Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Arch,Manjaro,… › Linux i PPPoE
- This topic has 25 одговора, 7 гласова, and was last updated 15 years, 1 months раније by dejans.
-
АуторЧланци
-
25. јул 2009. у 4:06 pm #80156dukenukem_4dУчесник
ok kapiram nisam uzeo u obzir da je preko ethernet kabla na AP povezan O0
onda ne može da se isključi eth0 ,i ne bi ni trebalo u stvari .http://wiki.archlinux.org/index.php/Configuring_network#For_DHCP_IP
ja mislim da ako mu staviš ovde umesto na tom mestu u /etc/rc.conf
[code]
eth0=”dhcp”
INTERFACES=(eth0)
ROUTES=(!gateway)
[/code]da bude
[code]
eth0=”dhcp”
INTERFACES=(eth0)
[/code]bez ove linije samo ,onda neće da postavi gateway i pppoe-setup
da se regularno podigne bez zafrkancija ??? 😀
(ali bekapuj šta je bilo)u teoriji tada neće d apostavi rutu na eth0
a pppoe-setup da li će da preuzme ???
http://wiki.archlinux.org/index.php/Rc.conf
ako ne ide onda još da se čita ovo.26. јул 2009. у 12:44 pm #80157na12Учесникobriši rutu ka ethernet kartici
[code]
route del default gw 192.168.100.252 dev eth0
[/code]
proveri da je taj isti 😉 192.168.100.252pa onda
[code]
route add default gw 10.200.14.1 dev ppp0
[/code]Ovo je resilo problem,ima i na archwiki pomenut taj problem,tek sam posle to video
3. август 2009. у 7:28 pm #80158radakУчесникUspio sam ga instalirati i sad me nešto koči, klasika pppoe..
Napravio sam konekciju sa pppoe-setup i kad odradim pppoe-start i kaže mi da se konektovao.
Međutim ja nemam protoka ne radi ping, nemam gui pa se ne snalazim baš, i instalacija prošla iz prve. Išao bi dalje ali nemam internet.
Pošto sam ovde našao nešto što bi mi moglo rješiti problem, ovakav problem imam i na SLAX-u sve prođe, a nema konekcije.
Sad me interesuje kako da obrišem već napravljenu konekciju sa pppoe-setup, pošto sam u silnim pokušajima nešto zabrljao pa mi je lakše da obrišem, ako je moguće.Ovo obriši rutu ka eternet kartici, kako dolazim do toga mislim ovog broja (192.168.100.252)?
A ovaj dole default kucam baš ovaj broj 10.200.14.1 ili…..?
Ja imam WADSL i treba mi klasična pppoe konekcija, kačim se na net preko mrežne karte koja je povezana sa CANOPY uređajem.7. август 2009. у 4:40 pm #80159radakУчесникUspio sam da se konektujem, trebalo je da prilikom kreiranja konekcije unesem DNS-ove.
Sad cu da probam dalje, ako budem znao…..8. август 2009. у 8:45 am #80160dukenukem_4dУчесникOvo obriši rutu ka eternet kartici, kako dolazim do toga mislim ovog broja (192.168.100.252)?
A ovaj dole default kucam baš ovaj broj 10.200.14.1 ili…..?kucaš brojeve koji se kod tebe pokažu 😉 jer se oni raylikuju za različite provajdere , ponekad i za
istog provajdera nisu uvek isti 😀to je isto arch u pitanju ???
(jel može opet kao onaj listing gore što je postavio na12 ranije ,ali od tvog računara :angel: )mislim da pppoe-setup prebriše ovu postojeću kad se pusti opet ? (ne mora explicitno da se obriše
jedino da bude skroz ugašen proces koji je me]u selde’im procesima (ne svi)[code]
ps ax | grep ppp
[/code]8. август 2009. у 10:52 am #80161radakУчесникDa u pitanju je Arch…
Ovako, nije mi jasno, kad da ti izbacim ovaj listing, kad napravim konekciju koja radi sa unesenim DNS-ovima ili kad napravim konekciju bez unosa DNS-ova koja ne radi_
Meni bi ovo bilo lako da ti odradim da imam GUI, ali kako da ti izbacim tu listu bez GUI-a kad mi je sve komandna linija. Kako da ti izbacim print scren? Ima li mogu ta mogucnost ili moram sve da ti prekucam?
Nemoj zamjeriti mom neznanju, ali tek imam cistu instalaciju i pokusavam doci do bilo kakvog GUI-a. Polako citam i rjesavam korak po korak. Mislio sam da ce ici brze…
Ovo mi se desilo sa pppoe-setup na SLAX-u, a na Puppy-u radi. Ne znam u cemu je razlika, da na jednom radi, a na drugom ne, a mislim da je nacin pravljenja konekcije isti…10. август 2009. у 5:49 am #80162dukenukem_4dУчесникne mogu ništa da ukapiram, nešto nisam u formi ovih dana 🙁
😀25. август 2009. у 10:06 am #80163radakУчесникJa sam stvarno dosadan, ali moram da pitam…
Sve radi i sve je super, ali kako da napravim da imam konekciju kad upalim komp?
Znaci da ne moram svaki put da kucam pppoe-start…25. август 2009. у 11:33 am #80164tomajaГлавни мајсторProveri šta je u rc.conf podešeno da se startuje (koji DEAMONS-i) i probaj da dodaš net-auto
linux4life
25. август 2009. у 11:50 am #80165radakУчесникNece kad dopisem net-auto. a ovako mi stoji u (deamons-u):
DAEMONS=(syslog-ng network netfs crond dbus hal fam gdm alsa)
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.