Početak › Forumi › Linuks distribucije › Mandriva › Softver › LIveChat kako???
- This topic has 13 odgovora, 7 glasova, and was last updated 20 years, 3 months ranije by
miroslav_joksimovic.
-
AutorČlanci
-
17. maj 2006. u 3:38 pm #44277
LYb
UčesnikMene taj openwengo ic ne jebava. Nema nikakvog zvuka, mada uspostavi vezu. Onda, nasumicno, zakuca procesor na 100% i umre.
Skype… nekada mi je radio, kada sam ga ponovo probao – malo oce malo nece, uglavnom problem sa kernelom 2.6.16 i novim UDEV-om. E sad… nastelovao sam ja i to, ali nikako ne znam kako da pripitomim fajervoll, a da na ruteru pustam sve preko 1024 samo zbog skajpa – e malo morgen.
Bas me obradovao openwengo, reko’ najzad resenje za voice komunikaciju vindoza linux, kao ono cvrc!
Ekige jos uvek nema za windows… i tako u krug.
17. maj 2006. u 6:29 pm #44278dens
UčesnikDa li je neko probao kphone? Meni je prosao audio test poziv, a rekao bih da podrzava i video… koristi SIP.
Kao SIP proxy moze da se koristi http://www.freeworlddialup.com na cemu sam ga i probao i radi OK… ima lepo uputstvo sta i kako…
Ekiga valjda koristi i h.323 i SIP, ali je jos nisam probao…
Skype za linux ne podrzava video, za smopuim podrzava….
Open wengo nisam za sada uspeo da instaliram na linuxu, ali na windowsu radi mada ima neki bug, te ako ne uradi login kako treba, pocne da srce memoriju dok je komplet ne potrosi, sto bi pretpostavljam dovelo do rusenja windowsa, mada nisam toliko cekao… ali je zgodno sto postoji i u vidu ekstenzije za firefox, ali u toj varijanti cini mi se nema video…
Sad stvarno postoji toliko servisa koji nude internet telephony za DZ, da je to neverovatno a bice ih po svemu sudeci sve vise… e sad, nisam proucavao da li postoji neki stvarno FREE javni proxy… verujem da i toga ima….
17. maj 2006. u 10:13 pm #44279BrokeBody
UčesnikOfftopic
[quote=”popac”]Skype nije FreeSoftware.
Ja ga koristim kao Free, nisam cuo da ga neko naplacuje, mozda ti imas drugu informaciju?! :roll:[/quote]
Au Miroslave, sad me iznenadi! 🙂 Skype je besplatan, ali nije free. E sad, da uzmemo Mandrivu za primer. Mandriva nije besplatna (uvek imaju i besplatnu, nepotpunu verziju), ali je free. Real Player je besplatan, ali nije free itd. Razumes?
Kako ga to koristis kao free?
20. maj 2006. u 9:48 pm #44280miroslav_joksimovic
UčesnikOpet standardna terminologija i prepirka oko terminologije, yebiga!!! OK, izvinjavam se.
Opet to ne menja cinjenicu da i dalje mislim da je Skype za mene najbolji, bio on free ili ne. 😉
-
AutorČlanci
Forum ‘Softver’ je zaključan za nove teme i odgovore.