit the modem driver’s Makefile and change:
KERNEL_DIR := /usr/src/linux-2.6/
to
KERNEL_DIR := /usr/src/linux/
3. Become root and type make.
4. Type the following commands:
mkdir /lib/modules/`uname -r`/other
cp -v *.ko /lib/modules/`uname -r`/other
mknod –mode=0640 /dev/ttyLT0 b 62 64
depmod -a
modprobe ltserial
ln -vs /dev/ttySLT0 /dev/modem5. Add these lines to /etc/modprobe.conf
install winmodem /sbin/modprobe ltserial
alias /dev/modem ltserial
alias char-major-62 ltserial
alias /dev/tts/LT0 ltserial[/color]6. Add this to the end of /etc/modprobe.preload
winmodem
After all the above I rebooted my system (even though I may not have needed to, I did it anyway) and installed KPPP. When I ran KPPP my modem was found without any problems. I hope this helps some of you Lucent Winmodem users who may be having trouble getting yours to work with Mdk10 and Kernel 2.6.
—
Paul Wilkins28. jun 2004. u 7:57 pm #18886Shtuky
UčesnikPa link radi fajl je velicine 227 kila i evo malopre sam probao da downloadujem i ok je
-
AutorČlanci
Forum ‘Hardver’ je zaključan za nove teme i odgovore.