Početak›Форуми›Linuks distribucije›Mandriva›Softver›Linux i Linux
- This topic has 17 odgovora, 7 glasova, and was last updated 17 years, 4 months ranije by
djvujke.
-
AutorČlanci
-
7. novembra 2004. u 1:52 am #4419
djvujke
Učesniketo ja iz nekog razloga hocu da imam 3 OSa na kompu
i sce je uredu sa win i suse ali ja hocu
win suse mandrake ali nemogu da nateram lilo da upise mandrake u boot sekvencu
aj neka neko kaze kako to se radi8. novembra 2004. u 1:16 pm #22292Vlaja
UčesnikSamo pri instalaciji treceg OS stavi da se pokrece sa pocetka particije na kojoj je instaliran. Zatim editujej lilo.conf i dodas jos jedan OS koji se podize sa npr hda 7 particije.
18. novembra 2004. u 11:03 am #22293djvujke
Učesnik// win c //win d // mdk // swap// suse //
prvo instaliran win pa suse
i sad hocu i mdk ali nemogu da namestim
u lilo.suse da dize mdk a ni obrnuto
nego svaki ponaosob dizem sa diskete18. novembra 2004. u 11:46 am #22294Vlaja
UčesnikE, sada kad instaliras Mandrake, kad te pita gde hoces da instalira lilo ti mu kazi da to uradi na MDK particiji a ne u master boot-u. Onda editujes SuSe-ov lilo( ako je on u MBR) pa ides iz lila u lilo!
To je jedno od rešenja.19. novembra 2004. u 8:06 am #22295djvujke
Učesnikcenis.. jedino to. kako su brezobrazni
znaci samo tako moze , ce da probamo
zahvaljujem se6. jula 2006. u 4:21 pm #22296djvujke
Učesnikhej eto mene opet…citao sam tako stare postove i
pade mi na pamet….kako da napravi triple boot
linux /linux /linux
ako je jedan od njih sa lilo a drugi s grabom…kak oda butujem lilo s grabom kao ono kad u windowsu nasmestis c:linux.bin=linux i on pali linux bootloader
kako se u grub-u to radi6. jula 2006. u 10:01 pm #22297linuxoid
Učesnike,sad bi ti i u grubu, da ti ne bude muka malo?
treba da znash da je grub GRUB, a lilo je lilo (oseti te dve rechi, ponavljaj u sebi
grub, grub, grub, lilo, lilo, lilo i samo c’e ti se rec’i)
🙂 shalim se ja da znam odgovor odavno bih bio programer 🙂
p.s. Iskreno se nadam da c’esh uspeshno reshiti tu tvoju situaciju!!!7. jula 2006. u 5:15 am #22298unknown
UčesnikSvaka cast onom ko tebe razume.
Najprostiji nacin. Instaliraj prvo win, pa suse sa grubom. A zatim mandrake i tu kad te pita za loader, kazem mu “neka hvala ja vec imam jedan”. Zatim restartujes u suse i tamo iz yast-a konfigurises grub.
Mislim da ce preko yast-a sam pronadji i drugi linux, ali nisam 100% siguran.7. jula 2006. u 5:54 am #22299crveni1
Učesnikako ti suse ne pronađe sam preko jasta uvek možeš kao root da edituješ fajl /boot/grub/menu.lst i da tu našišeš ručno parametre za bootovanje svog mandrakea.
7. jula 2006. u 3:03 pm #22300djvujke
Učesnike kako izgledaju ti parametri za butovanje drugog boot menadzera..
title linux
kernel (hd0,6)/boot/vmlinuz root=/dev/hda7 resume=/dev/hda6 splash=silent vga=788
initrd (hd0,6)/boot/initrd.img
to je kad mi je sve poznato i tako butujem kernel i kazem mu gde je root particija
a kako butujem lilo iz gruba ili grub iz drugog graba..Znam pitaces zasto.sta ja znam zasto..zanima me
moze li to …ili ne -
AutorČlanci
Forum ‘Softver’ je zaključan za nove teme i odgovore.