Elem, zanima me koliko se razlikuju paketi na DVD verzijama Ubuntua i Kubuntua, ili prostije vredi li narucivati oba ili je set paketa priblizno isti? Nadam se da postoje ljudi koji su koristili oba. 😉
Koliko ja znam razlika je:
Ubuntu-Gnome a Kubuntu-Kde i sve sto iz toga proizilazi, tako da koji ces disk uzeti zavisi samo od toga da li vise volis Gnome ili Kde graficko okruzenje.
Na KUbuntu ne postoji ni jedan GTK program a na Ubuntu ne postoji ni jedan QT program tako da na KDE-u ne možeš imati Gimp i XMMS a na GNOME ne možeš imati kaffeine naprimer. Znači moraš naručiti oba diska.
Bas sam gledao sta od paketa ima na DVDovima.. Prilicno siromasan izbor iako su to dva DVDa. Npr. nema fluxbox ni e16/e17; nema Anjute ni KDevelopa (…) Nekeko se sa Ubuntuom bez brzog neta ne moze. 🙁
mp3 i divx nisu podrzani po defaultu, ali se pluginovi instaliraju veoma jednostavno (hint: ubuntuguide.org)
isti odgovor je i za drugo pitanje, kdevelop nije na spisku default paketa. Ipak, (k)ubuntu se isporucuje na jednom disku
razmisljam da predjem na neki debian derivat, jer mi treba da mi OS bude brz , stabilan, da sve radi kad se hvalim sa Linuxom pred drugima..
hocu da imam multimediju i da nesto otkucam u QT-eu to mi je bitno
pa sam mislio da je (K)Ubantu resenje..ali sa mojom dialup vezom to nece davalja. Mora da sve ima na diskovima inace … koce da se pati da skida
sve te pakete pa makar i installacija pazila na medjuzavisnosti