Почетак › Форуми › Линукс › Опште Линукс дискусије › KVM
- This topic has 12 одговора, 8 гласова, and was last updated 14 years, 10 months раније by komir.
-
АуторЧланци
-
28. новембар 2009. у 1:00 pm #81881komirУчесник
[quote]Sta ti u stvari zelis da postignes?
Eto… baš sam hteo to i sam da pitam.. sve piše u mom prethodnom postu.. Jedno je sigurno.. ko nije razumeo razliku između bare metal i host os based virtuelizacije… bolje da se drži bilo odgovarajućeg vmWare-a, bilo virtualBox-a.
[/quote]
Kao što sam naveo u mom prvom postu
[code]Htio bi pokrenuti istovremeno 3 stroja (Windows 7, Windows server 2008 i Windows XP) radi jednog testinga patch programa za windows mašine.
Inaće stroj je Intel Core 2 Quad processor Q9400 LGA – 2.66GHz, 4 GB DDR-3 1333MHz, Ubuntu 9.10 / 64[/code]
Problem je u tome što kad pokrenem 3 stroja na virtualboxu kolaps, na vmware bolje, a najbolje je na KVM, pa sam htio vidjeti kako to klapa na xen-u?
Inaće u test se ukljućio i domenski server 2003 SP2.28. новембар 2009. у 2:59 pm #81882salacУчесникCekaj, znaci zelis na svojoj desktop masini da poteras sve te virtuelne masine?
Ako je odgovor ‘da’, nastavi gde si stao, dobro ti ide 🙂 Koristi KVM i uzivaj. Xen je za nijansu sporiji od KVM-a mada koliko znam KVM nema bas sve mogucnosti Xen-a (koje ti uzgred mozda nisu ni potrebne – live migration iz snapshotova i sl).
Koliko sam video Fedora je jedna od full featured distroa gde su i Xen i KVM implementirani zajedno sa nekim gui alatima.
Ukoliko imas spare masinu gde mozes da vrtis sve te virtuelne masine instaliraj ProxMox ili Citrix Xenserver – tako to rade ‘veliki momci’ u serverskim i data centrima.
Inace ProxMox i Xenserver nisu klasicne linux distribucije – to je samo podloga na koju nabacujes virtuelne masine i nema ni X-a, ni GUI-ja. A i zasto bi bilo, to samo jede resurse masine bez veze.28. новембар 2009. у 9:06 pm #81883komirУчесникHvala na odgovoru, misliš, da se nemoram z…….ti sa XEN, da na performancama nebudem ništa dobio?
Poslao: TRULI
Koja verzija VirtManager-a je u pitanjuVirt-manager 0.8.
Inaće probao sam fedoru i citrix ali uvijek dobijem isti error 🙁
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.