Početak › Forumi › Linuks › Opšte Linuks diskusije › Linux u igraonicama
- This topic has 6 odgovora, 5 glasova, and was last updated 21 years ranije by
Off-Topic.
-
AutorČlanci
-
22. jun 2004. u 7:32 am #3877
ayreon
UčesnikPozdrav svima, a narocito ljudima koji odrzavaju ovaj sajt zivim.
Kao sto kazete, ovaj sajt se odrzava od novca skupljenog prodajom CDa. Stoga, da biste povecali promet, sta mislite da prekrojite neku postojecu (ili sastavite novu) distribuciju koja ce moci da se koristi u mnogobrojnim igraonicama sirom ove nase Srbije. Pri tom ne mislim na Linux servere, vec na racunare na kraju mreze, na kojima ce se igrati.
Citam na forumima kako mnoge igrice rade potpuno stabilno pomocu Wine, pa se mislim zasto onda ne napraviti distribuciju koja ce imati samo one osnovne delove za igranje, recimo: KDE (Gnome), Wine, serverski program, K3b mozda, znaci samo potrebne stvari za igranje.
Ne zaboravite, ako Vlada nastavi sa reformama, uskoro ce i vlasnici nelegalnog softvera doci na red, i morace da plate ili legalnu verziju Window$a, ili kaznu (sto nije malo para). Zasto im ne ponuditi jeftinu alternativu koja odrađuje posao
(uz to, voleo bih da vidim izraz na licu onog inspektora kad pogleda racunar i ocekuje win i nista ne ukapira jer je sve drugacije 😆 ).
Ako se pokaze kao stabilna, distribucija ce sigurno zaziveti sirom zemlje.
Sa moje strane, posto sam totalni duduk za kompajliranje bilo koje vrste, imate punu podrsku u vidu reklame. Ako treba, ici cu po igraonicama i reklamirati tu distribuciju (kao da sad ne idem po igraonicama 🙂 😉 )22. jun 2004. u 8:37 am #19811popac
UčesnikNe verujem da su Emulatori dovoljno stabilni za tako nesto, ali kad pogledas osova se da poterati
Warcraft 3 i CS, to se samo i igra kod nas 😆22. jun 2004. u 10:05 pm #19812ayreon
UčesnikTo, uz Unreal Tournament (2003, 2004) i Wolfenstein, koje su vec portovani na Linux, vec cini dobru osnovu. Takođe, tim koji razvija Wine tvrdi da ce sledece verzije emulatora imati podrsku za 95% programa za win. A procitao sam i da se razvijaju novi revolucionarno napredniji emulatori. Mislim da bi vredelo pripremiti se na vreme 😉
23. jun 2004. u 2:41 am #19813brainkilla
UčesnikCS i W3 prilicno stabilno rade na wine-u, a takodje su portovani quake3, mohaa a i nadolazeci doom3… the future is bright 😉
23. jun 2004. u 4:06 pm #19814ayreon
UčesnikMislim da cu probati da modifikujem neku instalaciju sam. Trenutno imam MDK 9.0 i 9.2, ali planiram da kupim desetku.
Da li da probam sa nekom drugom distribucijom? Ima li neko neki predlog? Koja je najstabilnija distribucija za igranje? Pored toga, sta je apsolutno neophodno na sistemu (pored kernela i emulatora, naravno) sto sam izostavio. Zelim da instalacija bude sto manja, ali da ne gubi na funkcionalnosti.
Off-topic: Redakcija COM-a veoma povoljno ocenila Linuxo Live! distribuciju. Jos jedno priznanje domacoj pameti i umecu. Svaka cast tomajo!23. jun 2004. u 4:44 pm #19815Duffman
UčesnikDa li si razmisljao o internet pretrazivacima dosta igraonica (ili Internet kafea) koristi ih za surfovanja. Cuo sam dobre reci o Debian-u probaj s njim. Treba ti i pristojna aplikacija za klijenta
24. jun 2004. u 12:31 am #19816Off-Topic
UčesnikSvakako nas pozovi na otvaranje CegaVecCyber, ako je to u pitanju, a ako je puka radoznalost, moze, svakako da moze, samo sto treba sesti i zapeti, videti sta treba, cime na cemu.
Na linuxu sve se moze ali ne moze da se:
mount -t iso9660 -o loop initrd.img /mnt/ -
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.