Drustvo, koristim priliku da Vam pokazem moc otvorenog koda i slobodnog software-a implementiranog u domacim uslovima.
Naime, par kolega sa faxa i ja smo pre kojih par meseci dosli na ideju da pokrenemo prvi domaci social bookmark sajt. Poceli smo da razvijamo sopstveni CMS u PHPu koji bi bio engine za doticni sajt, posto je postojao izvesni link dropper (ili kako se vec zove) koji je komercijalni paket… Foxbunny me je (kao i obicno) nagovarao da radim(o) u Djangu, cak smo i razradili deo backend-a kad sam pre par weekenda svracao kod njega na gajbu (istom prilikom smo jos jedan laptop Archovali 🙂 no na kraju sam se ipak odlucio za stari dobri (siroko podrzani) PHP 😛
Anywayz, imalo je tu jos dosta posla do kraja projekta, no u medjuvremenu sam (usled promene nacionalnog domena) dobio i ideju za ime sajta, pa smo registrovali i domen linke.rs[/url], a potom smo naleteli i na neke open source skriptice i CMSove i svakakve za’ebancije i na kraju sve to lepo uklopili u jedan funkcionalni sajtic (tj radio je on i ranije, al smo sad sve to stumbali pa prepakovali u ovo sto je sada)
Dakle, adresa je http://linke.rs/%5B/url%5D pa chekirajte… Ima dosta zanimljivog sadrzaja (i o Linuxu btw) a ako imateneke zanimljive linkove, podelite ih sa ostatkom drustva tako sto cete ih sumit-ovati na sajt 🙂
p0z