Početak › Forumi › Linuks › Opšte Linuks diskusije › Live Linux distro za gledanje filmove…
- This topic has 8 odgovora, 7 glasova, and was last updated 18 years ranije by
BRANKKO.
-
AutorČlanci
-
5. januar 2008. u 3:49 pm #9700
paralizer
UčesnikOvako, ne znam dali jos postoi al pre nekih 2 godina ne znam kako al doslo mi je pri ruke jedno live CD sa neku Linux distribuciju, koja ne znam kako se zove, al kada je botujes ima neke playere za gledanje Divx dvd i sl. Znaci ubacis CD botujes i pocnes da gledas filmove. Ideja mi je to da imam jedno staru IBM masinu na 500MHz sa 180MB RAM koja nema hard disk. Zelim da nabavim neki ovakav distro, da botujem ovu masinu sa tu live verziju, postavim mrezu i povrzim na TV i da je koristim samo za gledanje Divx filmov. Jer neko zna i cuo za ovo?
Hvala unapred.
5. januar 2008. u 4:21 pm #66535GoranSTX
Učesnik5. januar 2008. u 4:42 pm #665365. januar 2008. u 4:45 pm #66537paralizer
UčesnikDa, to je to. Nego dali neko ima iskustva dal moze da radi u mrezom, jer filmove su mi na drugom kom. Isto tako neko dali ima iskustva pa da kaze dali moze da radi bez probleme na P2 500MHz 180MB ram 8MB grafika (on board) Treba mi samo za Dvix filmove, i nista vise.
Isto tako nasao samo neku HDD od 8GB tako da ako ovo cudo moze da se instalira nije mi sada problem. Al najvazno mi je da moze da radi u mrezu.
Poz.
5. januar 2008. u 10:00 pm #66538ivan_dj
UčesnikMozda moze ovo, 50 Mb, a i radio nas covek 🙂
http://www.mitraxlive.com/index_sr.html
Ceo os ode u ram, pa je i brz. I cd ti slobodan…i jos dosta nekih interesantnih fazona
5. januar 2008. u 10:22 pm #66539paralizer
UčesnikPa dobro. Prvo cu ovo da probam samo zato sto ga je radio “nas” covek. Ovo je u navodnice jer ja sam iz Makedonije 🙂 Al ko sto vidim sve je super, al samo mu fali chat klijent GAIM ili Kopete…
Mozda moze ovo, 50 Mb, a i radio nas covek 🙂
http://www.mitraxlive.com/index_sr.html
Ceo os ode u ram, pa je i brz. I cd ti slobodan…i jos dosta nekih interesantnih fazona
6. januar 2008. u 2:38 pm #66540Žarko Mihajlović
Učesnik7. januar 2008. u 6:32 pm #66541Sioux
Učesnik13. januar 2008. u 4:33 am #66542BRANKKO
ModeratorJa sam uz pomoc MoviX-a par kompova osposobio za gledanje DivX/DVD filmova i radi mi bez problema (I MoviX2 mi je radio OKe, no i dalje koristim ‘keca’) ove druge nisam probao, no verujem da su i oni OKe…
-
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.