Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Mandriva › Софтвер › Linux i posao
- This topic has 11 одговора, 4 гласа, and was last updated 20 years, 9 months раније by BaneZ.
-
АуторЧланци
-
28. фебруар 2004. у 4:23 pm #3393BaneZУчесник
Interesuje me da li bi linux mogao u potpunosti da iskoristim za posao DJ-a. Da li XMMS ima Crossfade plugin kao sto je Winampov? Postoji li neki specijalizovaniji program za miksovanje muzike? Konfiguracija bi bila:
– AsRock K7VM2 R3.0, VIA KM266, SB, VGA, AGP4x, ATA133, LAN, DDR266, USB2.0, M.ATX
– DURON 1600MHz
– 80GB Hitachi ATA-6/UATA100 7200rpm
– 256 DDR
– Creative Live! 5.1
Dakle integrisana grafika, sa Creative-om posebno. Koliko moze da se iskoristi moc Creative-a na Linuxu? Ako neko misli da bi na ovoj konfiguraciji trebalo nesto izmenuti zbog kompatibilnosti, neka mi preporuci nesto drugo. OS bi bio Mandrake 9.2 ili PCLinuxOS.
Hvala!!!28. фебруар 2004. у 4:55 pm #17243АнонимниГостLive radi kao znaj (ima podrsku u kerneli), ljudi su se hvalili da radi bolje nego na windozi. xmms ima crossfade plugin izgoogluj ga negde. Ako hoces za posao da koristis, lepo iskonfigurisi sistem, koristi neki slabiji X (fluxbox recimo) jer ce ti sistem biti mnoooogo stabilniji. check this out http://www.openjay.org 😉
28. фебруар 2004. у 5:45 pm #17244BaneZУчесникA da li Live pravi probleme kao i integrisane kartice kada hocu da pokrenem dve aplikacije koje koriste zvuk odjednom, (XMMS i MPlayer), i da li se isto odrazava na miksovanje, ili je do arts-a?
29. фебруар 2004. у 1:55 am #17245nVideoУчесникJA nisam uspeo da pokrenem dva zvuka istovremeno nema sanse!!!
kako je to moguce??? Nije do zvucne probo sam i sa drugom a trenutno koristim CMI8738 5.1 live koja je po meni savrsena.29. фебруар 2004. у 1:59 am #17246brainkillaУчесникJa sam nasao neki rpm za crossfade, i zauzimao je 90% procesorskog vremena, ne znam da li je rpm ili sam plugin u pitanju… tako da ako se uspori sistem znaces sta je u pitanju – inace, imam Athlon 1600+, tako da nije do masine:).
29. фебруар 2004. у 7:40 am #17247tomajaГлавни мајсторBitan je sound server koji se koristi. Ful duplex je naravno moguc i funkcionise, ali morate postaviti da aplikacije koje zelite istovremeno da koristite koriste isti sound server. Ako koristite KDE u KDE Kontrolnom Centru aktivirajte aRts, kao i funkciju Full Duplex, a zatim postavite da mplayer i xmms koriste aRts i to je to.
linux4life
29. фебруар 2004. у 1:28 pm #17248BaneZУчесникHvala za ovo, a interesuje me jos kako se Linux snalazi sa integrisanom grafikom, da li postoji neka ploca po vasem iskustvu koja provereno radi i ima 3D?
29. фебруар 2004. у 3:11 pm #17249АнонимниГостNe znam da li je provereno, ali bi po svim zakonima logike trebalo da neka nforce2 ploca sa integrisanom grafikom (GF2 je integrisan na tim plocama, mada ima primeraka i sa GF4) proradi. Moja preporuka EPOX ili Gigabyte. Pogledaj po sajtovima ivih firmi koji su modeli u pitanju jer to ne znam na pamet
1. март 2004. у 1:31 am #17250nVideoУчесникfull duplex!? Super XMMS nemoze da pusti ogg. A da li je neko primetio drasticnu razliku u kvalitetu zvuka kada je u pitanju ogg izmedju xmms-a i winamp-a?
1. март 2004. у 2:29 pm #17251BaneZУчесникMeni crossfade odlicno radi na Suse-u 9. Mixxx nisam jos probao jer nisam nasao rpm za SuSE. Koji bi ste mi vi sistem preporucili za ovaj posao?
SuSE se po meni najlakse hardverski podesava, i na sadasnjem racunaru mi radi najbolje, ali softverski je malo teze naci sve sto ima za Mandrake…
Moze li SuSE Live CD da se instalira na HDD? -
АуторЧланци
Форум ‘Софтвер’ је закључан за нове теме и одговоре.