Početak › Forumi › Linuks distribucije › Mandriva › Softver › Kylix 3.0 Enterprise???
- This topic has 6 odgovora, 2 glasa, and was last updated 22 years, 10 months ranije by
Leka_r.
-
AutorČlanci
-
6. oktobar 2003. u 10:55 am #2934
Leka_r
UčesnikProblem je sledeći:
Unable to load file mysqlcilient.so
ili bilo koji file koji se vodi pod VendorLib..
Greška se javlja prilikom pokušaja izvršenja programa. Mislim da je neki problem sa sqlconnection, ali neznam kako da ga prevaziđem.Unapred zahvalan
6. oktobar 2003. u 2:58 pm #13472salac
UčesnikProblem je sledeći:
Unable to load file mysqlcilient.so
ili bilo koji file koji se vodi pod VendorLib..
Greška se javlja prilikom pokušaja izvršenja programa. Mislim da je neki problem sa sqlconnection, ali neznam kako da ga prevaziđem.Unapred zahvalan
Postavi u .bashrc path na mesto gde se nalaze borlandove biblioteke. I ne zaboravi da dozvoilis pristup fajlovima, ako se ne logujes kao root.
7. oktobar 2003. u 7:12 am #13473Leka_r
UčesnikRado, ali neznam kako. Sta treba dodati u .bashrc i kako se dozvoljava ostalima da pristupe fajlovima.
Ipak sam ja jedan teski pocetnik na linuxu.Hvala
10. oktobar 2003. u 9:03 am #13474salac
UčesnikRado, ali neznam kako. Sta treba dodati u .bashrc i kako se dozvoljava ostalima da pristupe fajlovima.
Ipak sam ja jedan teski pocetnik na linuxu.Hvala
Na samom pocetku moram da te upozorim da Kylix nece raditi sa MySQL bazom cija je verzija 4.x.x (koja dolazi sa MDK 9 i 9.1); moras da uradis downgrade na verzije 3.x.x – dakle skini sa neta odgovarajuce rpm-ove i instaliraj. Ili pogledaj borlandov sajt i google, mozda su u medjuvremenu razvili drajvere za novi mysql.
A sad kako ubaciti kylix biblioteke u path…
Prvo, pogledaj gde ti je instaliran Kylix. Pretpostavimo sada da si ga instalirao u /opt/kylix.
Prvo, loguj se kao root
# su -l
i uneses root pass.
Drugo, edituj fajl /root/.bashrc u nekom editoru, moze i u GUI-ju, a moze i u konzoli sa :
# joe /root/.bashrc
U .bashrc videces liniju PATH=blablablablabla
i tu dodaj na kraju /opt/kylix/lib (ili gde se vec nalaze te biblioteke).I sad mozes da radis sa kylixom, ali kao root.
Da bi ti mogao i kao obican user, neophodno je da dozvolis pristup bibliotekama svim userima na masini. Kako ? Pogledaj ‘man chmod’I onda prepravi PATH userima, slicno kao kod root-a.
Poz
11. oktobar 2003. u 12:33 pm #13475Leka_r
UčesnikSalac,
kao prvo zeleo bih da se zahvalim tebi, a i drugima na utrošenom vremenu, i ukazanoj mi pomoći.
Uradio sam sve kako si mi rekao, i sada mi se javlja drugi problem. Poslušao sam te i spustio
mysql na 3.23.58-Max.Kroz webmin sam podesio username i password, i mogu da pristupim mysql bilo kao user bilo kao administrator.
Međutim, kada pokušam kroz konzolu da priđem mysql, kao običan user, moram da dam i lozinku-i to prolazi.Kada pokušam da se konektujem na bazu kroz Kylix (mysqlconnection) prijavljuje mi dbExpress error: Invalid Username/Password.
Ukoliko imaš neki savet, a ti ga prosledi.
Unapred zahvalan
13. oktobar 2003. u 7:25 am #13476salac
Učesnik“Kada poku?am da se konektujem na bazu kroz Kylix (mysqlconnection) prijavljuje mi dbExpress error: Invalid Username/Password.”
A jesi li ubacio username i pass u kontrolu? Ajd probaj ovako, u komponenti SQLConnection koju koristis stavi vrednost property-ja ‘LoginPromt = true’. Sada bi trebalo da posle kompajliranja i startovanja izleti login prompt kad pokusas da se nakacis na bazu. Unesi usera i pass i gotovo.
13. oktobar 2003. u 7:48 am #13477Leka_r
UčesnikA jesi li ubacio username i pass u kontrolu? Ajd probaj ovako, u komponenti SQLConnection koju koristis stavi vrednost property-ja ‘LoginPromt = true’. Sada bi trebalo da posle kompajliranja i startovanja izleti login prompt kad pokusas da se nakacis na bazu. Unesi usera i pass i gotovo.
LoginPrompt=true; Pojavljuje mi se komponenta, u koju uredno unesem potrebne podatke i onda mi prijavljuje dbExpress error: Invalid Username/Password. Pokusao sam da isto to da uradim i sa root userom, ali ne ide. Sve je isto.
-
AutorČlanci
Forum ‘Softver’ je zaključan za nove teme i odgovore.