Почетак › Форуми › Линуксо као НВО (Удружење грађана) › Пројекти Удружења › Linuxo pretraživač
- This topic has 14 одговора, 6 гласова, and was last updated 17 years, 8 months раније by BRANKKO.
-
АуторЧланци
-
25. децембар 2006. у 11:53 am #51042maddoxУчесник
U svakom slucaju, svako moze da koristi sta zeli. Pretrazivac treba jos optimizovati, zato je i prokrenut projekat, a ono sto prvo pretrazuje jesu domace Linux stranice. Ne treba zaboraviti da search engine prepoznaje i vasu lokalnu lokalizaciju (en, sr, itd.)
Ono sto ja dobijem kada unesem rec linux se moze videti na prikacenom fajlu.Aha, znaci do lokalizacije je. Pa mogli bi da sredite da odma stampa domace sajtove, pa da korisnik po defaultu dobije srpsku pretragu, posto pretpostavljam da ce najvise nasih ljudi da koristi ovo.
25. децембар 2006. у 12:03 pm #51043tomajaГлавни мајсторEvo, upravo sredujem, mozes probati ponovo. Nadam se da je sada malo bolje 🙂
linux4life
25. децембар 2006. у 1:14 pm #51044jbobanУчесникOno sto ja dobijem kada unesem rec linux se moze videti na prikacenom fajlu.
Kakav ti je ovo pretraživač kad u prvih 10 rezultata nije ponudio linuxo? >:D
25. децембар 2006. у 1:16 pm #51045maddoxУчесникEvo, upravo sredujem, mozes probati ponovo. Nadam se da je sada malo bolje 🙂
Dobro je 🙂
26. децембар 2006. у 10:33 pm #51046BRANKKOМодератор[quote=”BRANKKO”]
A jel bi neko malo pojasnio svrhu postojanja doticnog pretrazivaca…Nista protiv projekta, samo… Zar se sve to isto ne moze pronaci sa standardnim Google-om?
Sta propustam?
Radi se o search engine-u baziranom na Google-u koji je namenjem pre svega domaćim korisnicima za pretrživanje pojmova vezanih za Linux.
Lepo objasnio covek. 🙂
http://nvo.linuxo.org/node/22
[/quote]
Ma OKe, video sam ja sve to, nego mi nije bilo jsano cemu to kad je to podskup onoga na Google-u, a ko ne moze da nadje tamo… jbg
@BRANKKO
Svrha je da se nasim da se rezultati pretrage sto vise svedu na ono sto se pretrazuje, znaci prioritet imaju LInux i slicni sajtovi prvo domaci a zatim i ostali. Kada ukucas recimo rec Linux na seaarch.linuxo.org i na google.com videces razliku. Medjutim, na search.linuxo.org neces izgubiti mogucnost sire pretrage jer je moguce ukljuciiti pretragu i kao i na klasicnom google-uZnaci to mu dodje kao neka promena prioriteta, a mi treba da moderisemo (kontrolisemo) te prioritete…??
edit: i filtriramo ono sta ce se prikazivati…??
-
АуторЧланци
Форум ‘Пројекти Удружења’ је закључан за нове теме и одговоре.