Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Fedora, Red Hat,… › Line-in kako do zvuka
- This topic has 9 одговора, 4 гласа, and was last updated 14 years, 4 months раније by Анонимни.
-
АуторЧланци
-
17. април 2010. у 12:53 pm #11844gandalfГлавни мајстор
Imam instaliranu fedoru 12 , za sada besprekorno radi sve ( da kucnem u drvo 😉 ),
sem , a verovatno ja ne znam da namestim, sto nemam zvuk kada stavim uredjaj na line in iili microphone.
Da pocnem , nabavio sam neki cd-player i hteo sam ga probati , tj povezati sa racunarom, nazad na playr-u naravno ima cicnc za levi desni kanal i povezao sam ga kablom koj ima cicnceve na jednoj strani a sa druge je dzek kao za slusalice ili mikrofon ( kabl je kupovni , nije domaca radinost i provereno radi ).
U system > preferences > sound u input tabu sam probao da menjam line-in i michrophone1 ( naravno da sam adekvatno menjao i ulaze na zadnjem delu racunara line in i mikrofon).U system > preferences > sound u input tabu, input level pokazuje da se nesto dogadja ( mislim radi ulaz iz cd playera) ,
znaci dobija signal ali nemam zvuk .
Kako da dobijem zvuk , trba li jos nesto dodati ili jos neki program instalirati 🙂17. април 2010. у 1:27 pm #84007LINUSERУчесникInstaliraj gnome-alsamixer, pa probaj sa njim da podesavas.
18. април 2010. у 10:04 am #84008АнонимниГостgnome-alsamixer je pun pogodak :biggrin:,
medjutim nije mi repo-u , vec sam ga instalirao direktno ,
http://atrpms.net/dist/f12/gnome-alsamixer/.
Hvala , slusam muziku 😉 ^-^ 😀18. април 2010. у 10:49 am #84009kmilosУчесник@Dejan
FYI, u Fedorinim riznicama imaš paket alsamixergui.P.S. Korisna naredba: ‘yum search alsamixer’
18. април 2010. у 11:05 am #84010LINUSERУчесникgmixer = gnome-alsamixer. U svakom slucaju vazno je da radi!
18. април 2010. у 6:58 pm #84011АнонимниГостalsamixer je vec bio instaliran,
alsamixergui sam instalirao , ali je bila bezvredna alatka ,
uspeo sam onako kao sam napisao . :biggrin: :biggrin:18. април 2010. у 7:21 pm #84012DrLove73УчесникJa sam nedavno napravio dve “expect” skripte za alsamixer. Prva se uloguje preko ssh na racunar i ili uradi “mute” ili “unmute”, a druga mi da kontrolu nad alsamixer-om da utisam ili pojacam ton.
Na desktop racunaru pustam muziku ceo dan, pa kada legnem u krevet u drugoj sobi da ne moram da ustajem vec samo iz kreveta kliknem na ikonicu na panelu lap-topa i odradim sta treba.
18. април 2010. у 8:20 pm #84013АнонимниГостali cudi me da system > preferences > sound u input tabu pikovi rade a nema zvuka, pa moras ovako peske da dolazis do resenja.
18. април 2010. у 8:50 pm #84014DrLove73УчесникNe znam. ali znam da sam se bio razocarao u Fedoru 12 kada sam je probao. Stavio sam CentOS na jedan radijski racunar, da ga koriste u studiu, ali je bilo problema sa drajverima sa Sound Blaster Audigy (neki), pa reko da probam Fedoru 12.
Kako je na tom racunaru trebala i integrisana zvucna, trebao sam da podesim neke parametre pa sam otisao tako kroz panel za podesavanje zvucnih kartica i ostao zapanjen nedostatkom opcija za podesavanje.Odmah sam je obrisao i zarekao se da nema sanse da pipnem distribucije koje pokusavaju da zaglupe korisnika. MORA da mi bude dozvoljeno da ako hocu JA biram kako cu sta da podesim, a ne sve automatski.
19. април 2010. у 8:16 am #84015АнонимниГостLako je tebi 😀 , vidim srodio si se sa centos-om :biggrin:,
neki put me nervira nesto kada ima previse opcija, a inace je Ok da sam podesavam . -
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.