Почетак › Форуми › Линукс › Опште Линукс дискусије › Linux na 5%
- This topic has 25 одговора, 9 гласова, and was last updated 15 years, 7 months раније by
dukenukem_4d.
-
АуторЧланци
-
14. децембар 2010. у 5:15 pm #86022
Andersen
ГостSteta sto vise nema prikazivanja OS-a i browsera u informacijama sa strane, kao sto je bilo ranije, i iz toga bi se moglo dosta zakljuciti, bar kad su u pitanju korisnici koji se jave na forumu. Moze li to nekako da se ubaci ovde?
Kad smo vec kod tih promena koje su se desile sa forumom. mozda nije mesto ovde, ali prilicno smara kad moras 2 puta da se “ulogujes” da bi se stvarno ulogovao na forum, pa onda jos 2 puta da se odjavis. Ne znam zasto, ali to mi se desava vec neko vreme, a vidim da ima i drugih korisnika koji se “dupliraju” na listi. O cemu se radi?
14. децембар 2010. у 6:08 pm #86023tomaja
ГостGeneralno bi moglo da se ubaci, mada opet, ne vidim veliku potrebu za tim. Po meni je potpuno nebitno da li je neko postovao sa Windoze ili Linuxa ili recimo MacOSX-a. Ja na primer moram na poslu da koristim Windows i tu nema pomoći. Znam da su i mnogi drugi u sličnoj poziciji. Normalno je da se i neki početnik, ili budući korisnik Linux sistema javlja sa Windows-a. Mislim da skoro podjednak odnos ova dva sistema ipak predstavlja sasvim solidan uspeh, obzirom da bi na nekom drugom forumu bilo 99% : 1%
Što se tiče duple prijave, razlog je kompresovanje (keširanje) stranica radi bržeg otvaranja istih. Trenutno sam to deaktivirao, pa ukoliko ne bude nekih značajnihih posledica po brzinu, neću biti potrebe za novom aktivacijom.
BTW, naravno ispraznite i keš web pretraživača (cookie-je) za linuxo.org ili linuxo.net ili oba linka.15. децембар 2010. у 8:40 pm #86025zokypoky
ГостInteresantno je ono što kaže @tomaja da je pre, a i sada, uglavnom odnos Windows – Linux nepromenjen, ili malo promenjen. Takođe se slažem da ima dosta onih koji na poslu “moraju” da koriste Windows (to sam potpuno smetnuo s uma!) i da oni čine možda znatan deo.
Eto dobro je kada se iznese malo statistike, odnosno retrospektiva statistika. Meni ona nešto govori, kao na primer da članovi foruma imaju više vremena na poslu nego kod kuće za pristup forumu, grešim li?
No i to nije bitno, u prvi mah mi se učinilo da se Linux zajednica osipa i da se smanjuje interesovanje, uprkos informacijama o porastu udela na tržištu OS-ova u korist Linux-a.
16. децембар 2010. у 10:06 am #86028micic1
ГостLinux je postao više UserFriendly pa novi korisnici ( a i stari u nekim slučajevima ) nemaju potrebu tako često da zapitkuju kako da nameste ovo ili ono ( grafiku, zvuk, internet )…. :bigsmile:
16. децембар 2010. у 11:11 am #86029Andersen
ГостLinux je postao više UserFriendly pa novi korisnici ( a i stari u nekim slučajevima ) nemaju potrebu tako često da zapitkuju kako da nameste ovo ili ono ( grafiku, zvuk, internet )…. :bigsmile:
I ja bih rekao da je to u pitanju.
offtopic:
Cini mi se da iskljucivanje kesiranja stranica nije resilo onaj problem sa duplim logovanjem. Naravno, ispraznio sam browser cache, uklonio cookies i usput resetovao podesavanja, ali i dalje moram 2 puta da se logujem da bi se “ulogovao” 🙁
16. децембар 2010. у 1:06 pm #86032Moneo
ГостI kod mene nekad nece iz prve da se uloguje, ali ne uvek – kako kad dakle 😉
A sto se tice linux zajednice kod nas ona je pa hmmm to se ne moze ni zvati zajednicom, mnogo je to haoticno i neorganizovano – tako je to kada svako hoce svoj forum i portal tek lokalne LUG-ove koji su prsli kao zvecke da ne pominjem, i onda bude da otprilike na njih dolazi 10 ljudi, umesto da se svi korisnici slobodnih sistema (bio to linux ili BSD) okupljaju na jednom mestu, imaju IRC kanal ili blog, itd itd
Nepotrebno razvodnjavanje ljudi i sadrzaja
U tom smislu drago mi je da pored Ubuntu Srbije, jedino jos Linuxo ima nekih aktivnosti – ovo ostalo je polumrtvo sve, eventualno Gentoo, Debian i BSD Srbija (nedostupan im je sajt trenutno :p )da kazes da i ima nekih desavanja, sve ovo ostalo je cabar, nazalost16. децембар 2010. у 2:11 pm #86033micic1
ГостOfftopic: Danas ( da kucnem u ovaj drveni konj-pjutor ) prijavljivanje ide kao u stara-dobra vremena ( auto login, ručno logout )…. :bigsmile:
16. децембар 2010. у 2:34 pm #86034Andersen
ГостOfftopic: Danas ( da kucnem u ovaj drveni konj-pjutor ) prijavljivanje ide kao u stara-dobra vremena ( auto login, ručno logout )…. :bigsmile:
Ja ipak ne mogu nista “dok me ne bude dvojica” tamo na listi. Kad je samo jedan, kao da nisam ni ulogovan. Probao iz drugog browsera, ista stvar.
19. децембар 2010. у 4:23 pm #86054tomaja
Гост@Andersen @svi_koji_imaju_double_login_problem
Ajde da nastavim ovaj off-topic da ne otvaram novu temu. Pokušavam da odgonetnem o čemu se radi kada je u pitanju duplo prijavljivanje / odjavljivanje. Da li ti konekcija ide preko proxy-ja ?
Koji(koje) browser(e) koristiš ?
Očigledno da nemaju svi, čak većina, taj problem ali se ipak dešava kod nekolicine.
BTW, da li je potrebno da se odjavljuješ često ili se to dešava automatski ?19. децембар 2010. у 4:39 pm #86055LINUSER
ГостI kod mene se to dešava redovno. I bez proksija i sa proksijem ( Firefox, Opera, Seamonkey).
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.