Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Mandriva › Хардвер › Leadtek winfast TV 2000 expert
- This topic has 5 одговора, 4 гласа, and was last updated 20 years, 6 months раније by
popac.
-
АуторЧланци
-
24. октобар 2004. у 11:13 pm #4377
slavuj
УчесникImam MDk10 i prepoznao mi je tv2000 expert kao Hauppuge wintv pci card (88xx chip) tj drajver je cx8800 koji bi i trebao. Sredio sam da se drajver startuje pri boot-u i sve redno podesio ali TVtime nece da prepozna nijedan kanal. XawTV nece ni da skenira sam kanale iz Mandrake control center nego se zatvori skeniranje cim ga pokrenem. Rucno sam na XawTV uspeo da pronadjem neke kanale koji ne lice ni na sta.
Ima li ko da moze da mi pomogne ko ima ovu tv kartu? Npr. popac je na forumima govorio da ima bas tv2000 expert sa cx8800. Osnovna podesavanja npr. PAL, Evropa itd. nisu problem a i cim mogu da nadjem bar nesto u XawTV znaci da tjuner radi (mada to nesto ne moze da se koristi).25. октобар 2004. у 9:54 am #22007Maras
УчесникImam isti problem sa Pinnacle pro karticom,kad sam koristio Mandrake 10.0,a kad sam inastalirao Mandrake 10.1 kartica mi je proradila bez ikakvog dodatnog podesavanja,ne racunajuci skeniranje kanala.
25. октобар 2004. у 1:57 pm #22008Li-nux
УчесникNevredi ti da podesavas tv karticu u Mandrake Control Centru, zato sto se to ustvari odnosi samo za skeniranje tv kanala za XawTV. Ja ti savetujem da koristis TVtime, i njegov skener tvtime-scanner iz terminala. Ovako ga pokreni
tvtime-scanner –norm=PAL
posle ovoga pokreni TVtime
tvtime –norm=PAL –frequencies=custom –mixer=/dev/mixer:mixerline –saveoptions
mixerline treba da zamenis sa: line, aux, cd, ili vol, sto zavisi od toga na kojoj liniji je zakacen audio kabel od TV kartice.
25. октобар 2004. у 3:28 pm #22009popac
УчесникImam istu karticu kao ti i tesko ju je podesiti veruj mi na rec ali sam prokljuvio
Otprilike ovko. Skini drajvere:
http://dl.bytesex.org/releases/video4linux/cx88-0.0.4.tar.gz
instaliraj (po defaultu drajveri idu u /lib/modules/@kernel name/v4l2). Iste te module koje si instalirao u ovom direktorijumu moras da uklonis iz
file:/lib/modules/2.6.7/kernel/drivers/media/video
i
file:/lib/modules/2.6.7/kernel/drivers/media/video/cx88 (gde su moduli zapakovani pa moras da vodis racuna jer nose ekstenziju .ko.gz za 2.6 kernel odnosno o.gz za 2.4 kernel).Let the game begin:
Sada najbolje da pokrenes kao root depmod -a i da restartujes komp.
Onda ucitas module
modprobe cx8800
modprobe tda9887sada su ti se vec pojavili /dev/video0, /dev/radio0….. /dev/v4l/video, radio i vbi promeni im dozvole sa chmod da svako moze da cita (ako je potrebno).
Module cx8800 i tda9887 mozes da stavis da pokrece automatski tokom boot-a
Aj sad probaj tvtime 😆 😆25. октобар 2004. у 3:32 pm #22010slavuj
УчесникHvala ljudi, pokusacu da napravim. Znam da je skeniranje kanala iz MCC samo za XawTV ali mi TVtime ne moze da pronadje nista. A vidi se da je 100 puta bolji program pa cak i kad ne radi 🙂
26. октобар 2004. у 2:07 pm #22011popac
УчесникNaravno da je bolji + ta tvoja kartica i ne voli mnogo xawtv, cesto se desava da mi pukne X zbog xawtv-a. Tvtime ti nije radio zbog toga sto nisi ucitao modul tda9887, to mogu da ti potpisem 😆
-
АуторЧланци
Форум ‘Хардвер’ је закључан за нове теме и одговоре.