Почетак › Форуми › Линукс › Опште Линукс дискусије › linuxo live – zapazanja i pitanja
- This topic has 17 одговора, 10 гласова, and was last updated 22 years, 2 months раније by
bp21000.
-
АуторЧланци
-
16. јун 2004. у 7:28 pm #3860
eladan
УчесникPreuzeo sam ga danas sa mirror.etf.bg.ac.yu i pokrenuo.
Apelovao bih da se izvrsi jedna izmena:
U instituciji u kojoj radim zaposleno je puno ljudi koji nece blagonaklono gledati na pojavu dve nacrtane devojke u nezgodnoj poziciji na ekranu pri pokretanju sistema pa zamislite kako ce to da ih odbije u startu bez obzira na druge kvalitete. Ako ne moze generalna izmena bar uradite jedan primerak za mene sa jednim pingvincetom koji ipak deluje ozbiljnije 🙂 (Mozda moze da se stavlja neki znak firme pa da se tako bolje prodaje i omoguci nekakav prihod za dalji razvoj). Nadam se da cete imati razumevanja 🙂
Druga stvar:
Nisam mogao da se zakacim na mrezu preko servera u nasem centru. Da li je razlog tome to sto sam proveo samo 15ak minuta na ovom problemu ili nesto ne funkcionise. A toliko puta sam se kacio preko mrezne karte koristeci SuSE.
Trece: Nisam pronasao mogucnost da se menja kodni raspored na tastaturi. Verovatno nisam dobro pogledao. Ako moze neko tacno da me uputi. Ovde kod mene se koristi dosta stranih jezika: engleski, francuski, nemacki, ruski, grcki, naravno obavezna je srpska cirilica…
Toliko za sada. Pogledacu sutra kad ponovo dodjem na posao.
Inace vrlo lepo izgleda. Precice su na dohvat ruke i mislim da bi se sluzbenici vrlo brzo navikli na ovaj linix. Potrebna nam je distribucija koja je na srpskom, da ima softver za internet, da moze da se obradjuje tekst isto kvalitetno kao u msword-u, da se moze slusati muzika i gledati divx, pregledati i obraditi slike, da ima podrsku za printere, skenere, i tako slicno – sve u svemu kancelarijske potrebe. Ako to moze, moji ce preci na linux. Nadam se da ce LinuxoLive to omoguciti.
Pozdrav!
16. јун 2004. у 7:34 pm #19702Loading
Учесник1. kao prvo aj napravi spisak stvari koje bi voleo da vidis a kojih nema
to vazi i za ostale
2. sta fali tim lepim devojcicama, nemaju one nista novo sto vec nije vidjeno
3. A koja je to institucija?16. јун 2004. у 8:19 pm #19703tomaja
Главни мајсторOvo je distribucija koja je u test fazi tako da su greske, propusti sasvim normalna stvar. Svaka uocena greska nam je odlicna pomoc , pa se zato zahvaljujem na postavljenom misljenju i uocenim greskama.
Sto se tice boot splash slike, to je vise stvar ukusa (ili neukusa 😕 ) pa ce za finalnu verziju sigurno biti promenjena.
linux4life
16. јун 2004. у 11:52 pm #19704Ikeda
УчесникJa imam mali problem sa distoom. Naime već drugi put ga vučem sa mreže i pravi mi iste probleme. Još pri pdizanju sistema mi javlja puno grešaka, uspem da dodjem do ekrana za log, i onda ništa. Pretpostavljam da je pass: root za root nalog. A kad pokušam da ga ugasim odatle kaže da nema šta da uradi. Pa ako može makar md5sum da proverim nije li oštećen ISO pri downloadu. Ostali Live distroi rade odlično, čak sam i instalirao PClinuxOSpre7, pa sumnjam da je problem u hardveru! Ako imate neke ideje, molim pomozite.
Pozdrav!
17. јун 2004. у 4:32 am #19705tomaja
Главни мајсторProblem je najverovatnije u RAMu, tj. odredjeni problemi sa 2.6 kernelom i iskoriscenje RAMa. Masine sa vise memorije , tj. vise od 256 MB nemaju problema dok neke masine sa 256 ili manje RAMa imaju. Ovaj problem je u fazi otklanjanja pa se nadam da ce vec u sledecoj verziji biti ispravljen.
linux4life
17. јун 2004. у 11:38 am #19706brainkilla
Учесник2. sta fali tim lepim devojcicama, nemaju one nista novo sto vec nije vidjeno
Pretpostavljam da je u pitanju Miss Pingus 😀 , ali nije bas za kancelarijske, odn. takozvane corporate korisnike, tu se ocekuje neka ozbiljnost, dodju ti klijenti, a ti kao napaljenko furas gole ribe 😉 …
17. јун 2004. у 1:09 pm #19707ZivicAleksandar
УчесникSto ti kazes, ozbiljni ljudi, ti Co. pacovi, ono za takve hirove okrenu telefon agencije za poslovnu pratnju i insistiraju iskljucivo na one kojima licna karta vazi na 5 god, zar ne???
17. јун 2004. у 2:51 pm #19708Ikeda
УчесникTomajo, moguće da je baš to problem, jer imam baš 256MB ram-a, a i poruke s boot-ovanja kažu da nema mestsa za upis file sistema ili tako nešto.
I pošto mi je lakše da sačekam novu verziju nego da dokupim ram, nastaviću :-)), ili početi testiranje sa novom verzijom. Iskreno se nadam da ćo to biti relativno skoro.
Pozdrav!
20. јун 2004. у 2:57 pm #19709Loading
УчесникHe, ona Jasmina iz M$ mi opet poslala mail, nabacila ga je na jacu masinu kaze da je veoma iznenadjena kvalitetom distro-a.
hm, sta je mislila da smo mi sa linuxo.com neki klosari iz M$ 👿
Nije spominjala one gole tete…
Kristina iz Ericssona kaze da je Linuxo Live! “osvezavajuca promena” sta god joj to znacilo samo sto njoj bas i ne lezi bootsplash. da citiram:Kolega, izvinite na otvorenosti, ali ovo je krajnje nezrelo pa cak i za nekog vasih godina.
pogresila je u dve stvari:
1. nisam ja pravio distribuciju, Tomo nadam se da citas ovo
2. tek sam napunio 20, nije mi jasno sta je ocekivala?20. јун 2004. у 5:33 pm #19710Off-Topic
УчесникJeli LoadLin imas li ti veze sa izradom tog distra, i znas li nesto o skriptama za izradu, ostavi bar link?!?
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.