Početak › Forumi › Linuks distribucije › Debian › KWorld PVRTV 300u nece da radi
- This topic has 40 odgovora, 4 glasa, and was last updated 19 years, 1 month ranije by
nowave.
-
AutorČlanci
-
12. jul 2007. u 8:15 am #56093
nowave
Učesnik@dukenukem4d
Sto se tice snd_usb_audio, njega sam ja rucno stavio da se ucitava, posto mi nije radilo bez njega, ali ne radi ni sa njim, tako da mogu slobodno da ga izbacim.
Probacu komandu alsamixer -c “Em28xx Audio” pa cu da vidim sta se desava.
Juce sam isprobavao stvarno svasta. Cak sam probao i sa jack-om (Jack audio connection kit) istu stvar kao i sa sox-om, rekoh mozda nesto pomogne, i najgore od svega je sto se server digne, sepcifikujem mu kao capture device /dev/dsp2, a kao playback device /dev/dsp i kao sve je ok, ali zvuka i dalje nema, ni sa oss, ni sa alsa driverom. Koristio sam sledecu komandu:
[code]jackd -d oss -C /dev/dsp2 -P /dev/dsp[/code]
Jos jedna stvar, u kodu em28xx-cards.c sam video da je kao .dev_modes za EM2861_BOARD_KWORLD_PVRTV_300U stavljeno samo EM28XX_VIDEO, dok kod nekih drugih kartica stoji i EM28XX_AUDIO, dodao sam i to kod ove kartice, rekompajlirao driver i naravno nista od zvuka.
Mislim da ce na kraju biti najpametnije da uradim ono sto si predlozio i na samom pocetku, da pisem covi koji je napisao driver.12. jul 2007. u 3:14 pm #56094dukenukem_4d
Učesnikmislim da nije trebalo EM28XX_AUDIO da se dodaje u .dev_modes
koliko sam skapirao to znaci da moze da se slusa radio (onaj obican) preko tv kartice
dok ovaj valjda samo je TV a nije TV+FM ,i nazalost nema audio out poseban izgleda?
ne znam trenutno sta je sve promenjeno u kodu,ali bi trebalo samo ona jedna linija
sto je promenjena da bude dovoljna,
Postoji mogucnost i da se nesto fizicki razlikuje u samoj kartici,tj.
da je zvuk prelemljen na neko drugo mesto ,pa da ga drajver zato na ukljucuje.12. jul 2007. u 3:24 pm #56095nowave
UčesnikTrebalo je ipak dosta vise od jedne linije promeniti u kodu, tj. bukvalno sam dodao ovu karticu kao poseban device, a bazirano na podesavanjima za 300U.
Inace ima ova kartica i FM, ali to mi nije bitno.
E sad, mozda se zaista i razlikuje hardware-ski, ali to vec ne mogu nigde da proverim.
Nista, danas cu da pripremim fajlove, pa saljem covi koji je i napisao drive.
A ako mi skroz proradi kartica, stavicu ovde jdean mini how-to! 😉13. jul 2007. u 12:31 pm #56096nowave
UčesnikPoslao sam pitanje na mailing listu koja se tice em28xx drivera, pa sad ocekujem odgovor.
18. jul 2007. u 8:40 am #56097dukenukem_4d
UčesnikNesto sam se setio da pitam.
Koliko je zauzece procesora dok radi TV? (onako ,da li je manje nego na wind.)18. jul 2007. u 8:46 am #56098nowave
UčesnikPa cini mi se da jeste. Mislim da je nekih 30%-40%. Dosta zavisi da li koristim npr. tvtime ili xawtv, i ako koristim tvtime koje sam filtere i picture improvements ukljucio. Mozda bi cak moglo i ispod 30%… ???
18. jul 2007. u 8:58 am #56099dukenukem_4d
Učesnika da li moze u tvtime/xawtv da se podesava video izlazni drajver?
jer kod mene na mplayeru il xineu najbrzi je x11 – xv koji koristi overlay ,a sledeci po brzini je
x11 -xshm (shared memory) i jos samo dapomenem xvmc ,koji ne znam kako ,nisam jos to
uspeo da ukljucim, treba da ubrzava mpeg2 u zavisnosti od drajvera za graficku
(treba original nvid – ati drajveri)18. jul 2007. u 9:17 am #56100nowave
UčesnikPa mislim da ne mogu, iskreno nisam ni isprobavao. Mada mozes da koristis mplayer da gledas tv program, iako nije toliko komforno kao npr u tvtime-u.
6. avgust 2007. u 9:30 am #56101dukenukem_4d
Učesnik@nowave uradili su neku ispravku za em8xx u onom eksperimentalnom drajveru
http://mcentral.de/hg/~mrec/v4l-dvb-experimental/rev/10528ad351bdEDIT:mislim da ipak nije za kworld 300u 🙁
6. avgust 2007. u 3:40 pm #56102dukenukem_4d
Učesnikpade mi sad nesto,
a sta ako mu je problem pre kad si ono pravio da prikazuje pogresan tv standard?
tj secam,ntsc i pal imaju drugacije modulisane nosioce zvuka.
mada onda ne bi bilo ni slike -
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.