Почетак › Форуми › Линукс › Линукс литература › Literatura za C++
- This topic has 9 одговора, 8 гласова, and was last updated 16 years, 11 months раније by burga.
-
АуторЧланци
-
18. октобар 2007. у 5:08 pm #9424BrokeBodyУчесник
Mozete li da preporucite neku literaturu za C++? :]
Kakva je “Objektno orijentisano programiranje na jeziku C++” od Dragana Miliceva?
18. октобар 2007. у 6:02 pm #64155KixУчесникNisam poznavalac C/C++ ali ti mogu preporuciti sledecu knjigu sa ekstra popustom na :
18. октобар 2007. у 6:05 pm #64156BrokeBodyУчесникNisam poznavalac C/C++ ali ti mogu preporuciti sledecu knjigu sa ekstra popustom na :
Imam tu.
Jos neke preporuke… iz iskustva, mozda? 🙂
18. октобар 2007. у 7:00 pm #64157sdfasfasffsdqqfdqУчесникti znas c++ koji ce ti k** knjiga? 😀
ili si pisao neki rad pa to treba za kraj literatura? :p18. октобар 2007. у 7:16 pm #64158BrokeBodyУчесникti znas c++ koji ce ti k** knjiga?
To sto sam ranije pravio aplikacije u C++-u ne znaci da ga znam. U stvari, definisi mi “znati”. 😉
18. октобар 2007. у 7:27 pm #64159slackmasterУчесникMozete li da preporucite neku literaturu za C++? :]
Kada je u pitanju literatura na srpskom, svakako preporuka je “C++ Izvornik” (autori Stanley Lippman, i Josee Lajoie), prevod treceg izdanja (izdavac je CET). Ja sam ucio iz te knjige, mislim da je dobra. Ima mnogo primera, jako dobro su objasnjene kljucne teme poput preklapanja funkcija i operatora, konverzije tipova, rangiranje konverzija, sabloni, genericki algoritmi. Na kraju knjige imas i spisak svih generickih algoritama u abecednom poretku. Postoji i cetvrto izdanje, ali na zalost, jos uvek ne na srpskom, mozes da je nabavis na predstojecem sajmu na engleskom.
Naravno, uvek je preporuka “The C++ Programming Language” Bjarna Stoustrupa-a, opet ne postoji srpski prevod, ali ces verovatno moci da je nadjes na sajmu, ili u knjizarama koje prodaju stranu literaturu. Mozda se nadje na internetu i elektronska verzija, probaj preko nekog P2P-a.
Nisam poznavalac C/C++ ali ti mogu preporuciti sledecu knjigu sa ekstra popustom na :
Ja sam tu knjigu listao jednom prilikom, nije losa, ali se ne obradjuje tzv. Standardni C++, vec verzije C++-a koje su koriscene pre usvajanja standarda 97-me godine. To se vidi po tome sto se ne koriste namespace-ovi, umesto #include koriste se stara zaglavlja tipa #include itd. Opet, nisam siguran da je to ta knjiga, ali cini mi se da jeste. U svakom slucaju, moze i to da se cita 🙂
Nadam se da sam pomogao.
18. октобар 2007. у 8:20 pm #64160GreenDayУчесникheh, ne znam kakva je knjiga Miliceva, ali znam da su mu predavanja odlicna.
zavisi sta ti treba za c++.postoji gomila knjiga (poput izvornika, miliceva, krausa…) koje su o osnovama jezika. malo sintaksa, malo objektno programiranje i to je to. bilo koja od tih knjiga ce ti biti super (izvornik je ubedljivo najveci)…
ako ti treba nesto konkretno reci 😀
19. октобар 2007. у 8:03 am #64161nowaveУчесникEvo, dve knjige koje ja koristim za C/C++ su Papas/Murray C/C++ Vodic za programere, u izdanju mikro knjige(prilicno staro izdanje, ali mozda se moze jos naci), kao i C++ za Linux za 21 dan, zaboravih ko je autor, i nemoj da te zavede ovo za 21 dan, knjiga je krajnje ozbiljna, i jako je dobra. Obe su naravno na srpskom.
19. октобар 2007. у 9:13 am #64162civanУчесникThinking in C++ – Bruce Eckel – jedna od najboljih (uz “Izvornik”) knjiga za OOP u c++-u
19. октобар 2007. у 11:09 am #64163burgaУчесникЈа сам користио ови За Линукс за 21 дан, која има 28 дана и свакако је не можеш савладати ни за 2 месеца а камоли месец дана, и одлична је, осим што је превод мало сакат.
Али видим да нико није поменуо једну заиста одличну књигу, али која свакако није уџбеник, веш нешто као компендијум – „Како НЕ треба програмирати у С++у – 33 програма који не раде и један који ради“. Одим програма који не раде дат је и одличан скуп анегдота и описан сам процес програмирања. За неког ко је претходно прочитао неку „озбиљнију“ књигу (тј. такву из које је научио концепте и синтаксу) књига је одличан порсетник/приручник -
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.