Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Mandriva › Хардвер › Linux se zamrzne pri konekciji? [sređeno]
- This topic has 6 одговора, 3 гласа, and was last updated 21 years, 5 months раније by
forgotten.
-
АуторЧланци
-
6. март 2005. у 2:44 pm #4936
forgotten
УчесникImam SuSe 9.0, modem Intel 537 V.92.
Instalirao sam drajvere “intel-537ep_secure-227390”, sve je proslo bez prijavljivanja gresaka, startovao Yast, konfigurisao modem. E sad kad startujem kinternet, qinternet ili kppp i cim kliknem da se konektujem komp pocinje da koci, kurskor jedva da moze da se pomeri i na kraju se ceo komp zamrzne i moram da ga resetujem. U cemu je problem???
7. март 2005. у 10:56 am #25469icywolf
Учесникe i meni se isto dešava na Mandrake 10.1 (kppp) i povrh svega NO DIAL TONE ili NO CARRIER!!! ako neko zna neka pomogne!!!
7. март 2005. у 4:53 pm #25470TRULI
УчесникJa nisam imao problema sa intelovim modemom 537 ali kod drugara se konektuje i sve je super 5 min ali posle toga mis se jednostavno zakuca.On to resava tako sto izvadi misa iz racunara na kratko i on proradi.U pitanju je Mandrake 10.1 i Linuxo.Moj i njegov racunar su slicni da nekazem isti(ploca,procesor,memorija…)jedino je razlika u misu ja imam genius optcki a on koristi nekog kineza koji nema cak ni ime(no name).
7. март 2005. у 9:06 pm #25471forgotten
УчесникJa nisam imao problema sa intelovim modemom 537 ali kod drugara se konektuje i sve je super 5 min ali posle toga mis se jednostavno zakuca.On to resava tako sto izvadi misa iz racunara na kratko i on proradi.U pitanju je Mandrake 10.1 i Linuxo.Moj i njegov racunar su slicni da nekazem isti(ploca,procesor,memorija…)jedino je razlika u misu ja imam genius optcki a on koristi nekog kineza koji nema cak ni ime(no name).
Ma kakvi, bar da je samo mis lako bi ja 🙂 Meni se masina totalno zakuca, ni ALT+CTRL+BackSpace mu ne pomaze. Izudecu, mesec dana se patim da naucim instaliranje na linuxu, pronadjem drivere za moj modem i na kraju me zesce ispali. I to mi je hvala 😉
Ajte narode jel zna neko resenje za moj(nas) problem?7. март 2005. у 10:41 pm #25472TRULI
УчесникA da probas sa drugim drajverima?Npr intel-537-2.60.80.0.tgz ja koristim ovaj na Mandrake 10.1 i Linuxo i radi ok.
Ako postoji direktorijum /usr/src/verzija_kernela/.tmp_versions i fajl /usr/src/verzija_kernela/.__modpost.cmd onda ih treba izbrisati.
U fajlu coredrv.c koji se nalazi u direktorijumu coredrv, ubaciti “//” na pocetku redova 295-297 tako da izgledaju ovako:
// case PM_SAVE_STATE:
// printk(KERN_WARNING”Saving power state is not implemented “);
// break;Iz direktorijuma intel-537-2.60.80.0 treba uraditi “make 537”.
Nakon toga “make install”8. март 2005. у 8:43 am #25473icywolf
Учесникmeni se istodešava ali sa Agere Lucent (izgleda da je “ozloglašena v92”) i mandrakeom 10.1. a uz sve to NO DIAL TONE ili NO CARRIER. Probao sam i sa init stringom ATX3 ali ne pomaže… what to do???
10. март 2005. у 3:07 pm #25474forgotten
УчесникA da probas sa drugim drajverima?Npr intel-537-2.60.80.0.tgz ja koristim ovaj na Mandrake 10.1 i Linuxo i radi ok.
Ako postoji direktorijum /usr/src/verzija_kernela/.tmp_versions i fajl /usr/src/verzija_kernela/.__modpost.cmd onda ih treba izbrisati.
U fajlu coredrv.c koji se nalazi u direktorijumu coredrv, ubaciti “//” na pocetku redova 295-297 tako da izgledaju ovako:
// case PM_SAVE_STATE:
// printk(KERN_WARNING”Saving power state is not implemented “);
// break;Iz direktorijuma intel-537-2.60.80.0 treba uraditi “make 537”.
Nakon toga “make install”Uspelo je!!! Sad sam na linuxu 😉
THANKS!!!
-
АуторЧланци
Форум ‘Хардвер’ је закључан за нове теме и одговоре.