Početak › Forumi › Linuks › Opšte Linuks diskusije › linuxo: livecd-install
- This topic has 6 odgovora, 2 glasa, and was last updated 21 years, 11 months ranije by
Loading.
-
AutorČlanci
-
18. avgust 2004. u 1:10 pm #4111
filipboy
UčesnikImam linuxoLiveCD 0.1 t3, i hteo bih da ga instaliram na harddisk. Moju glavnu particiju sam smanjio za 2.5GB i odvojio 200MB za linuxswap, i ostatak u linux ext3 sistem datoteka.
Problem je kada u linuxou kao root ukucam: livecd-install. Komanda se kao pokrene i ne izbaci nikakve rezultate, samo se ugasi.
U chemu je problem, kako to da popravim?Inache, ta linux particija mi je na hdb4 i primarna je, a hdb1 mi je windows xp.
18. avgust 2004. u 10:43 pm #20846Loading
UčesnikProblem nije do tvoje masine… imali smo izvesnih problema sa livecd-install.. u verziji 0.2 to je sredjeno, verovatno ce biti i problem sa kolicinom RAM-a.
18. avgust 2004. u 11:40 pm #20847filipboy
Učesnikajde mi poshalji novu scriptu livecd-install ([email protected]) ili daj odakle mogu da je skinem.
ko ce chekati verziju 0.2 …19. avgust 2004. u 4:19 pm #20848Loading
Učesnikne ide to tako… strpi se jos nedelju dana mozda malo vise
11. septembar 2004. u 8:54 pm #20849filipboy
Učesnik???? ?? ???? ????????? ?? ??????? 2.4.? ? ???? ?? ???? ?? ??????? ???? ???? ?? ?? ??? ??????? ??????? ?? ????-????, ??’ ?????? ???? ?? ?? ?? ?????, ??? ????? ???? ?? ???? ???…. ????? ?? ???? ???? ?? ???????????? ?? ?? ??????? ??, ???. ???3 ??? ???2, ?? ?? ???? ?? ?? ???? ?? ????, ?? ?? ???? ? ???.
?? ???? ?? ?? ???? ?? ??????? linux-swap ????????? ??? ??????? ???, ?? ?? ???? ????, ?? ?? ????? ?? ?? ????? LiveCD ? ?? ???? ????????? ????????.
???? ?????? ??????? ???? ?? ???? ?? ?? ???????? ?? ????, ? ?? ???? ?? 750MHz, 128MB RAMa ?
11. septembar 2004. u 9:01 pm #20850filipboy
Učesnikhoće li biti varijanta na kernelu 2.4.x ili neka druga, tako da radi na 750MHz i 128MB RAMa ?
mora da postoji neki način da se ova verzija 0.1 t3 prebaci na hard disk, aj poshalji kako to da se uradi, shta treba naci na netu, skinuti ili ….
kako da prebacim onaj fajl sa fajlsistemom na ext3 ili na ext2 ili na shta vec? ili da li moze da koristi linux swap particiju umesto RAMa, pa da mu simuliram 512MB ?13. septembar 2004. u 12:07 am #20851Loading
UčesnikPazi ovako… teoretski trebalo bi da radi i onaj princip na koji je moguce instalirati i Knoppix na hard disk (ne mislim na knoppix-installer).
Evo ti postupak za knoppix, meni je radio… :Assuming the KNOPPIX
system has already booted, installation approximately follows this
procedure:
1.) initialize a free partition with the ext2 file system and mount it on
/mnt/knoppix, for example.
2.) cp -a /KNOPPIX/* /mnt/knoppix/
3.) set up /mnt/knoppix/etc/fstab and /mnt/knoppix/etc/lilo.conf for the
new system (Caution: symlinks in /boot initially point to the Ram
disk!), run lilo.
4.) mkdir /mnt/knoppix/home/knoppix &&
chown knoppix.knoppix /mnt/knoppix/home/knoppix
5.) Reboot, try the system out, fix any broken settings.
(No guarantees.) -
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.