Почетак › Форуми › Линуксо веб сајт › Причаоница › Linux od milion ipo dinara…
- This topic has 5 одговора, 4 гласа, and was last updated 21 years, 9 months раније by
pedjaman.
-
АуторЧланци
-
8. новембар 2004. у 10:43 pm #4429
bp21000
УчесникJel gledo neko veceras milionera na BKTV? Ona prva zena sto je bila se profesionalno bavi informatikom i doslo joj je sledece pitanje za 1.500.000 dinara: Kako se zove tvorac operativnog sistema Linux?
Da li ste videli epilog? 😆 Rekla je da ne zna pravi odgovor i da ce joj kolege sa posla sigurno zameriti, ali Linux je sada vec prevazidjen ❓ ❗ 👿
Kad je odustala, ipak je rekla da je to pod B Linus Torvalds.
Eto dokaza da nas narod u vecini slucajeva nema muda za Linux 😆 U Ovom slucaju je to bilo sasvim ocigledno!
8. новембар 2004. у 10:47 pm #22366pedjaman
УчесникŠta da ti kažem… jedino se još u ovakvim zabitima kao što je SERiMO, ups, SCG koriste micro$oft produkti…
Micro$oft bolje da se držao igrica jer prave super igrice a očajne OS-ove… 😯
8. новембар 2004. у 11:12 pm #22367bp21000
УчесникŠta da ti kažem… jedino se još u ovakvim zabitima kao što je SERiMO, ups, SCG koriste micro$oft produkti…
Micro$oft bolje da se držao igrica jer prave super igrice a očajne OS-ove… 😯
Po meni, majkroskot 😈 nije uopste trebao da se petlja u svet PC racunara. A kad su igrice u pitanju, meni to uopste na racunaru nije potrebno. Ja se sa racunarom ne igram, vec sa njim radim ozbiljan posao. A ko hoce da se igra – ima na trzistu toliko “igrackih konzola”, pa nek samo izvoli. I ne, dobre igrice ne pravi majkroskot, vec to rade druge kompanije, ali najvecim delom za winblows platformu (bar kad je rec o tzv. PC games).
8. новембар 2004. у 11:43 pm #22368negovan
УчесникSamo mi nije jasno ko je prevazisao linux?
Mozda marsovci!9. новембар 2004. у 9:11 am #22369unknown
УчесникPo meni, majkroskot 😈 nije uopste trebao da se petlja u svet PC racunara.
Gresis. Da nije njega racunari ne bi bili tako zastupljeni. Pre njega glavnu ulogu je imao IBM, koji je, kao i danas micrtosoft, drzao monopol. Racunari sa OS-om su bili strasno skupi. Trebala je konkurencija, microsoft se pojavio sa MS-DOS-om i … dalje znate sta je bilo.
9. новембар 2004. у 2:20 pm #22370pedjaman
УчесникPo meni, majkroskot 😈 nije uopste trebao da se petlja u svet PC racunara. A kad su igrice u pitanju, meni to uopste na racunaru nije potrebno. Ja se sa racunarom ne igram, vec sa njim radim ozbiljan posao. A ko hoce da se igra – ima na trzistu toliko “igrackih konzola”, pa nek samo izvoli. I ne, dobre igrice ne pravi majkroskot, vec to rade druge kompanije, ali najvecim delom za winblows platformu (bar kad je rec o tzv. PC games).
I ja godinama koristim računar za ozbiljan posao i izradu ozbiljnih softverskih projekata mahom “ležećih” na Linux-u.
Inače, znam da druge kompanije prave igrice za M$ platformu 😉 ali M$ stvarno pravi jedne od najboljih igara “Rase of Nations”, “Pandora’s Box”, … i to uglavno strategije. To se mora priznati…
Nema ničeg lošeg odigrati neku dobru igricu pa makar poteklu od M$ i za M$ platformu…
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.