Početak › Forumi › Linuks distribucije › Ubuntu,Mint,… › Kubuntu 8.10 – GUI problem
- This topic has 14 odgovora, 10 glasova, and was last updated 17 years, 7 months ranije by
paralizer.
-
AutorČlanci
-
3. novembar 2008. u 12:21 am #73451
Vladimir
UčesnikI ja mislim da svako ko ima Internet i malo znanja o Linuxu treba da stavi Arch i završen posao. No dobro, moraju uvek da postoje i bogohulnici, to je normalno :p
Hmmm, čini mi se da je ovo ponovo offtopic i ponovo uzrokovan Arch-om 🙂 Mislim da sam postao Arch zealot 😀
3. novembar 2008. u 8:06 am #73452Anonimni
Gost@Ljuba:Dakle, htedoh da isprobam Kubuntu 8.10-i386 u LIVE modu
Stvarno tema ode u offtopic. Nemam ja problema sa instaliranim linuxom, pored SUSe 11.0 imam i Arch tj. FaunOS koji je predvidjen za Flash ali sam ga nabacio na HD….. ::)
4. novembar 2008. u 12:14 am #73453paralizer
UčesnikNa experiment masinu koju imam juce sam stavio kubuntu. Nisam imao sta da radim i u toku dana sam smenio 10-ak OS-a i na kraj sam se odlucio za PCLinuxOS.
Dalje, kubuntu, instalriam, ga, instaliram i ATI drajvere i kada startujem player neki, film ide al slika secka. (ovo govorim jer mi je ova masina samo za filmove za drugo ne znam) Znaci tako… Iskljucim ga, pokusam drugi player opet isto. E sada pokusam da otvorim film sa “desni klik” -> “open with” i odaberem neki player, film ide ko podmazan. Pokusam da ucitam prevod, stisnem “open” i resetuje mi se “X”.
Ikone na kde4 su sve jedna ispod druge, “strat meni” t.e. “kde meni” uvek ga stavim na levu stranu, resetujem kom. i ono opet na desnu, pokusao sam da ga zakljucim i opet isto… I posle to zbogom ubuntu..
A da, zaboravio sam da kada sam ga instalirao DPI na fonotova je bilo…. Ne znam kolkiko, al fonotovi so bile velicinom 2mm. Pa posle ono u “look and feel” pa zgolemio na 96 DPI pa restart i so se normalizirale (normalno “kde menu” opet je doslo na desnu stranu)
Al to kako su bilo fontove mali da neko nema iskustva i da ne moze da se orijentise spored slikama i ikonama nema sanse da procita ko je sta i da ih poveca…
4. novembar 2008. u 7:30 am #73454dens
UčesnikKod Ubuntua 8.10 je KDE4 sa uključenim desktop efektima. Oni očigledno troše više resursa nego Compiz-fusion za iste stvari.
I meni je seckao KDETV i bzflag dok nisam isključio neke widget-e i/ili desktop efekte.
Što se ikona tiče… e pa to ti je KDE4. Nemalo sam se iznenadio kad sam video da ne postoji opcija align za ikone.
Inače, Folder view (tipa Desktop) sam isključio i nabacao ikone na desktop koji su sada nezavisni widget-i i naravno ni njih ne možeš da poravnaš….
4. novembar 2008. u 11:39 pm #73455paralizer
UčesnikMa skljucio sam i ja desktop efekte, i posle toga je pocelo da mi se desava ono sa prevodima, tako da sada koristim pxlinuxos na tu masinu i mogu da kazem da sam prezadovoljan.
-
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.