Hvala na savetima O0
Poceosam da skidam xubuntu pa ako neko moze da me posavetuje dobrom literaturm i dobrim linkovima zapocetnike.
I moze li neko da i objasni kako se kompajlira u linuxu posto sam dosad radio samo u viual studiu na xp-u
Xubuntu ceti tu slabo raditi. Ubuntu je pisan za Gnome. Xubuntu je community edition. Imo sam osecaj kao da su se deca zezala kada sam instalirao. Takodje mi se cinilo da picim XFce preko Gnoma.
Ja sam OpenBSD korisnik ali koristio sve zivo od Digital Unix-a i SUN OS u svoje vreme preko Solarisa, Irix-a preko RedHat-a i Ubunta.
Neko pomenu Pappy. Probah jednom i bilo je smesno. Damn Small Linux je OK ali je to live CD. Jednom kada ga stavis na HDD imaces puno glavobolja jer mu je kernel ocerupan. Niti je DSL niti je Debian.
Problem je u tome sto da bi se takav hardware koristio treba instalirati samo cist operativni sistem, XOrg ili jos bolje XFree86 i piciti samo X server i neki lahki WM. Za tako nesto treba znati Unix. Radilo bi tu sve. Radio bi i Debian i Slack a radili bi i svi BSD-ijevi. NetBSD bi verovatno najbolje radio. Problem je u tome sto ako nikad Unix u zivotu nisi video mozes da pocnes sa ucenjem sad a bices u stanju da instaliras i koristis NetBSD za dve godine.