Почетак › Форуми › Линукс › Опште Линукс дискусије › linuxo :: nkrecnik – kako kopirati?
- This topic has 7 одговора, 6 гласова, and was last updated 20 years, 11 months раније by
linuxoid.
-
АуторЧланци
-
12. септембар 2005. у 2:11 pm #6134
igor24
УчесникZnachi, zeleo bi kopirati ‘nkrecnik’ na particiju druge distribucije ako je to moguce. Jel moze neko da mi kaze kako to da uradim i koje fajlove da kopiram?
12. септембар 2005. у 5:14 pm #34719bp21000
УчесникMislim da će biti najednostavnije da skineš izvorni kod NKRečnika odavde:
14. септембар 2005. у 1:24 pm #34720igor24
УчесникOk, instalirao sam i sta sad? Kad u konzoli ili u ‘run’ kucam nkrecnik kaze mi ‘”command not found” ?
14. септембар 2005. у 2:37 pm #34721popac
УчесникProbaj da ukucaš nk pa lupi dva puta tab da vidiš da li postoji neka slična komanda. Si siguran da si pokrenuo make install???
14. септембар 2005. у 3:04 pm #34722worky
УчесникPosle $make install , kucaj : make clean , posle toga bi trebalo da mozesh da ga pokrenesh
14. септембар 2005. у 11:46 pm #34723jboban
УчесникPosle $make install , kucaj : make clean , posle toga bi trebalo da mozesh da ga pokrenesh
make clean nema veze sa pokretanjem, već samo briše privremene fajlove.
Inače, najlakše je ponoviti instalaciju na toj drugoj particiji, a tačna procedura koju treba izvršiti je:
[code]./configure
make
make install[/code]
Eventualno, umesto ./configure koristiti ./configure –prefix=/usr
Program je interesantan, ali je primetna zadrška kod trašenja jer umesto baze za rečnik koristi običnu tekst datoteku sortiranu po jednom od jezika.15. септембар 2005. у 7:11 am #34724worky
УчесникNa Fedori 4 , posle make clean, pojavi se u meniju nova stavka Utilities->NK Recnik 8)
Pretpostavljam da je neki noviji distro sa kde3.4, zato sam rekao da bi posle toga trebalo da moze da ga pokrene,makar sa komandom iz konzole, bez putanje do exe fajla.17. септембар 2005. у 11:53 pm #34725linuxoid
УчесникPrvo zelim da se zahvalim svima shto ste
otvorili ovu temu, ja sam pre neki dan skinuo
nkrechnik, i instalirao, ali neuspeshno, tj.
nisam nikako mogao da ga pokrenem.
Pao sam u razocharenje, jer mi je bash falio
takav jedan program. Sluchajno juche vidim ovu
stranicu, i primenim savet @worky da nakon,
make isntall, kucam: make clean, shto nije
usledilo kao dobro za mene. Primenim savet:
@jboban, ‘Eventualno, umesto ./configure koristiti
./configure –prefix=/usr’
Ispostavilo se da je ovo bilo to!
Zadovoljan sam programom!!!
hvala josh jednom!!! -
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.