Почетак › Форуми › Линукс › Опште Линукс дискусије › Linux na desktopu skoro 1% tržišta
- This topic has 24 одговора, 11 гласова, and was last updated 18 years, 10 months раније by
foxbunny.
-
АуторЧланци
-
8. октобар 2007. у 12:49 pm #63563
LimitMan
УчесникProblem je sto sve banke koriste budjavi VBScript … IE pod wine-om koristi neku wineovu kontrolu (zaboravio sam kako se zove) tako da se ponasa manje-vise isto kao firefox …:- Znaci nema VBScripta… Pa ja zbog toga imam VM… ne pitajte sta sam sve probao :-
8. октобар 2007. у 2:13 pm #63564foxbunny
УчесникU suštini, činjenica je da oni ništa ne gube time što će da se odreknu 0.81% tržišta. Naročito što mi Linuxovci volimo sve za džabe. :biggrin:
8. октобар 2007. у 10:46 pm #63565marelli
УчесникЛадан ко Змиче says
Што се мене тиче, постаће незанимљиво ако Линукс (некада/икада) стекне превласт. Овако је баш супер.
Mr_Pingvin says
Naravno prija mi i izdvajanje iz mase.
Yes baby. O0 O0 O0 O0 O0 O0 O0 O0 O0
9. октобар 2007. у 8:19 am #63566miodragz
УчесникJa sam instalirao IE6 preko Wineta i radi normalno otvara stranice mislim onaj e banking :p e to nisam uradio za mene posto ja nemam racun u banci a da ne bi zena restartovala komp morao sam to da sredim zbog j**** e-bankinga morao sam da stavim particuju wina od 18 GB
9. октобар 2007. у 8:45 am #63567nowave
УчесникTeorija zavere:
Da li M$ placa bankama da koriste njihov budjavi VBScript za svoje online servise? Gamad… 😡9. октобар 2007. у 10:05 am #63568foxbunny
УчесникNe. Ali vecina firmi koje prave softver za banke (ne mislis valjda da banke to same rade?) imaju ovakav ili onakav dil sa MSom… najverovatnije. Drugo, MS ipak ima renome. Koja banka ce da poveri svoje transakcije Linuxu? Realno. Ne verujem da u bankama rade ljudi koji se preterano loze na Linux (barem ne na odlucujucim pozicijama).
9. октобар 2007. у 10:13 am #63569LimitMan
УчесникU suštini, činjenica je da oni ništa ne gube time što će da se odreknu 0.81% tržišta. Naročito što mi Linuxovci volimo sve za džabe. :biggrin:
Ja ne zelim sve za dzabe … Ali volim da ono sto placam da radi kako treba … Pre par dana sam promenio banku (otisao iz Alphabanke u raiffeissen) jer nisam bio zadovoljan uslugama: 1. Cekanje na salteru, 2. ljubaznost radnika 3. Nepovoljni uslovi za kredite, 4. Tesko odobravanje kredita 5. Davanje dezinformacija pri nudjenju usluga…
Raiffeissen je daleko skuplja od Alphabank-a ali znam da kada udjem u banku da cu biti usluzen kao covek i znacu da sam usao u jednu modernu, kapitalisticku banku a ne u neki SDK iz 90tih godina …
Tako i sa Windowsom … Necu da ga kupim, ali necu ni da ga koristim… Prosto ne radi kako treba… Ako treba da ga platim od 75 (za home) do 170 eur (za pro) varijantu, i onda morao da ga reinstaliram svakih 2-3 meseca (uz obavezno gubljenje podataka jer uvek nesto zaboravim da presnimim ili sacuvam, a obicno je to browsing history) to je onda za mene dodatno gubljenje vremena a samim tim i novca …
Nego, uskoro cu da pokrenem peticiju na nekom sajtu o peticijama da banke prerade svoje programe kako bi mogli da se koriste u firefoxu (bez IE tab-a, jer na primer alphabank podrzava firefox uz pomoc istog, ali to mi na linuxu ama bas nista ne znaci), jer je ipak drugi browser po zastupljenosti (po vecini statistika) sa nekih 36% trzista (zajedno sa mozillom) dok IE ima nekih 58-59% (opera ima svega 2%). Takodje je primetan rast korisnika firefoxa … (referenca: W3Schools ) .
Naravno, bice potrebna vasa pomoc, kako oko potpisivanja, takodje i oko razglasavanja ankete… Valjda ce da upali …
@foxbunny … Otkucao si post dok sam ja kuckao pa ides na kraju …. Vecina svetskih banaka (koje su i kod nas) koriste linux za svoje servere!!! (ne mislim na web servere… vec na njihove transakcione)…9. октобар 2007. у 10:31 am #63570velial
УчесникЈа сам у поштанској штедионици, не плаћам ништа преко нета, али провера рачуна и остало ради савршено на линуксу и лисици.
9. октобар 2007. у 10:33 am #63571foxbunny
Учесник
@foxbunny … Otkucao si post dok sam ja kuckao pa ides na kraju …. Vecina svetskih banaka (koje su i kod nas) koriste linux za svoje servere!!! (ne mislim na web servere… vec na njihove transakcione)…Džaba sve to kad moraš da koristiš IE da bi e-bankovao i kad im sve ATM terminali kad tad pokažu BSOD. :biggrin:
9. октобар 2007. у 11:38 am #63572BrokeBody
УчесникVecina svetskih banaka (koje su i kod nas) koriste linux za svoje servere!!! (ne mislim na web servere… vec na njihove transakcione)…
Jel’ imas neki link koji potvrdjuje to, ili bilo kakav izvor?
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.