Почетак › Форуми › Линукс › Линукс умрежавање › Lt Winmodem na MDK 10.1 UPUTSTVO
- This topic has 3 одговора, 2 гласа, and was last updated 20 years раније by sone13.
-
АуторЧланци
-
5. новембар 2004. у 1:48 pm #4409sone13Учесник
UPUTSTVO ZA POKRETANJE LUCENT WINMODEMA U MANDRAKE-u 10.1
Na pocetku pozdrav za li-nux a ciji saveti su mi pomogli u radu.
Ovo je sazetak hoda po mukama od jedno 3 dana. Verzija kernela koja je kod mene je 2.6.8.1-10mdk.
Kernel-source treba da je instaliran.(Ako nije doinstalirajte ga).1. Skinite paket ltmodem-2.6-alk-2.tar.gz
Ulogujte se kao root.
2. Prvo uradite Configure Your Computer, 4-ti tab Mreza i Internet, Nova konekcija, Modem connection, Manual choice , onda odaberite neku opciju npr S7. Produzite do kraja procesa (nebitno je sta ce te upisivati usput).
ZASTO ovo radimo? Da ga nateramo da napravi link “modem” u dir-u /dev/ koji nece nestati posle restarta racunara.Ako u dir-u /etc/devfs/conf.d/ postoje fajlovi npr. modem.conf, ttsS7.conf obrisite ih.
Konekciju sad mozete i izbaciti, no nije pod moranje.3. Raspakujte skinuti paket. U fajlu Makefile promenite
KERNEL_DIR := /usr/src/linux-2.6/ u oblik koji odgovara vasem kernelu
( kod mene npr KERNEL_DIR := /usr/src/linux-2.6.8.1-10mdk/ )
( ako niste sigurni koji je kernel pogledajte rezultat naredbe “uname -r” )4. Zatim u tom dir-u gde ste raspakovali paket pokrenite naredbu “make”
(dobicete izmedju ostalog fajlove ltserial.ko i ltmodem.ko)5. U dir-u /lib/modules/`ovde vas id kernela`/ (kod mene /lib/modules/2.6.8.1-10mdk/ ) napravite
dir OTHER i u njega prekopirajte fajlove ltserial.ko i ltmodem.ko6. Izvrsite “depmod -a”
7. U fajlu /etc/rc.d/rc.modules dodajte red “modprobe ltserial”
(ovo ce vam izmedju ostalog kreirati ttyLT0 u dir-u /dev/)8. U fajlu /etc/rc.d/rc.local dodajte red “ln -sf /dev/ttyLT0 /dev/modem”
(ovo ce preusmeriti link modem sa onoga S7 sa pocetka teksta na ttyLT0 koga vozi nama potreban drajver)9. Restartujte racunar i pokrenite kppp. Konektujte se.
Znaci kod mene je proradilo nadam se da ce jos nekom. Pozdrav.
5. новембар 2004. у 9:06 pm #22247sone13УчесникDODATAK
vrlo je moguce da tacku 2. ne treba raditi !
6. новембар 2004. у 4:13 pm #22248Li-nuxУчесникTacka 2 je zaista nepotrebna, i neraziumem zasto si u /etc/rc.d/rc.modules stavio samo “modprobe ltserial” a u /etc/rc.d/rc.local “ln -sf /dev/ttyLT0 /dev/modem” kad je to sve moglo da bude na kraju
/etc/rc.d/rc.modules. Objasni.7. новембар 2004. у 3:23 pm #22249sone13УчесникProblem je u tome sto ne radi ako obe naredbe postavis u rc.modules.
Isprobano.
Preusmerenje (linkovanje) proradi tek kada se uradi na opisani nacin.
A zasto …? -
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.