Početak › Forumi › Prvi put na Linuksu? › Kubuntu
- This topic has 8 odgovora, 4 glasa, and was last updated 15 years, 8 months ranije by
vrag81.
-
AutorČlanci
-
6. decembar 2010. u 1:14 pm #12189
cedomirovic
UčesnikOvako probao sam da ubacim kubuntu najnoviji preko wubi programa da nebih brisao xp ali kada sam podigao sistem uzasno je radio jedno 10 puta sporije od xp-a.
Imam ovu kantu 768mb ram, intel celeron 2ghz, asus p4s800 maticna i radeon 9250 graficka
e sad ako moze pomoc ili odgovor zasto neradi i da li uopste moze da radi na ovoj masini
pozzz
6. decembar 2010. u 1:43 pm #85960micic1
GostA kako ti radi Kubuntu u tzv. Live režimu ( Live CD )? “Kanta” ne bi trebalo da bude velika smetnja za rad. Ja sam to isto probao i na mašini sa malo slabijim performansama pa je radilo dobro ( Live režim i kasnije klasična instalacija na HDD ). Nisam isprobavao linux preko wubi ali evo šta neki sa belosvetskih foruma o tome vele: “….If you are asking this question because you are thinking of installing Ubuntu using Wubi I would strongly advise you not to if you are using Ubuntu 9.10 becuase there have been a lot of problem/bugs with Wubi installs. You would be much better off dual booting properly by installing Ubuntu on its own partition….”
Znači bagovito i problematično…
Ako se javi neko ko je koristio wubi, bilo bi bolje, svakako….6. decembar 2010. u 1:50 pm #85961cedomirovic
Gostok probacu onda da instaliram normalno samo jos jedno pitanjce jel smem tj jel preporucljivo ubaciti kubuntu na c particiji na kojoj je vec windows
6. decembar 2010. u 2:52 pm #85962micic1
GostNi slučajno! Ako imas slobodnog prostora na disku tu može ali prvo malo prouči kako treba da teče instalacija, formiranje particija, swap i sl ( pročešljaj internet, ima toga dosta oko instalacije. Najbolje ako imas dva hdd-a pa na tom drugom da instaliraš linux ( pre toga fitički odspojiš HDd gde ti je windows ). ovo u slučaju da BIOS podržava boot sa raznih uređaja ( hdd, flash i sl. ). Možeš i na Flash mem. da ga nabaciš – radi probe. Pre svega probaj ga u Live režimu pa posle ev. odradi instalaciju…
6. decembar 2010. u 4:07 pm #85964cedomirovic
Gostok tnx
7. decembar 2010. u 11:24 am #85970cedomirovic
GostOK kao po obicaju ja uvek nesto sjebem pa tako i sada. evo sta sada poceo ja instalaciju kubuntu i tamo me pita da odaberem koju particiju hocu da mi bude swap area a naravno nisam nigde pogledao sta je to u stvari, i sada mi ta particija nestala. Jel mogu nekako da je vratim i jesu li mi svi podaci otisli. I sta je to uopste swap area??? Hvala unapred
7. decembar 2010. u 11:54 am #85971micic1
Gosthttp://lissot.net/partition/partition-04.html
Ovde imaš dosta toga što se tiče particija. Nadam se da si familijaran sa engleskim! Ima objašnjenja i za swap particiju, takođe.
Particije možeš i unapred da napraviš ( skoro svaki linux ima Partition Editor ). Ali neki preporučuju da ih praviš prilikom instalacije linuxa. Nekad je dovolljno root ( / ) i swap. može i home da odabereš, u zavisnosti od veličine HDD, ali i ne mora. Swap do 1Gb vršila bi posao.7. decembar 2010. u 1:08 pm #85972gandalf
GostKorak po korak – instalacija Kubuntu-a 10.10
16. decembar 2010. u 8:37 pm #86035vrag81
GostNa žalost nemam instalaciju samog Kubuntua na srpskom ali nadam se da će ti ovo koliko toliko pomoći pošto su razlike male…
-
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.