Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › OpenSuSE › LAN radi jako sporo ? [sređeno]
- This topic has 11 одговора, 6 гласова, and was last updated 20 years, 9 months раније by
miroslav_joksimovic.
-
АуторЧланци
-
31. октобар 2005. у 4:24 pm #6420
nokias
УчесникLjudi, upravo sam instalirao Suse 9.3 Pro, podesio sve sto je trebalo ali LAN mi je extra spor. Nisam nista cackao po konzoli vec u Yast Control Centru posto se slabo snalazim u konzoli. Namestio sam da radi ali to sve ide traljavo. Verovatno zato sto nisam uneo vrednosti za DNS Servere. Treba mi objasnjenje kako da odradim ovo da radi kako treba i gde da podesim Primary DNS i Secondary DNS???!!!
HITNO MI JE!!!
31. октобар 2005. у 4:57 pm #36680MisterNo
УчесникPa nisi nam mnogo objasnio kakvu si mrezu klepao i koje sisteme umrezavas. Kako si ustanovio da ti je lan spor.
Dns ne moras da podesavas uopste. zato postoji file hosts gde stavis ip adrese i imena racunara koji hoces da ti se gledaju na mrezi.
A sad pitanje je sta koristis za mrezu. smb nfs moras nam vise objasniti.
31. октобар 2005. у 5:04 pm #36681miroslav_joksimovic
УчесникNije u pitanju nikakvo umrezavanje vec wireless LAN (Bezicni internet). Bezicni internet mi ne funkcionise kako valja. Pre ove distribucije koristio sam Mandrivu 2006 i radilo je bez problema ali cim sam stavio ovu distribuciju, ne radi kako valja. Stranicu http://www.google.com otvara pola sata. Slika se ucitava 5 minuta a protok mi je 512Kb/s. Znate li kako to da popravim?
31. октобар 2005. у 5:30 pm #36682miroslav_joksimovic
УчесникKao obican korisnik pokusavam ali u svakom slucaju ne znam gde da ukucam vrednosti za DNS-ove, nema nigde te opcije… Mogu i kao root da se ulogujem ali nista opet ne bih uradio jer ne znam…
31. октобар 2005. у 7:45 pm #36683dens
УчесникO mestu gde se DNS podešava na svakom linuksu, Unixu i BSD-u smo pisali više puta, ali evo još jednom:
/etc/resolv.conf
čiji je sadržaj:
nameserver a.b.c.d
nameserver e.f.g.h
(naravno, ono a.b.c.d … zamenis sa adresom DNS servera provajdera).
Jesi li probao da pristupiš strani po IP adresi?
probaj google preko:
http://66.249.93.104/Mada, nisam siguran da je to tvoj problem…
31. октобар 2005. у 9:02 pm #36684miroslav_joksimovic
УчесникNije fazon do DNS, otkrio sam u cemu je fora bila. Evo sad radi bez ikakvih problema…
Hvala u svakom slucaju svima koji su mi odgovorili!!!
31. октобар 2005. у 9:32 pm #36685jovir
УчесникNije fazon do DNS, otkrio sam u cemu je fora bila. Evo sad radi bez ikakvih problema…
Poenta foruma je da se reši problem i da svi saznaju kako je rešen. Radi drugih korisnika, bilo bi korektno da opišeš kako si rešio problem.
Pozdrav!1. новембар 2005. у 9:30 am #36686MisterNo
УчесникDa nikada mi nece biti jasno kakve LAN ima veze sa wireless internetom. Pitanje je bilo definisano za medalju.
2. новембар 2005. у 12:06 am #36687miroslav_joksimovic
УчесникPa nista, jednostavno nakon cekiranja opcije “Enable IP Forwarding”, sve funkcionise OK. Cim se uncheck-ira ta opcija, opet ne radi kako valja. Nema logike ali tako je!!!
2. новембар 2005. у 12:46 am #36688LYb
УчесникPa ako je lan i ako su masine natovane, kako si uopste mislio da radi bez forwardinga?
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.