Почетак › Форуми › Линукс › Опште Линукс дискусије › Linux na TV
- This topic has 103 одговора, 21 глас, and was last updated 19 years, 4 months раније by pedjaman.
-
АуторЧланци
-
14. фебруар 2005. у 8:08 pm #4843MladenIsakovicУчесник
Ljudi, upravo sam gledao emisiju o računarima na regionalnoj novosadskoj “TV Most” televiziji, i baš sam se prijatno iznenadio. Žao mi je što nisam zapamtio naslov, jer sam mislio da je to samo još jedna od sponzorisanih emisija, medjutim, ljudi su pričali prilično o Linuxu, kao operativnom sistemu koji, citiram “veoma brzo raste i napreduje, i pretenduje da svojim kvalitetom i sigurnošću zadobije poverenje najvećeg broja korisnika, sudeći po rastu Linuxovaca u poslednjih par godina”. Dakle, samo reči hvale, dobro, nisu detaljisali, ali mi se vrlo svidelo. U toj emisiji je bila i rubrika nešto kao internet vodič, gde je opet predstavljen Linux sajt, kao “vodeći Linux YU sajt”, a to je http://www.tux.co.yu ???
A JA MISLIO DA SMO MI VODEĆI! Predstavljali su i još neke hardverske uredjaje, ali nigde nije bilo ni pomena tipa “uredjaj smo dobili od strane firme te i te…”, tako da nemaju obavezu da hvale ono što im sponzori daju da hvale. Baš mi se svidja da u poslednje vreme i na našim televizijama postoji bar jedna takva emisija, gde je izbor dat gledaocu, a ne ono tipa “ovo što ti mi kažemo, to je najbolje, veruj mi…” Voleo bih kad bi se neko možda mogao organizovati da se prave emisije koje govore i uče ljude Linuxu, nešto poput GNUZille, samo u video formatu, neka takva emisija. Znam da to ne bi bilo lako izvesti, pitanje je para, sponzora, itd, ali ideja nije loša, zar ne?18. март 2005. у 11:00 pm #24959FormatCУчесникKakav sad http://www.tux.co.yu, pa zar oni nisu mrtvi vec godinu i vise dana? Toliko o autorima emisije.
20. март 2005. у 9:55 am #24960DooleУчесникMladene u potpunosti se slazem sa tobom.Stvarno treba da ima neka emisija posvecena samo linuxu.To je trebalo jos ranije da se uradi ali kao sto kazes ima malo para i sponzora.
Sto se tice sajta http://www.tux.co.yu – ma kakav bre tux mi smo VODECI ❗9. август 2005. у 3:45 pm #24961TPOLУчесникU toj emisiji je bila i rubrika nešto kao internet vodič, gde je opet predstavljen Linux sajt, kao “vodeći Linux YU sajt”, a to je http://www.tux.co.yu ???
A JA MISLIO DA SMO MI VODEĆI!Pozdrav! Moram da te ispravim, ni u jednom trenutku u prilogu koji si gledao nije receno kako je TUX “vodeci LINUX yu sajt”, vec je on samo jedan od postojecih. Evo dela originalnog off-a iz priloga>
Linux je UNIX like operativni sistem, koji je kreirao Linus Torvalds, student iz Finske. Linux je jedan je od retkih sistema koji je doziveo veliki uspeh i popularnost kao alternativa skupim sistemima. Linuxu se ubrzo prikljucio veliki broj programera iz celog sveta, kojima se dopao projekat. Za nekoliko meseci, na hiljade ljudi je radilo na razvoju Linux kernela preko Interneta. U poslednje vreme linux je postao vrlo popularan kod nas. Iz tog razloga predstavljamo vam domacu internet prezentaciju posvecenu Linuxu. Radi se o lokaciji Tux.co.yu….
Dakle, nigde se ne vrsi favorizacija pomenute lokacije.Takodje, znamo da je sajt “mrtav” vec duze vreme, ali uprkos toj cinjenici on poseduje zanimljiv sadrzaj koji moze da bude od pomoci pocetnicima u svetu Linux-a, sto ga cini korisnim. Sto se tice vaseg sajta, predstavicemo i njega uopste nije problem.
Pozdrav svima,
Ranko Jurjevic
autor i voditelj emisije “DIGITAL BOX”11. август 2005. у 8:30 am #24962orsaleУчесникMladene u potpunosti se slazem sa tobom.Stvarno treba da ima neka emisija posvecena samo linuxu.To je trebalo jos ranije da se uradi ali kao sto kazes ima malo para i sponzora.
Sto se tice sajta http://www.tux.co.yu – ma kakav bre tux mi smo VODECI ❗TAKO JE I JA TU IZ MAKEDONIJE TVRDIM DA STE VI VODECI!!!
SAMO NAPRED!!!
18. август 2005. у 10:24 pm #24963zmmajУчесникOk…JA sam doduse imao prepisku(kracu sa “likovima” iz “POLAROTORA”
da malo promovisemo LINUX preko 3K medjutim, neslavno se zavrsilo…
Pa oni su mi 250 Km daleko…Ajde probajte ako ima neko blizi BGD-u ili iz…
Kontaktirajte ih preko “polarotor.co.yu”A, ja sam bre bato i slab za LINUX…Ja programiram u WINDOWSU…
RAdo bih presao na LIN ali nikako da se usemim sa LIN language-tom… HA???
Izem ti izraz…ali tako je…Posetite
http://www.bisinter.net/download
i odma ispod tastera download je veza ka meni “zmaj softvare”
Ovo je kolko da vidite sta zapravo radim…
ZMAJ…19. август 2005. у 10:30 am #24964pedjamanУчесникOk…JA sam doduse imao prepisku(kracu sa “likovima” iz “POLAROTORA”
da malo promovisemo LINUX preko 3K medjutim, neslavno se zavrsilo…Pa šta si očekivao od državne televizije, kad država ovde forsira Micro$oft. Neko je primio debele pare, jer na dnevniku kažu “Sva pravna lica moraju kupiti legalan Windows…”. Ne kažu “legalan Operativni sistem” nego “Windows”. To je kako da su rekli da svi gradjani moraju imati legalan Mercedes a ne legalan automobil.
A, ja sam bre bato i slab za LINUX…Ja programiram u WINDOWSU…
RAdo bih presao na LIN ali nikako da se usemim sa LIN language-tom… HA???
Izem ti izraz…ali tako je…Nije ti izgovor neki. Ja sam 6 godina razvijao Windows aplikacije i nisam mogao da smislim LIN smatrajući ga đubretom, a onda, kad me je Win već preterano nervirao, sam mu dao šansu i oduševio se. Prvo, u LINu se čak lakše prave aplikacije. Imaš Qt paket koji to obezbeđuje sve neophodno za grafički interfejs em ti je aplikacija još i crossplatform.
19. август 2005. у 3:38 pm #24965zmmajУчесникMA znam da nije izgovor…
Ali ja nemem pojma sa C++ pa je to zaista vec VECI (iliti GOLEM PROBLEM)…
Ja radim u GameMakeru nosen logikom da su Igrice dovele racunare sa
P1 na P4…
I zaista dokaz za moju trvdnju su i aplikacije koje sam do sada uradio( preko 60
od kojih je vise od pola objavljeno i koriste se sirom sveta , mada ne pod mojim imenom)POgledaj na gore pomenutom sajtu pa ces videti sta pricam,…
Inace Svako je dobrodosao ko bi me uputio i u taj famozni C++, ali
PLEASE bez “procitaj ovo ili ono ” jer uputstva tog tipa NE PALE…
Procitao sam dosta toga i i dalje ga smatram IMBECILNIM…19. август 2005. у 3:59 pm #24966pedjamanУчесникJa radim u GameMakeru nosen logikom da su Igrice dovele racunare sa
P1 na P4…Nosiš se pogrešnom logikom oko toga šta dovodi do napredka računara. Inače, bez uvrede, ali GameMaker je okruženje a ne programski jezik. To ti je otprilike kao kad neko kaže da programira u flash-u. To su script-based okruženja.
I zaista dokaz za moju trvdnju su i aplikacije koje sam do sada uradio( preko 60
od kojih je vise od pola objavljeno i koriste se sirom sveta , mada ne pod mojim imenom)POgledaj na gore pomenutom sajtu pa ces videti sta pricam,…
Na žalost, tamo nema navedemog linka… uspeo sam samo da nadjem aplikacije koju su par mega ali nigde html stranice sa opisom istih.
Inace Svako je dobrodosao ko bi me uputio i u taj famozni C++, ali
PLEASE bez “procitaj ovo ili ono ” jer uputstva tog tipa NE PALE…Prvo se uputi u osnove C-a (knjige: Stroustrup, Augie Hansen, …), zatim može uzeti knjigu “Thinking in C++” koja postoji i u html izdanju pa je ne moraš kupovati. Nakon toga isprobaj par paketa klasa i vidi koji ti najviše odgovara za izradu aplikacija (Preporuka: Qt).
Procitao sam dosta toga i i dalje ga smatram IMBECILNIM…
Auuu… ćuti nemoj da te neko čuje 🙂 Ta izjava ti je kao izjava bila gejtsa da inernet nema budućnost koju je dao kad je promovisan win 95 čini mi se 🙂 Zar ti ništa ne govori što je 99% aplikacija za sve platforme napisano u C-u, C++ ili Javi?
19. август 2005. у 5:18 pm #24967xphreakУчесникProcitao sam dosta toga i i dalje ga smatram IMBECILNIM…
WOW !!!!!!
Ako si zaista procitao dosta toga i ako si shvatio ono sto si procitao onda definitivno ne mozes reci za C++ da je IMBECILAN. Osim ako ne preferiras takozvano KLIK programiranje.
Ja trenutno radim u JAVI i radim JSP, ali sam prvo radio C pa C++. Moje je skromno misljenje (ne mora da bude tacno) da je C++ izuzetan OO jezik, i uvek se vracam na njega.Ovo je sad malo otislo off topic 😕
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.